De Farm Food-familie

Sinds de beginfase werd het een aantal jaren gerund door ing. Gerrit de Weerd en zijn echtgenote; met behulp van beide zoons. Zoons Maarten en Michiel zijn ondertussen al enkele jaren afgestudeerd. Vandaag de dag werken, naast familie de Weerd, veel meer mensen aan de opzet om de Farm Food producten niet alleen in Nederland, maar ook in heel Europa, daar te krijgen waar ze horen: bij de serieuze hondenliefhebber die het beste wil voor zijn hond!

 • Zuivere en geperste hondenvoeding

  In 1982 wordt Dhr. ing. Gerrit de Weerd vanwege zijn ervaring op het gebied van diervoeding in het algemeen (zowel in Nederland als ook daarbuiten) betrokken bij de ontwikkeling van een hondenvoer dat als neutraal testvoer moet gaan dienen bij een onderzoek naar de kwaliteit van de diverse hondenvoeders die op dat moment op de markt zijn. Op basis van Nederlands rundvlees geschikt voor menselijke consumptie wordt een geperste brok ontwikkeld zonder enige toevoegingen zoals kleurstoffen, aroma’s, antioxidanten etc.

  Uitgangspunt is dat het voer geschikt dient te zijn voor honden van álle leeftijden en conditie. Hierbij wordt terug gegrepen naar het simpele feit dat in de natuur alle wilde hondachtigen, van pup tot senior, naar behoefte uit dezelfde voedselbron eten.

 • Farm Food High Energy

  Als de proef na 2 jaar in 1984 wordt afgesloten blijkt dat een aantal fokkers, vanwege de uitstekende  resultaten, het neutrale ‘all life stage’ voer graag verder zou willen gebruiken. Daarom wordt besloten het neutrale testvoer onder de naam Farm Food HE op kleine schaal op de markt te brengen. Mond tot mond reclame heeft sinds 1984 voor een gestage groei gezorgd.

  De samenstelling van het voer is sinds de beginjaren nagenoeg onveranderd en de positieve reacties blijven tot op de dag van vandaag komen. De meest opvallende en veel voor komende reactie is dat oudere honden die op Farm Food HE overgezet worden een 2e jeugd lijken te krijgen en dat over het algemeen leeftijden worden bereikt van ver over de 10 jaar.

  Natuurlijk is Farm Food HE in de loop der jaren verbeterd, zowel naar eigen als ook naar wetenschappelijke inzichten, echter zonder de oorspronkelijke filosofie van “1 soort voedsel voor alle honden van alle leeftijden en onder alle omstandigheden” uit het oog te verliezen.

 • Farm Food Rawhide

  In de loop der jaren groeide de vraag naar kauwartikelen, waarvan de kwaliteit zou aansluiten bij de Farm Food Filosofie en die dan ook zonder de kans op gezondheidsproblemen naast Farm Food hondenvoeding gegeven zouden kunnen worden. Een passend product wordt gevonden in Zuid Amerika, waar het onderhuids bindweefsel van de vrije uitloop slachtkoeien wordt verwerkt tot kauwartikelen. Farm Food Rawhide is een schoon product dat gegarandeerd vrij is van welke toevoeging dan ook en  eveneens vrij is van zware metalen. Het belangrijkste van dit kauwproduct is dat het werkt als een tandenborstel. Bij het kauwen komt collageen vrij en dit helpt tandplak verminderen en/of voorkomen.

 • Focus op petfood markt

  Tot het jaar 2001 bleef ing. Gerrit de Weerd nog gedeeltelijk actief als agrarisch adviseur in binnen- en buitenland. Vanaf 2001 besluit hij zich volledig op de petfoodmarkt te concentreren en fulltime voor Farm Food B.V. te gaan werken. Vanaf die tijd wordt een jaarlijkse omzetgroei van 30% tot wel 40% gerealiseerd.

