Papillon kennel v/d Melenborgh

Onze kennel is gevestigd in een dorpje vlakbij Roermond aan de Duitse grens. Mijn roedel bestaat uit 5 Papillons, 4 teefjes en 1 reutje. Ik fok af en toe een nestje dat opgroeit in huiselijke kring en alleen voor een heel goed tehuis, daar het welzijn van mijn hondjes altijd voorop staat.  Ik ben in mijn jeugdjaren opgegroeid met Papillons.

Mijn moeder fokte dit ras halverwege de jaren 70 en toen ik uit huis ging nam ik 2 Papillons mee. Het is een ras met heel veel karakter, handzaam en ze hebben niet heel veel verzorging nodig. Ze zijn over het algemeen gezond en bereiken een leeftijd van gemiddeld 12-14 jaar. Ze zijn veelzijdig, je hebt er een leuk huishondje aan, maar kunt er ook agility mee doen en zelfs mantrailen.

Ik doe ook af en toe een showtje lopen en fok volgens de rasstandaard van EGCN (Eerste Gezelschapshonden Club Nederland) en al mijn hondjes waar ik mee fok worden getest op Patella, PRA Ecvo en PRA(DNA), VwD en NAD. De kennelnaam heb ik van mijn moeder overgenomen.

Sinds vorig jaar ben ik Farm Food gaan voeren. Ik voerde al vers, maar Farm Food is zo goed van samenstelling, dat ik blij ben dat ik de overstap gemaakt heb. Mijn hondjes zijn fit en zien er goed uit, ook de ontlasting is veel beter geworden.