Nederlandse Dog Dance Bond

Dogdance in Nederland.

Vergeleken met andere hondensporten als agility of jachttraining is dogdance nog een underdog. Werken aan het imago en populariteit staan hoog op de agenda de afgelopen jaren. Alles pakken we aan om te groeien in alle facetten. Dus organiseren we wedstrijden in de gebieden waar de dogdance nog minder vertegenwoordigd is.

Dit is met name in de randstad en zuidelijk Nederland. Het aankleden van wedstrijden, trainingsdagen en demonstraties is belangrijk. Een met aandacht gemaakt evenement zorgt voor tevreden deelnemers/publiek. Maar aankleden kost ook geld. Een ringafzetting en een dempende vloer om veilig met de hond te kunnen bewegen zijn bijvoorbeeld nodig op elke wedstrijd.
Als deze voorwaarden goed zijn zal een deelnemer zich sneller inschrijven voor een volgende wedstrijd. En dat is wat we willen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Enkele jaren geleden hebben we Farm Food als sponsor omarmd. De grote hoeveelheid Farm Food vlaggen doen sindsdien dienst als ringafscheiding. Vorig jaar heeft Farm Food ons ondersteund bij het aanschaffen van een wedstrijdvloer. Van deze vloer gaan we nog jaren lang plezier hebben!

Al enkele jaren hangt er ook een geur van Farm Food brokjes op een dogdance evenement. Dit komt omdat alle deelnemers als dank voor zijn/haar deelname aan een wedstrijd een goed gevulde goodiebag mee naar huis krijgen. De tas is gevuld met kluifwerk, proefzakjes voer en de favoriete harttrainers.De goodiebags zijn echt niet meer weg te denken.

Elke jaar is er minstens één internationale wedstrijd waarbij er een team van 8 Nederlandse deelnemers ons land mogen vertegenwoordigen. Een evenement waar flink voor moet worden getraind en waarbij we ons als Nederlands team professioneel op de kaart willen zetten. Hiervoor is teamkleding ontworpen en deze wordt verstrekt door Farm Food.

Zo lopen we er herkenbaar bij en kunnen we Farm Food middels het logo ook laten zien aan andere landen voor nog meer bekendheid. Een groots evenement is het Animal Event, het evenement om een groot publiek te bereiken.
Het is dan ook elk jaar weer een feest om iedereen kennis te laten maken met de sport door een talentenjacht of een dog dance challenge. Toegankelijk, plezier en ‘voor iedereen’ zijn de sleutelwoorden.

Het is dan ook zeer waardevol dat we een kostbare stand van de NDDB mogen bemannen om informatie te verstrekken.
Deze wordt namelijk door Farm Food ter beschikking gesteld. 2018 Was een groots jaar voor de NDDB, we organiseerden op de valreep een WK in ons eigen Drenthe. Binnen enkele maanden hebben we een evenement neergezet waar meer dan 10 nationaliteiten aan meededen. Ook hier hebben we ondersteuning van Farm Food gehad.

Hierdoor kregen we de mogelijkheid om alles professioneel aan te pakken, wat veel kijker heeft aangetrokken. De prijzentafel was echt geweldig gevuld. Een groot assortiment met diverse soorten proefzakken, de stoommaaltijden, kluiven en een buideltas behoorden tot de inhoud. De zorgvuldige ingepakte mand maakte het echt af. De Farm Foodstand vulde trots de hal en hopelijk zijn er veel zakken voer de grens over gegaan. Kortom, onze dank is zeer groot en we kijken uit naar de komende jaren.
In deze komende jaren zal Farmpje, onze mascotte vernoemd naar Farm Food ons vergezellen.