Het gaat beter met pup Nuja

Ik heb een pup, sinds 3 weken nu. Heerlijk beestje, maar wat te iel volgens de dierenarts… dus “reik voeding aan naar behoefte” was het advies. Ik heb geschakeld van het fokker voer naar een A merk voeding. Onze Nuja at met lange tanden van deze fokker/merk mix. En diarree. Daar ze een wormenkuur had gehad bij afname van de fokker had ik een gedachte van “misschien is het gerelateerd aan het wormenmiddel en de spoelwormen” die wij in haar poep zagen.

Maar toen kwam er al snel jeuk in haar oren bij. Niets te vinden, wel wondjes van het krabben, dus preventief druppelen met antibiotica en een jeukstillend product. Ik had er geen goed gevoel bij. Ik dacht zelf aan een allergie. En dat gevoel bleek later juist. Dikke oogleden, hevige jeuk… dus een kleine pup rollend over de vloer al piepend en jankend. Je hart breekt. Ik ben zelf allergisch, dus ik heb haar een heel klein stukje van mijn medicatie gegeven. En ja hoor… binnen 5 minuten een rustige hond die ging slapen.

Wat nu? Bij “toeval” kwam ik al googlend op Farm Food uit. Dit concept sprak mij aan. Dus gemaild en gezien de urgentie van de gezondheidstoestand van Nuja met Farm Food gebeld. Ze viel af en had spuitpoep. Hun advies gevolgd… Dus aan het verse vlees (pens en hart) even onder kokend water gehouden. Nu dat was aanvallen. Dat ging goed… even een enorme diaree met slijm en wat bloed, maar daarna groene poep… Heerlijk om te zien en op te rapen nu. Daarna ging het steeds beter… dus gaf ik het vlees rauw. Kleine porties meerdere keren per dag en haar ontlasting goed volgen. Af en toe nog wat brij, maar verder stevig.

Ze jeukt af en toe nog wat aan haar oren. Maar ik heb de overtuiging, dat dit van binnenuit komt… er is geen medische oorzaak te vinden. Heel aardig een proefpakket met brokjes Classic en Zalmolie toegestuurd gekregen. De stukjes hertengewei had ik al aangeschaft. Daar is ze gek op en is hypo allergeen. Onze pup vind de zalmolie brokjes lekkerder. Een paar dagen voorzichtig bij het verse vlees gemengd en een prachtige bruine, stevige ontlasting. Ze is veel speelser en ook de mensen, die wij op de hei tegenkomen, zien dat haar vacht al meer glanst en ze goed groeit nu. Ik ben dus reuze enthousiast en heb inmiddels 16 kg Farm Food brokjes gekocht. Ze kan niet wachten totdat ik het maatbekertje gevuld heb en duwt me zowat aan de kant om alvast uit de voorraaddoos te pikken.

Heerlijk… wat een verschil met daarvoor. Resumerend… ik houd zeker de pens/hart erin. Gewoon iedere dag een worstje mengen met de brokjes. En bij ontwormen, injectie’s enz. even een paar dagen alleen maar vers vlees voor haar darmflora. Ook het proefje van de trainers beloning (gedroogd) hart vindt ze een traktatie. Ik wil Maarten de Weerd en Annelie de Jonge reuze bedanken voor de tijd, die zij namen in het gesprek, hun advies en de gulle toezending van het proefpakket. Dit heb ik, zoals beloofd, gedeeld met onze dochter, die een zusje heeft van onze pup, die inmiddels ook aan het verse vlees is. Zij had geen gezondheidsklachten, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Ik hoop dat de oren verder opknappen, dat heeft even tijd nodig. Het is een genot haar speelsheid en energie van nu waar te nemen. Ik heb met veel interesse het boekje over de Farm Food producten gelezen.

Logisch als wat en passend bij ons als baasjes van Nuja, die zelf ook bewust proberen te leven (eten). Dank jullie wel en veel succes met jullie mooie producten!

Marian en Nuja.