Waarom brokken en vers vlees?

Waarom complete versvleesvoeding naast Farm Food HE?

Een gezonde darmflora is één van de belangrijkste pijlers onder de totale gezondheid van uw hond. Is de darmflora uit evenwicht of te schraal, dan zijn gezondheidsproblemen voorgeprogrammeerd. Huid-, vacht-, darmproblemen of allergieën vinden heel vaak hun oorsprong in een verstoring van de darmflora. Vandaar dat wij, Farm Food hondenvoeding, vanaf het begin van ons bestaan (als eerste) zijn begonnen met het advies om naast onze droge hondenvoeding ook vers vlees te geven om daarmee de darmflora te optimaliseren.

Vaak zien we diarree en andere darmproblemen (en niet alleen bij puppies) als gevolg van een te schrale darmflora. We spreken van een te schrale darmflora wanneer er te weinig verschillende bacteriekolonies in de darm aanwezig zijn. Is dit het geval, dan wordt het voedsel niet voldoende afgebroken en vindt er rotting en gisting plaats in de dikke darm. Hierdoor ontstaat diarree en komt de hond in een vicieuze cirkel en is daar zonder een natuurlijke aanpak moeilijk uit te krijgen.

Alle droogvoeders (ook blik- en gestoomde voeders) ondergaan bij de productie een bepaalde verhitting. Hierdoor gaan de in de grondstoffen aanwezige enzymen en bacteriën verloren. Hoewel dit nimmer wetenschappelijk is aangetoond, hebben wij de ervaring dat voor een goede opbouw en de instandhouding van de darmflora deze verloren gegane enzymen en bacteriën noodzakelijk zijn. Om deze reden adviseren wij het gebruik van Farm Food Fresh Pens & Hart Compleet (op basis van groene, ongewassen/vuile, runderpens) op zogenaamde “versvleesdagen”. Farm Food Fresh Pens & Hart Compleet bevat alle noodzakelijke bacteriën en enzymen die nodig zijn voor een goede opbouw en instandhouding van de darmflora van uw hond. Zoals u zult begrijpen dient u Farm Food Fresh ontdooid en op kamertemperatuur rauw te geven om het gewenste effect te krijgen. Koken, verhitten of ontdooien in de magnetron is uit den boze omdat daarmee alle bacteriën en enzymen worden vernietigd.

Ook is het van belang om tijdens en na elke antibioticakuur en darminfectie uw hond een aantal dagen Farm Food Fresh Pens & Hart Compleet te geven. De darmflora kan zich dan op een natuurlijke manier herstellen. Daarnaast is het van belang om tijdens de antibioticakuur en tot 7 dagen daarna een vitamine B-complex bij te geven.

In plaats van de Farm Food Fresh “versvleesdagen” kunt u voor het gewenste effect ook dagelijks een beetje Farm Food Fresh Pens & Hart Compleet door de brokken mengen; onze kleine worstjes zijn daar ideaal voor. Farm Food Fresh Pens & Hart Compleet en Farm Food Fresh Rundvlees Compleet zijn vanzelfsprekend ook bijzonder geschikt als dagelijkse voeding voor uw hond; daarvoor kiest u onze grotere bakjes of grote worsten. 50 gram Farm Food HE komt overeen met circa 100 gram Farm Food Fresh Pens & Hart Compleet.

Farm Food Fresh producten

Anderen bekeken ook