Een glanzende vacht voor Bosco

5 jaar geleden hebben wij Bosco uit een asiel gehaald. Een sterk verwaarloosde en vermagerde hond. Echter, de dierenarts feliciteerde ons, want hij was verder kerngezond. Begin dit jaar begon hij zichzelf te likken bij zijn staart. De dierenarts dacht, dat hij ontstoken anaalklieren had, en gaf hem een antibioticakuur. Na een maand was het nog steeds niet over. De antibioticakuur werd herhaald. Na weer een paar weken was er nog steeds niets veranderd. De dierenarts zag toen, dat het een fistel was. Bij honden schijnt dat niet zo mooi te zijn. In het ergste geval moet je de hond uiteindelijk in laten slapen. Je kunt de hond laten opereren, maar de resultaten zijn buitengewoon slecht.

We zijn op internet gaan zoeken naar lotgenoten. We vonden daar een verhaal op een site: Duitse Herder en fistel/en of darmproblemen. Het baasje had dezelfde problemen met haar 6 jaar oude Duitse Herder. Na een heel lang traject, hadden de artsen in Utrecht haar geadviseerd, om de hond te laten inslapen. Zij heeft zich daar niet bij neer gelegd en is zich gaan verdiepen in dit probleem. Zij heeft er bijna een studie van gemaakt, maar ze heeft uiteindelijk haar hond fistelvrij gekregen.

Ze was tot de ontdekking gekomen, dat ze het immuunsysteem van de hond moest versterken. Naast verschillende homeopathische middelen, is zij ook Farm Food Fresh vuile pens gaan geven. De vuile pens zit vol met probiotica, wat het darmflora van de hond sterk verbeterd. We zijn haar adviezen op gaan volgen. Via de info e-maillijn van Farm Food zijn we verder op de hoogte gebracht, wat het beste was. We zijn begin Juni eerst begonnen met Farm Food Fresh Rundvlees, en daarna zijn we overgestapt op de Farm Food Fresh vuile pens. Een paar weken geleden zijn we naar de dierenarts geweest. Eigenlijk een beetje teleurgesteld, dat de fistel nog niet weg was. Maar de dierenarts was juist erg opgetogen, want in de praktijk ziet hij bij de honden met hetzelfde probleem, die later terugkomen, dat het alleen maar erger wordt. Volgens de dierenarts geeft de fistel de hond hooguit af en toe een geïrriteerd gevoel, en kan hij prima oud worden op deze manier.

Dat kan ook wel kloppen, want Bosco is ontzettend levendig, vrolijk en zijn vacht is super glanzend geworden.

Vriendelijke groet,
Judith van Egmond