Van ontstaan tot nieuw pand

Het is 1982 als hondenliefhebber en diervoedingsdeskundige Ing. Gerrit de Weerd wordt gevraagd om zijn kennis in te brengen bij een onderzoek naar de kwaliteit (of eigenlijk het ontbreken daarvan!) van de hondenvoeders die op dat moment verkrijgbaar zijn. Het mede door hem ontwikkelde testvoer krijgt later de naam ‘Farm Food’.

De diepere gedachte hierachter is dat veel honden op boerderijen meestal gewoon ‘met de pot mee-eten’ en desondanks vaak goed en gezond oud worden. Zoals wel eens ten onrechte wordt gedacht, draagt niet het menseneten hier aan bij, maar het feit dat deze honden (mits ze niet aan de ketting liggen) in de gelegenheid zijn om te ‘scharrelen’ en zo in hun natuurlijke behoefte te voorzien. Dat het boerenerf wat dat laatste betreft een waar Eldorado is, hoeft natuurlijk geen verdere uitleg!

Farm Food op de markt

Nadat de proef was afgelopen wilden veel gebruikers graag het testvoer blijven voeren en zó kwam het droog geperste Farm Food, onbedoeld, toch op de markt. Het hele gezin, bestaande uit vader Gerrit, moeder Ingrid en zoons Maarten en Michiel, droeg in die beginjaren een steentje bij. Aanvankelijk werd kantoor gehouden in een logeerkamer, daarna in een bijgebouwtje en uiteindelijk in een omgebouwde ligboxenstal.

Uitbreiding assortiment en medewerkers

Gaandeweg werd het assortiment uitgebreid met onder andere kauwartikelen (waaronder hertengeweien), puppymelk en vers vlees. Al snel ontstond de noodzaak andere locaties bij te huren met een totale oppervlakte van ongeveer 4500 m2. Die groei was uiteraard ook te zien in het aantal medewerkers. In 2004 zijn we op de huidige locatie begonnen met vier vaste medewerkers, inmiddels zijn we met meer dan dertig! Tot dat team behoren ook Maarten en Michiel die, ieder op eigen terrein, al jaren fulltime in het familiebedrijf functioneren.

Daarnaast bieden we dankzij de samenwerking met Soweco nog eens twintig tot vijfentwintig mensen de kans om hun ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ aanzienlijk te verkleinen door ze dagelijks vele verschillende werkzaamheden aan te bieden en kennis te laten maken met de verschillende producten van Farm Food.

Een nieuw tijdperk: verhuizen

Om een eind te maken aan ernstig ruimtegebrek in combinatie met het tijdrovende en lastige werken vanuit drie verschillende locaties werd een nieuw gebouwde locatie langzaamaan noodzaak. Die nieuwbouwlocatie staat er nu: een duurzaam en energieneutraal pand van ca. 7000 m2 met een landelijke Farm Food-uitstraling op een prachtige groene plek aan de rand van industrieterrein ’t Lochter III in Nijverdal. Zowel de vaste medewerkers als ook de mensen van Soweco zullen hier ruimte en rust vinden om vanaf november 2019 als één team verder te werken aan het Farm Food concept: ‘Honden eerst’!

In verband met de verhuizing zijn wij woensdag 30 oktober, donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november gesloten. Vanaf maandag 4 november staan wij u graag weer te woord vanaf onze nieuwe locatie aan de Baruch Spinozastraat 10 in Nijverdal.

Duurzaam Nieuwbouw Pand Farm Food HE