@ Sinds 1982

Farm Food is van oorsprong, en nog steeds, een familiebedrijf.

Sinds de beginfase werd het een aantal jaren gerund door ing. Gerrit de Weerd en zijn echtgenote; met behulp van beide, toen nog schoolgaande, zoons.

1982 – Zuivere en geperste hondenvoeding

In 1982 wordt Dhr. ing. Gerrit de Weerd vanwege zijn ervaring op het gebied van diervoeding in het algemeen (zowel in Nederland als ook daarbuiten) betrokken bij de ontwikkeling van een hondenvoer dat als neutraal testvoer moet gaan dienen bij een onderzoek naar de kwaliteit van de diverse hondenvoeders die op dat moment op de markt zijn. Op basis van Nederlands rundvlees geschikt voor menselijke consumptie wordt een geperste brok ontwikkeld zonder enige toevoegingen zoals kleurstoffen, aroma’s, antioxidanten etc.

Uitgangspunt is dat het voer geschikt dient te zijn voor honden van álle leeftijden en conditie. Hierbij wordt terug gegrepen naar het simpele feit dat in de natuur alle wilde hondachtigen, van pup tot senior, naar behoefte uit dezelfde voedselbron eten.

1984 – Farm Food ‘High Energy’

Als de proef na 2 jaar in 1984 wordt afgesloten blijkt dat een aantal fokkers, vanwege de uitstekende  resultaten, het neutrale ‘all life stage’ voer graag verder zou willen gebruiken. Daarom wordt besloten het neutrale testvoer onder de naam Farm Food HE op kleine schaal op de markt te brengen. Mond tot mond reclame heeft sinds 1984 voor een gestage groei gezorgd.

De samenstelling van het voer is sinds de beginjaren nagenoeg onveranderd en de positieve reacties blijven tot op de dag van vandaag komen. De meest opvallende en veel voor komende reactie is dat oudere honden die op Farm Food HE overgezet worden een 2e jeugd lijken te krijgen en dat over het algemeen leeftijden worden bereikt van ver over de 10 jaar.

Natuurlijk is Farm Food HE in de loop der jaren verbeterd, zowel naar eigen als ook naar wetenschappelijke inzichten, echter zonder de oorspronkelijke filosofie van “1 soort voedsel voor alle honden van alle leeftijden en onder alle omstandigheden” uit het oog te verliezen.

1996  – Farm Food Rawhide

In de loop der jaren groeide de vraag naar kauwartikelen, waarvan de kwaliteit zou aansluiten bij de Farm Food Filosofie en die dan ook zonder de kans op gezondheidsproblemen naast Farm Food hondenvoeding gegeven zouden kunnen worden. Een passend product wordt gevonden in Zuid Amerika, waar het onderhuids bindweefsel van de vrije uitloop slachtkoeien wordt verwerkt tot kauwartikelen. Farm Food Rawhide is een schoon product dat gegarandeerd vrij is van welke toevoeging dan ook en  eveneens vrij is van zware metalen. Het belangrijkste van dit kauwproduct is dat het werkt als een tandenborstel. Bij het kauwen komt collageen vrij en dit helpt tandplak verminderen en/of voorkomen.

2001 – Focus op petfood markt

Tot het jaar 2001 bleef ing. Gerrit de Weerd nog gedeeltelijk actief als agrarisch adviseur in binnen- en buitenland. Vanaf 2001 besluit hij zich volledig op de petfoodmarkt te concentreren en fulltime voor Farm Food B.V. te gaan werken. Vanaf die tijd wordt een jaarlijkse omzetgroei van 30% tot wel 40% gerealiseerd.

2005 – Farm Food No.1, puppy-kittenmelkpoeder

In 2005 wordt een nieuw product aan het assortiment toegevoegd en wel volgens een totaal nieuw concept. Op basis van volle geitenmelk geschikt voor menselijke consumptie (in plaats van de gebruikelijke afgeroomde koemelk) wordt een melkpoeder samengesteld. Hoewel het product oorspronkelijk alleen bedoeld voor was puppy’s en kittens, blijken ook andere kleine zoogdieren het verbazingwekkend goed te doen op deze melk. Te denken valt daarbij aan konijntjes, eekhoorns, egels, chinchilla’s, muizen etc. Farm Food No.1 is écht uniek en is daarom gepatenteerd onder 0ctrooi nr: 1029707

2008 – Een missionaris in hondenvoer

     Gerrit de Weerd wordt geïnterviewd door De Twentsche Courant Tubantia, 14 sept 2008

2008 – Farm Food Fresh, diepgevroren complete voeding

In 2008 wordt door Farm Food een eigen versvlees-lijn opgezet. Door Farm Food is altijd geadviseerd om naast het volledige droogvoer op gezette tijden een vers-vleesdag op basis van vuile pens in te voeren, dit om een optimale darmflora te bewerkstelligen. Zoals bekend uit de humane gezondheidszorg ‘huist gezondheid in de darm’ en dat geldt zeker ook voor onze honden. Het aanbod aan versvlees-produkten van dat moment is nogal gevarieerd en verschillend van kwaliteit. Om die reden lijkt het zinvol een eigen lijn op te zetten. Ook de verkoop van deze Farm Food Fresh versvleesproducten groeit gestaag.

2011 – Dibevo Vakblad “Wij doen alles op onze eigen eigenwijze wijze”

Gerrit de Weerd wordt geïnterviewd door het Dibevo Vakblad, februari 2011.

2011 – Farm Food  Trainers

Lange tijd is door het Farm Food team uitgekeken naar een schoon beloningsbrokje, dat óók nog eens gezond zou zijn. Het wordt uiteindelijk de Trainers, puur runderhart, gedroogd en in kleine, goed te hanteren brokjes versneden. Ook dit product wordt bijzonder goed ontvangen door de gebruikers, zowel eigenaren als honden.

2012 – Farm Food Antlers

In dit jaar wordt een geheel nieuw kauwproduct aan het assortiment toegevoegd. Antlers zijn afgeworpen hertengeweien, een product dat naadloos aansluit bij de Farm Food Filosofie, die terug grijpt op de oorsprong van onze hond, de wilde hondachtigen. In de natuur zullen de wilde hondachtigen zeker deze hertengeweien gebruiken om aan hun kauwbehoefte te voldoen. Daarnaast is het natuurlijk een uitermate diervriendelijk product, dat door de harde structuur bovendien extra lang kauwplezier geeft. De geweien worden verzaagd in verschillende maten.

2013 – De Ondernemer “De vechtlust van Gerrit de Weerd”

     Gerrit de Weerd wordt geïnterviewd door De Twentsche Courant Tubantia, 31 augustus 2013.

Farm Food B.V. op dit moment.

Farm Food is van oorsprong, en nog steeds, een familiebedrijf. Sinds de beginfase werd het een aantal jaren gerund door ing. Gerrit de Weerd en zijn echtgenote; met behulp van beide zoons. De zoons zijn ondertussen al enkele jaren afgestudeerd en vandaag de dag werken, naast familie de Weerd, veel meer mensen aan de opzet om de Farm Food producten niet alleen in Nederland maar ook in heel Europa daar te krijgen waar ze horen: bij de serieuze hondenliefhebber die het beste wil voor zijn hond.