 • Farm Food No.1

  In 2005 wordt een nieuw product aan het assortiment toegevoegd en wel volgens een totaal nieuw concept. Op basis van volle geitenmelk geschikt voor menselijke consumptie (in plaats van de gebruikelijke afgeroomde koemelk) wordt een melkpoeder samengesteld. Hoewel het product oorspronkelijk alleen bedoeld voor was puppy’s en kittens, blijken ook andere kleine zoogdieren het verbazingwekkend goed te doen op deze melk. Te denken valt daarbij aan konijntjes, eekhoorns, egels, chinchilla’s, muizen etc. Farm Food No.1 is écht uniek en is daarom gepatenteerd onder 0ctrooi nr: 1029707

 • Farm Food Fresh

  In 2008 wordt door Farm Food een eigen versvlees-lijn opgezet. Door Farm Food is altijd geadviseerd om naast het volledige droogvoer op gezette tijden een vers-vleesdag op basis van vuile pens in te voeren, dit om een optimale darmflora te bewerkstelligen. Zoals bekend uit de humane gezondheidszorg ‘huist gezondheid in de darm’ en dat geldt zeker ook voor onze honden. Het aanbod aan versvlees-produkten van dat moment is nogal gevarieerd en verschillend van kwaliteit. Om die reden lijkt het zinvol een eigen lijn op te zetten. Ook de verkoop van deze Farm Food Fresh versvleesproducten groeit gestaag.

 • Farm Food Trainers

  Lange tijd is door het Farm Food team uitgekeken naar een schoon beloningsbrokje, dat óók nog eens gezond zou zijn. Het wordt uiteindelijk de Trainers, puur runderhart, gedroogd en in kleine, goed te hanteren brokjes versneden. Ook dit product wordt bijzonder goed ontvangen door de gebruikers, zowel eigenaren als honden.

 • Farm Food Antlers

  In dit jaar wordt een geheel nieuw kauwproduct aan het assortiment toegevoegd. Antlers zijn afgeworpen hertengeweien, een product dat naadloos aansluit bij de Farm Food Filosofie, die terug grijpt op de oorsprong van onze hond, de wilde hondachtigen. In de natuur zullen de wilde hondachtigen zeker deze hertengeweien gebruiken om aan hun kauwbehoefte te voldoen. Daarnaast is het natuurlijk een uitermate diervriendelijk product, dat door de harde structuur bovendien extra lang kauwplezier geeft. De geweien worden verzaagd in verschillende maten.

 • Farm Food nu

  Farm Food is van oorsprong, en nog steeds, een familiebedrijf. Sinds de beginfase werd het een aantal jaren gerund door ing. Gerrit de Weerd en zijn echtgenote; met behulp van beide zoons. De zoons zijn ondertussen al enkele jaren afgestudeerd en vandaag de dag werken, naast familie de Weerd, veel meer mensen aan de opzet om de Farm Food producten niet alleen in Nederland maar ook in heel Europa daar te krijgen waar ze horen: bij de serieuze hondenliefhebber die het beste wil voor zijn hond.

 • 1982
 • 1984
 • 1996
 • 2001
 • 2005
 • 2008
 • 2011
 • 2012
 • 2019

Onze specialisten

Gerrit de Weerd

Directie

Gerrit de Weerd

Directie

Als grondlegger van Farm Food ben ik al sinds 1982 nauw betrokken bij het wel en wee van het bedrijf dat als eenmanszaak met 1 product begon. Mijn belangrijkste hobby’s waren ‘klussen in en om huis’, muziek luisteren, lezen  en reizen. Een eenzijdig ongeluk in 2009 waarbij ik een hoge incomplete dwarslaesie op liep, zette mijn (ons) leven behoorlijk op z’n kop. Uiteindelijk bleek het toch mogelijk om, zij het met de nodige beperkingen, het bedrijf verder uit te bouwen en een deel van mijn hobby’s voort te zetten. Voor een groot deel heb ik dat te danken aan de support van mijn vrouw Ingrid en onze beide zoons Maarten en Michiel.

Maarten de Weerd

Directie

Maarten de Weerd

Directie

In de beginjaren van Farm Food hielp ik mijn vader, Gerrit de Weerd en grondlegger van Farm Food mee in mijn vrije tijd en sinds 2012 werk ik fulltime mee aan het succes van Farm Food. Sinds 2018 ben ik ‘general manager’ en de rechterhand van mijn vader geworden. Naast Farm Food is mijn grootste passie reizen. Ik wil graag altijd weten wat er achter de horizon te vinden is en ik zoek graag de extremen op. Daarnaast ben ik een fervent crossfitter en kan me daarin helemaal verliezen.

