We hebben de oude Danja terug!

Hoewel Danja nu bijna 7 jaar is, is zij gelukkig weer helemaal opgeknapt. Dank zij jouw begeleiding gaat het nu heel goed met haar. Op de site staan al een aantal trajecten beschreven dus verhalen wij alleen de hoofdzaken en zeker van hoe diep Danja terug moest komen om weer de vrolijke hond te worden die zij was.

Vorig jaar mei is Danja geopereerd aan haar rechter knie. De operatie is min of meer mislukt en dat leidde tot veel pijn en ongemak. Echter er moest gewacht worden tot er voldoende kraakbeen aangemaakt was voordat de herstellende operatie uitgevoerd kon worden. In deze tussenliggende periode heeft Danja hele zware antibiotica pijnstillers gehad. Dat heeft haar behoorlijk uitgeput en verzwakt. Het herstel liet lang op zich wachten. Tot overmaat van ramp kreeg ze begin dit jaar ook nog dunne ontlasting en vervolgens spuitpoep. Het was geen diarree daar waren dierenarts en wij van overtuigd. Er is van alles aan haar gedokterd. Het resultaat was dat de ontlasting daarna even goed was om daarna weer over te gaan in spuitpoep. Het ging steeds slechter met haar. Tenslotte had de dierenarts nog één advies en dat was om Danja dan maar te laten onderzoeken in Utrecht. Hij voegde er welaan toe dat we er niet teveel van moesten verwachten.

Wij zijn toen het internet op gegaan en vonden gelukkig al snel jullie site. Via de email kregen wij contact met jou. In diezelfde tijd ontdekte Jan op internet een ziektebeschrijving van de giardia parasiet en die kon je één op één op het ziektebeeld van Danja leggen. In jouw antwoord op onze email gaf jij deze mogelijkheid ook aan. Danja is hiervoor toen behandeld. Gelijktijdig zijn we met het traject begonnen zoals jij ons dat aangegeven had. Met hele kleine stapjes is de darmflora bij Danja opgebouwd met puur vlees uit het pens Farm Food compleet pakket.

Heel bijzonder vonden wij dat dit traject ook nog telefonisch begeleid werd zodat wij dit continue met elkaar konden afstemmen. Wij hebben die begeleiding als prettig en zeer deskundig ervaren.Na twee maanden was het zover dat Danja over kon gaan naar Farm Food HE korrels. Dat ging eigenlijk zonder slag of stoot. Ook tijdens de vakantie is dit prima gegaan en ze heeft nog steeds een mooie ontlasting. Het meest verrassend was dat, terwijl haar darmflora in de begin herstelfase was, haar vacht al heel snel herstelde en weer de vertrouwde glans kreeg.

Inmiddels zijn wij ook wat wijzer geworden over het voer van andere merken. Goede diervoerfabrikanten zijn de laatste jaren overgenomen door grote concerns. Door deze schaalvergroting verdween ook de specifieke inzet van mensen op het gebied van diervoerders. Verstoringen van de darmflora hoor je steeds meer. Uiteraard vertellen wij onze ervaring door en via onze dierenwinkel horen wij goede resultaten. Ons hebben jullie Danja teruggegeven. Wij hopen daarom dat jij nog lang consulente voor honden mag zijn en dat veel mensen jou en de producten van Farm Food mogen ontdekken.

Nogmaals onze dank voor alles,
Anneke en Jan Timmermans