Farm Food HE | Geperste brokken

Complete, koud-geperste voeding voor honden

Farm Food HE is een zeer hoogwaardige ‘High Energy’ geperste voeding voor elke hond, ongeacht leeftijd, activiteit of ras. Dit noemen we het ‘All Life Stages’-concept en is gebaseerd op het gegeven dat de spijsvertering bij honden nog steeds gelijk is aan die van hun voorouder, de wolf. In de natuur eten wolven en andere hondachtigen, ongeacht hun leeftijd van hetzelfde prooidier; jonge en drachtige dieren eten meer en oudere dieren eten minder. Dit alles draagt er onder andere aan bij dat pups zeer gelijkmatig groeien zonder vervelende groeipijnen.

De lage productietemperatuur tijdens het persen zorgt ervoor dat de stofwisseling van de hond zo min mogelijk wordt belast. Dit bevordert een zeer goede gezondheid, wat onder andere te zien is aan de kwaliteit van huid, vacht en ontlasting. Oudere honden beleven een tweede jeugd en worden vaak levenslustiger. Farm Food HE onderscheidt zich door een transparante samenstelling, zuivere ingrediënten, een hoge biologische waarde van de eiwitten en de zeer hoge verteerbaarheid (84-87%). Alle dierlijke ingrediënten in Farm Food HE zijn afkomstig van dieren uit de E.U. die goedgekeurd zijn voor humane consumptie. Farm Food HE is samengesteld op basis van vleesmeel (rund of schaap) en hemoglobinepoeder, aangevuld met mineralen, vitamines, sporenelementen en Schotse zalmolie of het “oer-graan” Sorghum (Kafferkoren). Voordat Farm Food HE wordt geperst zijn de granen ontsloten (voor-verteerd). Daardoor zijn ze zeer goed verteerbaar (97% of hoger) en leveren ze belangrijke voedingsstoffen en energie in de vorm van koolhydraten.

Farm-Food-HE-4kg

Wist u dat…

  • … er een groot verschil is tussen een krokante/geëxtrudeerde brok en Farm Food HE? Bij geëxtrudeerde brokken is de productietemperatuur hoger dan 120°C. Bij de koudgeperste Farm Food HE is de productietemperatuur lager dan 75°C en daardoor blijven vitamines, vetten en alle andere belangrijke voedingsstoffen veel beter behouden.
  • … de combinatie van vers vlees en een geëxtrudeerde brok mogelijk misselijkheid of braken kan veroorzaken? Omdat de koudgeperste Farm Food HE en vers vlees een gelijkwaardige werking in de maag hebben kunnen deze wél gemengd worden.
  • … peulvruchten en aardappelen stoffen bevatten die de gezondheid van honden kunnen schaden? Daarom maken wij bij de bereiding van Farm Food HE en onze andere producten geen gebruik van deze ingrediënten.
  • … circa 75% van het eiwit in Farm Food HE komt uit de dierlijke producten? De door ons gebruikte ingrediënten hemoglobinepoeder en rund- of schapenvleesmeel hebben een heel hoog eiwitgehalte. Er is daarom maar weinig van nodig om de juiste hoeveelheid eiwit in Farm Food HE te krijgen. Dit verklaart waarom deze ingrediënten niet vooraan in de samenstellingen staan.
  • … Farm Food HE in 2 formaten brok verkrijgbaar is? Standaard 8 mm en mini 6 mm.
  • … vlees van jonge dieren zoals kip en ander gevogelte, dat vaak in hondenvoeding wordt gebruikt, nog veel natuurlijke groeihormonen bevat? Groeihormonen kunnen de hormoonhuishouding van honden nadelig beïnvloeden. Om die reden gebruiken wij in onze Farm Food producten geen kip of ander gevogelte.

Farm Food HE producten

Anderen bekeken ook