Michiel de Weerd

Directie

Michiel de Weerd

Directie

Ik vermaak me prima met CrossFit en stevig wandelen of hardlopen op onze mooie Sallandse Heuvelrug. Om ook de hongerige innerlijke mens te verzorgen kook ik het liefst buiten achter de échte houtskool BarBeQue.

Ingrid de Weerd

Directie

Ingrid de Weerd

Directie

Als echtgenote van Gerrit ben ik uiteraard sinds de totstandkoming van het bedrijf betrokken geweest bij Farm Food. Ik heb mij daarbij vooral bezig gehouden met de huisstijl en uitstraling. Zo is het logo met de wolf en de cirkel van mijn hand. Tekenen was, naast boetseren, dan ook een van mijn belangrijkste hobby’s. Een groot deel van mijn tijd ging ook op aan de verzorging van onze ‘boerderij dieren’ (paarden, geiten, kippen) en onze honden. Dat we na Gerrit’s ongeluk nog heel veel jaren konden blijven wonen in onze verbouwde boerderij op loopafstand van de Farm Food locatie was een groot goed.

Karin Arends

Directie assistente

Karin Arends

Directie assistente

Binnen Farm Food ben ik actief in het marketingteam, administratie en ondersteun ik de directie. Buiten Farm Food geniet ik vooral van het wandelen met onze hond Denver, een Friese Stabij. Mijn weekenden zijn vaak volgepland met klussen rondom huis, gezelligheid met familie, vrienden en qualitytime met mijn kerel Rutger. 

Sharon van Dijk

Coördinator Breeders, Coördinator Social Media

Sharon van Dijk

Coördinator Breeders, Coördinator Social Media

Het werken met honden is mijn passie, het is daarom zo fijn dat ik naast mijn werk bij Farm Food ook als kynologisch instructeur op het trainingsveld mag staan. Samen met mijn Jack Russel Binkie vind ik het geweldig om lange wandelingen te maken en de natuur te fotograferen. Binnen Farm Food ben ik werkzaam als coördinator Breeders & Social Media.

Annelie de Jonge

Coördinator voeding, Voedingsdeskundige

Annelie de Jonge

Coördinator voeding, Voedingsdeskundige

Ik ben opgegroeid op een boerderij en van kleins af aan is het mijn droom geweest om dierenarts m.n. voor honden en katten te worden, om zo dieren weer beter te maken. Wat ik nooit had verwacht was dat de voedingsvakken tijdens mijn opleiding steeds interessanter begonnen te worden en kwam tot inzicht dat voeding veel meer invloed heeft op gezondheid…en dat voorkomen veel beter is dan genezen! Daarom koos ik ervoor om naast deze opleiding  natuurgeneeskunde voor dieren als tweede studie te kiezen. Na de opleiding kon ik bij Farm Food aan de slag als voedingsdeskundige en pr-medewerker en met deze mooie baan probeer ik elke dag weer honden en mensen zoveel mogelijk te begeleiden in hun probleemvragen omtrent voeding en gezondheid. 

Marleen Schotman

Accountmanager Oost en Midden Nederland

Marleen Schotman

Accountmanager Oost en Midden Nederland

He hoi! Mijn naam is Marleen Schotman, ben 32 jaar jong en woonachtig in het mooie Nijverdal. Naast mijn leuke baan, geniet ik van de natuur (én dat kan heel goed in Nijverdal op de Sallandse Heuvelrug), mag ik graag reizen, maak ik lerendierenprint armbanden/riemen/sleutelhangers, doe ik aan sport (Zumba, Squash, hardlopen) en vind ik het heerlijk om te borrelen en lekker te eten met vrienden en familie. De dierenbranche is voor mij niet onbekend, zo heb ik 8jr gewerkt bij een dierenspeciaalzaak en 4jr als paraveterinair bij een grote dierenartspraktijk. Ook het buitenland is mij in zowel reis als werk niet onbekend, (toelichting daarop wordt het stukje te lang voor (haha).) Sinds 1 januari 2018 werk ik met veel plezier bij Farm Food en wie weet gaan we elkaar zien, in de winkel of daarbuiten!

