Steady Cherryborders

Wij zijn Jan en Gabrielle en wonen met onze zes border collies in Arkel. Eens per (anderhalf) jaar fokken wij een nestje onder de kennelnaam “Steady Cherryborders”. Deze naam verwijst naar het begrip “steady” uit het schapendrijven wat “rustig, kalm aan” betekent. En we proberen border collies met een zo’n “steady” oftewel stabiel/evenwichtig karakter te fokken. “Cherry” verwijst naar de “Kersen”dreef, de straat waar we wonen.

Inmiddels hebben we vier generaties in huis: overgrootmoeder, oma, moeder en sinds januari 2020 teefje Tibby! De andere twee (reuen) hebben we ook zelf gefokt.

We vinden de border collie een geweldig ras: ze zijn ontzettend intelligent, gedreven, behendig, snel, energiek, aanhankelijk en ook nog prachtig om te zien! De border collie richt zich sterk op mensen en wil graag (samen)werken. Ze hebben een enorme “will to please”. Het is een ideale werk en/of sporthond.

Drie van onze borders gaan regelmatig schapendrijven, zowel praktijk als wedstrijdgericht. Zo’n actief en energiek ras vraagt natuurlijk om goede, ondersteunende voeding.

Daarom voeren wij Farm Food! Ze eten het alle zes vlot en met smaak op (laten niets staan …). Hun vacht glanst en ze hebben nooit last van darmproblemen (die wel nogal eens voorkwamen bij andere merken voer). Onze border collies zijn precies op gewicht en ze hebben genoeg energie voor hun actieve bezigheden. Ze zijn in topconditie!

Ook onze pups voeren we FarmFood, als we een nestje hebben. Om te wennen aan vast voedsel, beginnen ze met FarmFood Fresh Rundvlees als ze bijna vier weken zijn. Ze vinden het heerlijk! Zie hiervoor het filmpje, waar ze aan het smullen zijn van hun eerste maaltijd.