De voordelen van Farm Food Fresh

100% zuivere, diepvries, rauwe vers vlees voeding voor honden; met natuurlijke probiotische invloed. Het gemak van versvoeding met de vertrouwde Farm Food kwaliteit. In Farm Food Fresh zijn alleen natuurlijke ingrediënten verwerkt

 • Alle dierlijke ingrediënten in Farm Food Fresh zijn afkomstig van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie;
 • Alle toegevoegde vitaminen, en sporenelementen in Farm Food Fresh Compleet zijn van organische oorsprong en geschikt voor menselijke consumptie;
 • Versvlees op basis van vuile, groene pens bevat veel natuurlijke probiotica.

Farm Food Fresh is uitstekend te combineren of te mengen met Farm Food HE

Onze complete variant is een volledige voeding, dus niet persé ter aanvulling op Farm Food HE, maar uitstekend te gebruiken op de zogenaamde versvlees dagen

 • Mengen van Fresh en HE is mogelijk omdat Farm Food HE een geperste brok is. Als u wilt overstappen van een geëxtrudeerde brok naar Farm Food Fresh en Farm Food HE geef dan eerst een periode alleen Farm Food Fresh; daarna kunt u ons verse vlees mengen met Farm Food HE. (Meng nooit een geëxpandeerde brok met Farm Food HE.)
 • 50 gram Farm Food Fresh komt overeen met 25 gram Farm Food HE.

Farm Food Fresh is 100% zuivere natuurvoeding. Deze is uiteraard zonder:

 • Kunstmatige toevoegingen.
 • Chemische antioxidanten.
 • Conserveringsmiddelen.
 • Bindmiddelen.
 • Kleurstoffen.
 • Geurstoffen.
 • Smaakstoffen.

 

Farm Food Fresh

Farm Food Fresh bevat geen vulmiddelen
Deze heeft daardoor, in verhouding tot de hoeveelheid, een hoge calorische waarde.

Farm Food Fresh bevordert een optimale stabiele darmflora bij uw hond.
Een gezonde, goed opgebouwde darmflora is het uitgangspunt voor een goede gezondheid.

Farm Food Fresh is kant-en-klaar en kompleet vers vlees.
En daarom uitstekend te gebruiken als basis van, of aanvulling op, uw zelfbereide hondenmaaltijd.

U heeft geen grote diepvriezer nodig om uw hond kompleet rauw vers vlees te voeren.
En aangezien Farm Food Fresh al verwerkt is in grove stukken scheelt het u daarnaast aanzienlijk in de bereidingstijd (u hoeft niet te ‘knippen’ of te snijden).

Farm Food Fresh bevat geen bindmiddelen.
Daardoor is het niet mogelijk Farm Food Fresh te produceren in voorgevormde schijven, vormpjes of blokjes. Farm Food Fresh wordt verpakt in handige portie-bakjes met 2 keer 400 gram in een doosje. Ook zijn er mini worstjes met 9 keer 110 gram in een doosje, worstjes zonder darm met 3 keer 100 gram en grote worsten van 1,25 kg beschikbaar.

Farm Food Fresh bevat geen kip of ander gevogelte
Omdat de meeste kip (gevogelte) dat ter beschikking staat afkomstig is van dieren die op hun hoogtepunt van de groei zijn geslacht (slachtkuikens 5-6 weken oud) bevat het karkas veel eigen natuurlijke groeihormonen (geproduceerd in de hypofyse van de kip zélf). Bovendien bevat het kraakbeen veel proline. Proline is geen echt aminozuur maar een zogenaamd iminozuur wat de werking van echte aminozuren nadelig beïnvloedt (antagonist (tegenpool)). Onze ervaring is, dat een combinatie van deze factoren een nadelige invloed heeft op de totale gezondheid van de honden. Vooral groei van jonge honden en vruchtbaarheid lijken hieronder te lijden. Wanneer gebruikt wordt gemaakt van volwassen kippen (geslacht nadat ze geen eieren genoeg meer leggen) treden deze nadelige effecten niet of beduidend minder op.