Niels Horrevoets

Exportmanager

Niels Horrevoets

Exportmanager

Dieren staan centraal in mijn leven, zodoende waan je bij mij thuis op een kleine kinderboerderij met paarden, pony’s, ezels, pauwen, kippen, reptielen, katten en honden. Tevens geef ik graag les op onze hondenschool, met name behendigheid en pubercursussen hebben mijn voorkeur. In de vrije tijd die overblijft kan je mij meerdere keren per week vinden bij de crossfit om de conditie op peil te houden. 

Daphne Marsman

Voedingsdeskundige, Nutritionele ondersteuner

Daphne Marsman

Voedingsdeskundige, Nutritionele ondersteuner

Het mooie van mijn werk als voedingsdeskundige bij Farm Food is dat we honden echt kunnen helpen met gezondheidsproblemen door te denken vanuit de voeding. Ik kan hierin mijn achtergrond als dierenarts goed combineren met mijn kennis over voeding. Het geeft een goed gevoel, honden en eigenaren die al lang tegen problemen aanlopen, weer gezond te krijgen. Aangezien voeding een belangrijke rol speelt in de gezondheid van de hond, is het natuurlijk nog fijner als we deze gezondheidsproblemen kunnen voorkomen, door honden van jongs af aan te begeleiden.

Stefan Hondebrink

Medewerker DTP en ICT

Stefan Hondebrink

Medewerker DTP en ICT

Als medewerker ICT en Dtp houd ik mij binnen Farm Food vooral bezig met het maken van folders, catalogi, posters en al het ander werk m.b.t reclame uitingen. Mijn hobby’s zijn Basketbal, Gamen en BBQ-en met vrienden en Familie. Mijn gezin bestaat uit mijn vriendin en onze 2 zoons, 1 van 10 jaar oud en 1 van 13 jaar oud en niet te vergeten onze leuke kat Belle.

Hasnain Fidaali

Coördinator financiële administratie

Hasnain Fidaali

Coördinator financiële administratie

Op 01 april 2017 ben ik in dienst gekomen bij Farm Food Hondenvoeding als medewerker Binnendienst. Sinds april 2018 vervul ik de rol als coördinator financiële administratie Mijn hobby’s zijn fitnessen, film kijken en lekker stappen met mijn vrouw, familie en vrienden.

Praveen Jangbahadoer

Accountmanager West Nederland

Praveen Jangbahadoer

Accountmanager West Nederland

In oktober 2017 ben ik begonnen als Accountmanager Zuidwest-Nederland, waar ik sinds juli 2019 ook verantwoordelijk ben geworden voor de grotere accounts en groothandels. Wat mij het meest aanspreekt in mijn functie is het contact met de klant. Ik vind het belangrijk de rol als “verkoper” te vervullen, maar ook een goede relatie op te bouwen en nog belangrijker, deze te onderhouden. Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn gezin en ben ik regelmatig op de voetbalvelden en sportschool te vinden. 

Marina Heuver

Coördinator magazijn, Coördinator promo en beurzen

Marina Heuver

Coördinator magazijn, Coördinator promo en beurzen

Binnen Farm Food zorg ik ervoor dat alle promotie artikelen gemaakt en voorradig zijn. Ook regel ik het verzenden van de pakketten, binnen en buitenland en nog veel meer! Ook begeleidt ik in het magazijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het is erg dankbaar werk. Ik ben gehuwd en heb 1 zoon. We hebben een Mechelse herder, Santa. Als hobby’s teken ik mandala’s, schilder, schmink op beurzen en masseer ik graag.  Ik ben een beetje “prettig gestoord” en probeer zo de sfeer goed te houden. Mijn team noemt mij vaak gekscherend “moeders”. En volgens mij ben ik ook wel een beetje “de vraagbaak” en een luisterend oor.

Janine Vocke

Voedingsdeskundige

Janine Vocke

Voedingsdeskundige

Dieren en hun voeding zijn mijn passie. Daarnaast hou ik ook zeker van gezelligheid en mensen om me heen. Ik ben erg blij dat ik hieraan zowel zakelijk als privé een super leuke invulling heb kunnen geven!

