Een vrolijke snuiter met een eigen zwembad

Een snuiter met een zwembad

Marcel nam contact op met ons over Dino met zijn darmproblemen. Helaas komen darmproblemen en diarree bij honden nog heel vaak voor. Ook raken veel honden al totaal van slag , wanneer ze iets anders of verkeerds hebben gegeten. In principe zou een hond alles probleemloos moeten kunnen eten zonder meteen darmproblemen ervan te krijgen.

In de praktijk horen wij dat bij (langdurig) diarree licht verteerbaar voer of antibiotica kuur wordt geadviseerd.

Dit was bij Dino ook het geval. Hij kreeg een antibioticavoorgeschreven, waardoor zijn activiteit alleen maar minder werd en zijn problemen bleven bestaan. Waarom ging het niet over en wat zal er met hem aan de hand zijn, zult u zich afvragen?

Dat was eigenlijk heel eenvoudig, namelijk de opname en verteerbaarheid van zijn voeding verliep niet tot nauwelijks bij Dino. Door de antibiotica werd niet alleen de (eventuele) slechte bacteriën vernietigd , maar ook de goede!

Vroeger kon een hond nog wel eens deze goede bacteriën vinden, echter doordat wij steeds sterieler leven met z’n allen, is dit niet meer het geval. Denk hierbij aan de boerderijhond, die zijn extra kostje op of rond de boerderij vond/vindt. Daarnaast zijn alle brokken, die de meeste honden toch als hoofdvoeding krijgen, steriel en onderhouden daardoor niet de darmflora! Deze zijn erg belangrijk voor de opname en verteerbaarheid van voeding!

Om de opname en verteerbaarheid te verbeteren bij Dino, was het van belang om de darmflora zo snel mogelijk op te bouwen. Dit hebben wij gedaan door ten minste 70% vuile pens (Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet) te geven aan hem.

Gelukkig zagen wij bij Dino verbetering en werd hij steeds actiever en zijn eigenaren van hem steeds vrolijker.

Een poot van Dino