Farm Food Fresh bevat geen boekmaag
Boekmaag heeft de nare eigenschap dat het “drijvend” werkt. De verblijftijd van het voedsel in de darm wordt onder invloed van boekmaag verkort en de ontlasting krijgt een ietwat grijzere kleur (afhankelijk van de hoeveelheid boekmaag in het voer). Enkel boekmaag wordt vaak gegeven wanneer men een komplete darmreiniging wil bewerkstelligen.

Farm Food Fresh bevat, uitgezonderd runderhart en runderlever, geen orgaanvlees
Hoewel men alle ingewanden kan betitelen als orgaan, bedoelen we hier dat Farm Food Fresh geen long, nieren, pancreas, milt en dergelijke bevat.

Farm Food Fresh Compleet is 100% glutenvrij
Om bij pups de zetmeelverterings-capaciteit op gang te brengen wordt een zeer kleine hoeveelheid rijst toegevoegd.

Farm Food Fresh bevat geen bot
Hierdoor wordt bij Pens en Hart compleet en Rundvlees compleet een gecontroleerde calcium/fosfor opname gegarandeerd. Van (gemalen) bot is niet bekend hoeveel calcium en fosfor werkelijk opneembaar (benutbaar) is voor de hond. Wanneer er botten door het vlees wordt gemengd weet men nooit of de hond voldoende, te veel of juist niet genoeg calcium en fosfor binnenkrijgt. Om die reden gebruiken wij dicalciumfosfaat (een natuurlijk mineraal) en monocalciumfosfaat als natuurlijke aanvulling om in het voer een juiste hoeveelheid en verhouding te krijgen van calcium en fosfor. Van deze twee mineralen weten we namelijk precies hoeveel calcium en fosfor opneembaar is in de darm van de hond. Mede daarom is Farm Food Fresh uitstekend te gebruiken als basis van, of aanvulling op, uw zelfbereide hondenmaaltijd.

Waarom geen gemalen bot als calcium-fosfor bron?

Veel fosfor komt al uit het vlees zelf en hoewel gemalen bot als calciumbron financieel aantrekkelijk is hebben we in het belang van de levenslange gezondheid van de honden gekozen voor een mengsel van anorganische calcium-fosfor mineralen. Hiermee stellen we de calcium-fosfor balans in het voer en de opneembaarheid zeker en daarmee een biologische beschikbaarheid die overeenkomt met de dagelijkse behoefte van zowel pups als volwassen honden. Bij bot is de calcium-fosfor balans nooit goed vast te stellen, zeker niet wanneer het gemalen bot in de maaltijd zit verwerkt. Niet voor niets kauwen/knagen/eten de wolven pas na de maaltijd op botten wanneer de maag al weer vrijwel leeg is. Om calcium uit bot vrij te maken moet de pH (zuurgraad) in de maag op een dusdanig laag niveau liggen dat de calcium in het bot door het maagzuur kan worden opgelost. Pas daarna is het calcium (en ook de fosfor) opneembaar in het darmkanaal en beschikbaar voor de stofwisseling.

Tijdens het verblijf in de maag bij een volledige maaltijd is de pH in de maag dusdanig hoog dat calcium uit bot niet geheel of soms helemaal niet wordt opgelost. Hiermee is de beschikbaarheid van calcium en fosfor uit dat bot een onzekere factor.Dit is de reden waarom wij afzien van het gebruik van gemalen bot in Farm Food; want tenslotte is voeding de belangrijkste, dagelijks terugkerende, factor voor wat betreft de gezondheid van uw hond. Zo nu en dan een bot Zoals Farm Food Rawhide of Farm Food Antlers (natuurlijk afgeworpen hertengewei) is uiteraard prima, maar dan wel na de maaltijd.