Ontgiften van de hond

Ontgiften is een proces waarbij het lichaam de mogelijkheid krijgt schadelijke stoffen op te ruimen die zich in de loop der tijd in het lichaam hebben opgehoopt. Dit proces kan vooral plaatsvinden als de lever de kans krijgt om opruiming te houden, en er minder af te breken gifstoffen worden aangevoerd dan er worden afgebroken. Hierdoor komt in de lever meer ruimte vrij om deze opruiming daadwerkelijk te laten plaatsvinden. Ook wordt de lever door minder aanvoer van afvalstoffen gestimuleerd om het lichaam te ontgiften.

Wanneer u overstapt op Farm Food weet u zeker dat uw hond geen overbodige stoffen en kunstmatige toevoegingen te verwerken krijgt. Hierdoor krijgt de lever de kans om op te ruimen. Tijdens deze opruiming en ook in de dagen erna zal uw hond meer drinken dan normaal. Dit komt doordat de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren het lichaam moeten verlaten. Het is belangrijk dat er voor uw hond altijd water ter vrije beschikking staat. Een niet goed samengesteld voer, waarbij bijvoorbeeld veel energie door een te hoog eiwitgehalte wordt geleverd (oftewel een te hoge eiwitfractie), zal niet helpen bij het ontgiften. De lever is dan te druk om het overtollige eiwit af te breken en te verwerken.

Overschakeling naar Farm Food

Na overschakeling op Farm Food zien we heel vaak dat een hond gaat ontgiften. Eventueel aanwezige huidproblemen worden tijdelijk erger en/of de hond gaat sterk verharen. Na enige tijd zijn deze effecten voorbij en ziet u dat er een volledig nieuwe, maar betere huid en vacht tevoorschijn komt. Op zich is deze tijdelijke verergering van de eventuele problemen bij uw hond een zeer positieve ontwikkeling.

Naast deze effecten komt het ook regelmatig voor dat honden de eerste tijd na overschakeling op Farm Food meer ontlasting hebben dan normaal. Heel vaak ziet men dat er een soort (slijm)vliesje om de ontlasting heen zit. Dit is een gevolg van het feit dat ook de darmen worden gereinigd van alles wat zich daar in de loop der tijd aan de (dikke) darmwand heeft verzameld. Wanneer uw hond na overschakeling op Farm Food méér ontlasting heeft dan normaal dan is dit ook een teken dat de darmflora een matige conditie heeft. Een grote darmflora-opbouwkuur is dan geen overbodige luxe.

Ondersteuning bij het ontgiften bij de hond

Voor de meest optimale opbouw van de darmflora adviseren we echter nog steeds onze Farm Food Fresh diepvriesvoeding (diepvries vers vlees voor honden). Mocht de herhalingskuur met Farm Food Fresh diepvriesvoeding niet goed aanslaan neem dan contact op met ons voedingsteam voor een advies op maat. Een goede evenwichtige darmflora is essentieel voor een goede gezondheid.

Extra aandacht na het ontwormen van uw hond

Zowel de darm als de darmflora kan door een worminfectie ernstig aangetast worden met alle gevolgen van dien. Een worminfectie is niet altijd zichtbaar in de ontlasting. De wormenlarven kunnen zich door het hele lichaam verspreiden. Het is dus zaak om uw hond regelmatig te ontwormen. Voor de juiste ontwormingsmiddelen en schema’s kunt u terecht bij uw dierenspeciaalzaak of dierenarts. Echter is het wel belangrijk om af en toe een ander merk (met een andere werkzame stof) ontwormingsmiddel te gebruiken om resistentie te voorkomen.

Omdat door een eventuele worminfectie ook de darmflora van uw hond negatief beïnvloed wordt, adviseren wij om na het ontwormen uw hond een aantal dagen een darmflora opbouwkuur met Farm Food Fresh versvlees te geven.

Advies nodig? Neem contact op!

    Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.