Voordelen van Farm Food Fresh Menu

Farm Food Fresh Menu is 100% zuivere, gestoomde vers vlees voeding voor honden; met natuurlijke probiotische invloed. Het gemak van versvoeding met de vertouwde Farm Food kwaliteit, zonder het gebruik van een vriezer. Ideaal:

 • als uw hond een lastige eter is;
 • voor op vakantie of een dagje weg;
 • als het voeren van rauwe voeding lastig is;
 • als rauwe voeding ‘een brug te ver’ is;
 • als uw hond gevoelig is voor rauw vlees;
 • als u uw hond eens lekker wilt verwennen.

Farm Food Fresh Menu bevat alleen natuurlijke ingrediënten.

Alle dierlijke ingrediënten in Farm Food Fresh Menu zijn afkomstig van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Alle toegevoegde vitaminen, en sporenelementen in Farm Food Fresh Menu zijn van organische oorsprong en geschikt voor menselijke consumptie.

Farm Food Fresh Menu is uitstekend te combineren of te mengen met Farm Food HE.

Onze complete variant is een volledige voeding, dus niet persé ter aanvulling op Farm Food HE, maar uitstekend te gebruiken op de zogenaamde versvlees dagen. Mengen van Fresh Menu en HE is mogelijk omdat Farm Food HE een geperste brok is. Als u wilt overstappen van een geëxtrudeerde brok naar Farm Food Fresh Menu en Farm Food HE geef dan eerst een periode alleen Farm Food Fresh Menu; daarna kunt u ons verse vlees mengen met Farm Food HE. (Meng nooit een geëxpandeerde brok met Farm Food HE.) 65 gram van Farm Food Fresh Menu staat gelijk aan 25 gram van Farm Food HE. Farm Food Fresh Menu is ontwikkeld door ons eigen voedingsteam met behulp van onze eigen unieke recepten en kennis.

 Farm Food Fresh Menu is 100% zuivere natuurvoeding.

Deze is uiteraard zonder:

 • kunstmatige toevoegingen;
 • chemische antioxidanten;
 • conserveringsmiddelen;
 • bindmiddelen;
 • kleurstoffen;
 • geurstoffen;
 • smaakstoffen.

Farm Food Fresh Menu bevat geen vulmiddelen. Deze heeft daardoor, in verhouding tot de hoeveelheid, een hoge calorische waarde.

Bevordert een optimale stabiele darmflora bij uw hond

Een gezonde, goed opgebouwde darmflora is het uitgangspunt voor een goede gezondheid.

Kant-en-klaar en compleet zacht gestoomd vers vlees

En daarom uitstekend te gebruiken als basis van, of aanvulling op, uw zelfbereide hondenmaaltijd. U heeft geen diepvriezer nodig om uw hond compleet gestoomd vers vlees te voeren. En aangezien Farm Food Fresh Menu wordt geleverd in handzame porties scheelt het u daarnaast aanzienlijk in de bereidingstijd (u hoeft niet te ‘knippen’ of te snijden). Met toegevoegde Schotse Zalmolie en koudgeperste zonnebloemolie voor de Omega 3 en Omega 6 vetzuren.

Bevat geen kip of ander gevogelte.

De meeste kip (gevogelte) is afkomstig van slachtkuikens van 5 tot 6 weken oud. Deze dieren zijn geslacht op het hoogtepunt van hun groei. Op dat moment zijn in het karkas van het kuiken veel, door het dier zelf geproduceerde natuurlijke groeihormonen aanwezig. Onze ervaring is dat een combinatie van bovengenoemde factoren een nadelige invloed heeft op de totale gezondheid van de honden. Vooral de groei van jonge honden en de vruchtbaarheid van oudere honden lijken onder de natuurlijke groeihormonen te lijden. Wanneer echter gebruik wordt gemaakt van volwassen kippen (die bijvoorbeeld zijn geslacht nadat ze geen eieren meer leggen) treden deze nadelige effecten niet of beduidend minder op.

Bevat geen boekmaag

Boekmaag heeft de nare eigenschap dat het “drijvend” werkt. De verblijftijd van het voedsel in de darm wordt onder invloed van boekmaag verkort en de ontlasting krijgt een ietwat grijzere kleur (afhankelijk van de hoeveelheid boekmaag in het voer). Enkel boekmaag wordt vaak gegeven wanneer men een komplete darmreiniging wil bewerkstelligen.

Bevat, m.u.v. runderhart en runderlever, geen orgaanvlees

Hoewel men alle ingewanden kan betitelen als orgaan, bedoelen we hier dat Farm Food Fresh Menu geen long, nieren, pancreas, milt en dergelijke bevat.

Glutenvrij

Om bij pups de zetmeelverterings-capaciteit op gang te brengen wordt een zeer kleine hoeveelheid rijst toegevoegd.

Bevat geen bot

Hierdoor wordt een gecontroleerde calcium/fosfor opname gegarandeerd. Van (gemalen) bot is niet bekend hoeveel calcium en fosfor werkelijk opneembaar (benutbaar) is voor de hond. Wanneer er botten door het vlees wordt gemengd weet men nooit of de hond voldoende, te veel of juist niet genoeg calcium en fosfor binnenkrijgt. Om die reden gebruiken wij dicalciumfosfaat (een natuurlijk mineraal) en monocalciumfosfaat als natuurlijke aanvulling om in het voer een juiste hoeveelheid en verhouding te krijgen van calcium en fosfor. Van deze twee mineralen weten we namelijk precies hoeveel calcium en fosfor opneembaar is in de darm van de hond. Mede daarom is Farm Food Fresh Menu uitstekend te gebruiken als basis van, of aanvulling op, uw zelfbereide hondenmaaltijd.

Geschikt voor ‘all-life-stages’

Vanzelfsprekend en zoals eerder vermeld zijn Farm Food Fresh Menu ‘Pens & Hart Compleet’ en ‘Rundvlees Compleet’ uiterst geschikt als een dagelijkse maaltijd voor uw hond, ongeacht leeftijd of ras, aangezien het alle benodigde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bevat. Het kan ook gebruikt worden om te mengen met onze geperste brok Farm Food HE. Echter kunt u het beste de Farm Food Fresh Menu niet mengen met een geëxtrudeerde of gebakken brok, aangezien de verteerbaarheid verschillend is. Dit kan tijdelijk dunne ontlasting veroorzaken.

Bewaardoosje

Er is nu ook, via uw dierenspeciaalzaak, een Farm Food Fresh Menu bewaardoosje leverbaar. Er passen gemakkelijk 2 verpakkingen van 300 gram Farm Food Fresh Menu in het doosje. Doordat het bewaardoosje goed hersluitbaar is kunt u Farm Food Fresh Menu makkelijk over meerdere maaltijdmomenten per dag verdelen.

Voedingsadvies nodig?

  Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.