Sunka heeft geen last meer van jeuk!

Het was een lange weg met Sunka, maar de huidprobleem (overmatige vette huidschilfers en veel jeuk) zijn verdwenen!

De problemen ontstonden vrij plotseling (ze was toen net 2 jaar) en waren volgens de dierenarts een gevolg van een voedselallergie. Sunka kreeg op advies van de fokker KVV en daar had ze het twee jaar lang prima op gedaan. Het advies luidde: KVV van zoveel mogelijk verschillende dieren en verschillende leveranciers en zoek dan maar eens uit waar ze allergisch of intolerant voor is. Het speciale dieetvoer via de dierenarts bracht uiteindelijk wel wat rust, maar onvoldoende naar mijn zin. Ook kon ik me er nog niet bij neerleggen dat Sunka vanaf dat moment een hond zou blijven met een probleemhuid en onnatuurlijk dieetvoer, geschikt voor een heel scala aan problemen van huid tot diarree. Ook bedacht ik me: misschien is het niet iets waar ze niet tegen kan, waardoor huidproblemen zijn ontstaat, maar krijgt ze ergens te weinig van want ze is een heel actieve oud-Duitse herder van 35 kilo, at iedere dag 800 gram KVV in de zomermaanden i.v.m. veelvuldig zwemmen en iets minder in de wintermaanden.
Na intensief zoeken op het internet (overweldigend veel informatie en verschillende soorten brokken) en overleg met een dierenarts die zich gespecialiseerd heeft in huidproblemen en met jullie, want het Farm Food concept sprak me erg aan, ben ik weer begonnen met vers vlees te geven, te weten hart en vuile pens met als groot voordeel: een controleerbare en consequente samenstelling en kwaliteit. Het herstel van Sunka’s huid begon in tegenovergestelde richting als waarin de huidproblemen zich manifesteerden: van zij-voor flanken via de ruggenwervels naar de staart en als laatste de hardnekkige plekken van haar huid daar waar die strak om haar heupen spant.

Ik ben zo blij voor haar, dat ze van de jeuk is verlost en dat haar huid er weer gezond uitziet. Ik ben nu ook jullie brokken gaan geven: per dag krijgt ze nu een maal een vers vlees portie en een keertje een portie brokken. Dat laatste heeft als voordeel dat het een stuk makkelijker meenemen is voor als we eens een weekendje weg zijn. Alles bij elkaar heeft het getob een half jaar geduurd, maar nu is ze weer een gezonde hond met normaal hondenvoedsel zonder kunstmatige reuk-/smaak- en conserveermiddelen.

Namens Sunka zeg ik: dankjewel!