Elles de Groot

Coördinator magazijn

Elles de Groot

Coördinator magazijn

Ik ben sinds maart 2018 werkzaam bij Farm Food. Ik doe een gedeelte voorraadbeheer, zorg dat de opdrachten voor het verpakken van onze Rawhide en Antlers bij de opdrachtgever komen en ben coördinator van het magazijn. Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin, ik mag graag detectives en documentaires kijken, hou wel van een feestje op zijn tijd en probeer vooral te genieten van het leven.

Joost Velthuizen

Accountmanager Zuid Nederland

Joost Velthuizen

Accountmanager Zuid Nederland

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Farm Food als accountmanager voor regio zuid.

Tristan Paalman

Magazijnmedewerker

Tristan Paalman

Magazijnmedewerker

Ik ben sinds december 2018 in vaste dienst gekomen bij Farm Food als magazijn medewerker, maar voor die tijd al een aantal jaar aanwezig op de zaak als uitzendkracht om bij te springen wanneer dat nodig was. Mijn hobby’s en interesses zijn in gaming, lezen, uitjes met kameraden en thuis op onze hobby-boerderij bezig te zijn in de moestuin, het  verzorgen van een aantal dieren, en een fruit-boomgaard.

Patricia Heida

Accountmanager Noord Nederland

Patricia Heida

Accountmanager Noord Nederland

Als accountmanager bij Farm Food ben ik verantwoordelijk voor het contact met de ondernemers in het Noorden van Nederland. Mijn jarenlange ervaring als detaillist in de dierenbranche zorgt er voor dat ik me goed kan verplaatsen in de wensen en doelen van de ondernemers. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een lange wandeling te maken door de bossen en bij een windkracht 5 pak ik graag mijn Kite van de plank. 

Tom Wieldraaijer

Magazijnmedewerker

Tom Wieldraaijer

Magazijnmedewerker

Sinds 2016 in dienst bij Farm Food als magazijn medewerker en verantwoordelijk voor de export. Mijn hobby’s zijn voetbal en muziek.

Wilfried Bult

Magazijnmedewerker

Wilfried Bult

Magazijnmedewerker

Sinds 2005 in vastdienst verband bij Farm Food werkzaamheden zijn opdrachten halen en brengen bij de Soweco en tevens verantwoordelijk voor een kwaliteitscontrole. Mijn hobby’s zijn muziek en regelmatig deelname met brommer toerritten met een zundapp uit 1973.

David Stokvis

Magazijnmedewerker

David Stokvis

Magazijnmedewerker

Sinds 2014 in dienst bij Farm Food als magazijn medewerker. Hobby’s voetbal seizoen kaart houder van Heracles Almelo en materiaal man van SVVN tennis en andere sporten kijken.

Roxanna van Riemsdijk

Voedingsdeskundige, Nutritionele ondersteuner

Roxanna van Riemsdijk

Voedingsdeskundige, Nutritionele ondersteuner

Mijn naam is Roxanna van Riemsdijk (29 jaar) en geef bij Farm Food natuurlijke hondenvoeding voedingsgerelateerd advies aan zowel hondeneigenaren, fokkers, dierenartsen als hondenscholen. De vragen die mij gesteld worden variëren van honden met gezondheidsproblemen als alvleesklierontsteking, diabetes en parasieten tot aan blaasgruis en overgewicht. Het fijne aan werken als voedingsdeskundige bij Farm Food is om samen met de klanten tot een goede advies te komen, waarbij zowel hond als eigenaar zich gelukkiger en gezonder voelen. Ik ben een creatief persoon die graag zelf kleding maakt, sieraden maakt en aan Aerial Yoga/silk doet.

Erna van Wijhe

Medewerkster financiële administratie

Erna van Wijhe

Medewerkster financiële administratie

Sinds augustus 2006 werk ik bij Farm Food. Ik heb de enorme groei van Farm Food van nabij mogen meemaken. Als medewerkster binnendienst/financiële administratie/administratie personeelszaken probeer ik mijn steentje bij te dragen. Ik houd van sporten en dansen en ben een trotse oma van vijf kleinkinderen. 

