Pino zit weer heerlijk in zijn vel!

Pino werd ineens erg ziek, niks als diaree en niet willen eten en drinken; hij viel ook erg af. Toen naar de dierenarts gegaan en daar kon men eigenlijk niet direct een oorzaak vinden, er werd bloed geprikt, ontlasting moesten ze hebben en urine, daar kwam iets uit en ze dachten aan kanker; gelukkig was dit het niet! We waren al een week verder en geen vooruitgang, Pino woog nog maar 12 kilo ipv 15. Ze gingen een echo maken en zijn lever was te groot, maar niet zorgwekkend, toen dachten ze aan de ziekte van adisson (nierziekte). Ook daar weer verder met onderzoeken maar gelukkig had pino het niet. We waren al 2 weken verder maar geen resultaten.

Een hoop medicijnen en nog geen stap verder. Toen gingen ze ons doorsturen naar Utrecht (de universiteit) omdat ze niet wisten waar ze moesten zoeken. Ondertussen 3 weken verder waren we daar beland en bloed onderzoek opnieuw gedaan, ontlasting etc. Weer 4 dagen moeten afwachten voor er uitslag kwam. Hij werd op ***** ***** hypoallergeen voer gezet. Dit at Pino een tijdje goed. Toen ze die vrijdag belden vanuit Utrecht: ze hadden geen duidelijke uitslag, misschien een voedselallergie en er kon een maag onderzoek komen. Hij had ondertussen meer klachten erbij gekregen, hele vale kleur van zijn vacht. Hij was heel slom kwam niet van zijn kussentje af. Ik dacht “dit is niet mijn Border Collie die ik ken”. Ik had het besluit genomen om niet dat onderzoek te doen, ze hadden nu zoveel al geprobeerd maar niks was met succes. De brokken at pino goed en kwam weer wat aan in gewicht, dit was voor ons heel belangrijk.

Toen kwam ik iemand tegen die een haaranalyse deed bij dieren, ik dacht dit is iets wat ik wil proberen bij pino.

Wat haren opgestuurd met brokjes en na een week de uitslag, Pino zat in zijn darmen vol met schimmels, nieren werkte niet goed etc, hier een behandelplan voor gemaakt 3 weken met homeopatie bezig geweest en het ging al stilletjes wat beter. Er is een osteopaat gekomen om pino verder te helpen. Toen bleek dus dat pino geen voedselallergie had en gingen we verder op zoek naar andere brokken. Eerst een andere brok gehad maar sloeg niet goed aan. Via via gehoord over Farm Food, ook meteen gebeld en eerst gaan ontgiftigen met pens en hart. 3 weken gedaan en toen gaan opbouwen met de brokjes gluten vrij. Nu zit pino er 3 weken aan deze brokken, hij is overal uitbehandeld en er is een wereld voor ons open gegaan! Wow! Pino weegt nu 16,5 kilo, dat is hij nog nooit geweest. Hij glanst weer mooi en lekker actief vrolijk, pino zit weer heerlijk in zijn vel.

Doordeweeks krijgt hij de brokjes en in het weekend het vers vlees. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor alle goede zorgen voor pino via mail maar ook telefonisch. Jullie raad ik zeker aan bij mensen..

Dikke knuffel en een poot van Pino hij is zo veranderd!