Het gaat super met Puck

Onze Australian Labradoodle Puck werd maandag 4 augustus 2014 gesteriliseerd, een knoop had ik in mijn maag, maar gelukkig was alles goed gegaan. Maar op vrijdag 8 augustus lag de hele keuken vol ontlasting; het was niet echt diarree maar van die koeien vlaaien. Ze was niet in haar doen en ‘s middags toch maar de dierenarts gebeld. Ik moest haar in de gaten houden en anders langs komen. Het weekend werd het erger en maandag gebeld, we konden gelijk komen. Ze dachten dat haar weerstand slechter was geworden van de sterilisatie. Ze kreeg een Metrazol antibiotica kuur van 7 dagen. Helaas 2 nadat de kuur was afgelopen was het weer helemaal mis. Ze had weer rare ontlasting, van die vlaaien en er zat slijm bij en ze kon het niet ophouden; elke ochtend lag de keuken vol. Ik moest weer langs komen en ontlasting verzamelen van 3 dagen omdat ze wilden testen of ze Giardia had. Uit deze test kwam niks en ook geen andere dingen. Ze kreeg weer een kuur Metrazol van 7 dagen en ze moest op speciaal dieet voer en daarnaast mocht ze niks anders meer hebben want ze dachten dat ze allergisch was omdat het veel voor zou komen bij Labradoodles… Ik kon het mij alleen niet voorstellen omdat ze nooit ergens last van had en omdat het na de sterilisatie het helemaal mis was. Helaas 2 dagen nadat de kuur was afgelopen was het weer mis! We zaten met onze handen het haar. Ik zat heel veel op internet om iets te kunnen vinden waardoor het zou kunnen komen.

Wij zijn toen naar een andere dierenarts praktijk gegaan waar ze haar ontlasting na 3 dagen verzamelen weer hebben getest op Giardia maar weer kwam er niks uit. Haar ontlasting is op gestuurd naar het laboratorium voor een zeer uitgebreide onderzoek en ook hier kwam niks uit. Onder tussen kreeg ze Finidiar (diarreremmer) dat deed niet echt wat, een paar dagen later voelde ik een rare plek op de huid dus gelijk weer naar de dierenarts. Ze kreeg een korte kuur Prednoral (prednison) bij elkaar 9 dagen. Dit was verschrikkelijk zeg! dat zal ik een hond, als het echt niet nodig is, nooit meer geven! Ze wilde de hele dag door eten en ze was echt op zoek en heel veel drinken. Maar ze zat nog steeds op het dieet voer van de dierenarts waar we mee door moesten gaan. Maar elke dag nog steeds helemaal mis met haar ontlasting en ze was echt niet in haar doen. De fokker kon ons ook niet helpen, al haar tips hadden we al gedaan. Ik had er zulke slapeloze nachten van. Inmiddels was het alweer 18 september en had ze weer een Metrazol antibiotica kuur van 5 dagen samen met 5 dagen Finidiar. Het hielp allemaal niet. De dierenarts wilde ons door gaan sturen naar Amsterdam of Utrecht naar een arts omdat zij niks meer konden betekenen voor ons.

Het baasje van een zusje van Puck belde ook haar dierenarts voor advies voor ons. We hebben toen nog een Giardia test gehad en hier kwam niks uit. Ik wilde dat ze preventief werd behandeld hier voor om dat uit te sluiten. Ze heeft 2 kuren gehad met ook weer Finidiar ernaast. Volgens de dierenarts was ze duidelijk Allergisch voor iets en ik heb daarom kussentjes en van alles weg gedaan; veel wassen etc om maar dingen te voorkomen…Toen de DA ons belde met adressen voor Amsterdam en Utrecht heb ik de hele nacht weer zitten internetten en de volgende ochtend hebben wij besloten om het op onze manier te doen!

We gaan Puck op vers vlees zetten maar welk merk….. Ik ben allemaal vers vlees leveranciers gaan bellen.Toen ik Farm Food belde en Annelie aan de telefoon kreeg voelde ik me eindelijk begrepen en had weer vertrouwen. Annelie vertelde ook dat haar darmen geen kans kregen door al die medicijnen die ze heeft gehad. Ik heb toen Puck 24 uur niets gegeven. Daarna zij we begonnen met het vers vlees van Farm Food voor Puck. De eerste dagen kreeg ze Farm Food Fresh Rundvlees Compleet wat we eventje, de eerste dagen, in kokend water moesten onder dompelen en na een paar dagen mocht ze het gewoon hebben. Daarna gingen we rundvlees afbouwen en Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet toevoegen. Alles onder begeleiding van Annelie !

Vanaf de eerste dag Farm Food Fresh voeding ging het super met Puck en ze heeft nooit enige darm problemen meer gehad! Inmiddels eet ze nog steeds Farm Food Fresh maar af gewisseld met Farm Food HE Classic brokken. We zijn Annelie en Farm Food nog steeds erg dankbaar dat wij, dank zij hun, weer een gezonde vrolijke hond hebben.

Janet en Puck