Eveliene Rouweler

Medewerker export, Medewerker binnendienst

Eveliene Rouweler

Medewerker export, Medewerker binnendienst

In november 2014 ben ik begonnen als administratief medewerkster en nu medeverantwoordelijk voor de export, sponsoring en klantenondersteuning binnen Farm Food. Hierdoor heb ik veel nieuwe dingen geleerd en ervaring opgedaan. Zo ben ik veelzijdig inzetbaar en ga ik met veel plezier naar mijn werk. Mijn grote hobby is bergwandelen, (hoe hoger, hoe mooier) maar ook geniet ik van de vakanties met ons campertje, houd ik van shoppen en train ik elke week met onze hond, Daisy.

Alfred Nicolaï

Coördinator promo en beurzen

Alfred Nicolaï

Coördinator promo en beurzen

Sinds juni 2018 heb ik, na 9 jaar accountmanager van rayon Noord te zijn geweest een nieuwe functie binnen Farm Food gekregen als Accountmanager Groothandels en ketens. Buiten Farm Food ben ik trotse vader van twee dochters. Als hobby’s houd ik reptielen en ben daarnaast een fanatieke vliegvisser en daarom vaak te vinden aan de waterkant. 

Rebekka de Jager

Medewerker binnendienst

Rebekka de Jager

Medewerker binnendienst

Sinds 2017 ben ik parttime werkzaam als medewerkster binnendienst. Naast deze baan run ik ook mijn eigen reisbureau YourTravel. Verder ben ik getrouwd en hebben we 2 gezellige tienerdochters. Naast de hond en kat hebben we ook nog 2 pony’s waar we met z’n allen graag in onze vrije tijd mee bezig zijn.

De Farm Food-familie

Onze producten

Farm Food HE Classic

Farm Food HE is een zeer hoogwaardige ‘High Energy’ geperste voeding voor elke hond, ongeacht leeftijd, activiteit of ras. Dit noemen we het ‘All Life Stages’-concept en is gebaseerd op het gegeven dat de spijsvertering bij honden nog steeds gelijk is aan die van hun voorouder, de wolf. In de natuur eten wolven en andere...

Lees verder

Farm Food Trainers

Met een lekkere beloning werkt elke hond met meer plezier en aandacht. Bij de opvoeding of training van een pup of oudere hond kan met een lekkere, maar gezonde, beloning slim gebruik worden gemaakt van de natuurlijke “will to please” van uw hond. Tijdens hondensport zoals flyball, agility of speurwerk geven lekkere beloningssnacks uw hond...

Lees verder

Farm Food No.1

Farm Food No.1 is een complete melkvoeding voor pasgeboren pups, kittens en andere kleine zoogdieren. Het is bedoeld ter vervanging van en als aanvulling op de moedermelk vanaf de geboorte tot en met het spenen. Farm Food No.1 is op basis van volle geitenmelkpoeder. De keuze voor volle geitenmelkpoeder is gemaakt vanwege het feit dat...

Lees verder

Farm Food Dental Bone

Een Farm Food Dental Bone is een natuurlijke tandenborstel voor uw hond. Honden hebben van nature een grote behoefte om ergens op te kauwen. Dit doen ze omdat zij alleen op deze manier hun tanden en kiezen op een natuurlijke wijze schoon kunnen houden. Farm Food Rawhide kauwkluiven zijn stevig, hard en volledig verteerbaar. Door de inwerking...

Lees verder

Farm Food Dental Braided Donut

Farm Food Dental Braided Donut kauwkluiven zijn stevig, hard en volledig verteerbaar. Door de inwerking van speeksel komt tijdens het kauwen natuurlijke collageeneiwit vrij, een lichaamseigen eiwitverbinding. Dit collageen heeft de eigenschap om tandplak op te lossen. Omdat het taaie materiaal zo zacht is dat er kleine stukjes kunnen worden afgebeten, vindt er, door de...

Lees verder

Farm Food Original Antlers

Honden hebben van nature een grote behoefte om ergens op te kluiven. Dit doen ze omdat zij alleen op deze manier hun tanden en kiezen op een natuurlijke wijze schoon kunnen houden. In de natuur kauwen wolven en andere hondachtigen, na een maaltijd, onder andere op de huid en botten van hun prooi. Ook wordt...

Lees verder
Nederlands
Sluiten
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×