De voedingswaarde van kimmels

Bij onze Farm Food Fresh diepvries en Farm Food Fresh zacht gestoomd vers vlees producten maken we uitsluitend gebruik van duurzaam rundvlees. In dat kader maken we tevens gebruik van meerdere delen van het rund, waaronder ook lipvlees (in de volksmond ook wel kimmels genoemd). Dit vlees is te vinden aan de binnenkant van een koeienbek en is voorzien van uitstekende puntjes. Wist u dat kimmels heel gezond zijn voor uw hond?

Functie van kimmels

Koeien zijn herkauwers. Om hun voeding goed te verteren, moeten ze het voedsel meerdere keren malen om de harde cellulosewand van het gras te kunnen opnemen en deze om te zetten in energie. Dat is ook de reden waarom koeien vier magen hebben. Tijdens de vertering komt het voedsel vanuit de maag weer terug in de bek, om te herkauwen. Hier gaat het verteringsproces weer verder. De kimmels bevinden zich aan de binnenzijde van de koeienwang. Ze zorgen ervoor dat het voorverteerde voedsel in de bek van de koe goed verspreid wordt. Kaken van een koe bewegen niet op en neer, maar hebben een draaiende en schuivende beweging. Het gras wordt met de ruwe tong en de kiezen vermalen, waarbij de kimmels meehelpen om de voedselbrok door de bek heen te verplaatsen.

Uitstekende voedingswaarde

Kimmels zijn heel voedzaam voor uw hond. Omdat een koe veel kauwt, is de binnenzijde van de wang heel gespierd. Dit maakt dat kimmels een mager stuk vlees zijn en rijk aan eiwitten. Hoewel de kimmels wat op haaientandjes lijken, zijn ze heel zacht en veilig voor honden. Samen met alle andere ingrediënten uit de Farm Food Fresh-lijn zorgen kimmels voor een volledige en smakelijke hondenmaaltijd! Wist u dat ook steeds meer mensen de waarde van dit kleine stukje vlees kunnen waarderen? Kimmels zijn uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld een heerlijke stoofpot.