Farm Food Fresh voor Kazan

Graag wil ik met ervaring delen met Farm Food Fresh. Het product dat ik gebruik is, op advies van Farm Food, de pens/hart compleet. Ik ben hiertoe overgegaan omdat mijn jonge Herdershond “Kazan”, die we zelf gefokt hebben, zeer regelmatig diarree had. In zijn puppytijd kreeg hij, net als alle andere pupjes, een puppybrok van een redelijk bekend merk. Ze deden het daar prima op. Vanaf ongeveer de 4e maand had mijn hond steeds vaker last van periodes waarin hij hevige diarree had. In het begin weet ik dat aan het stiekem eten van poep van andere dieren/honden of van het eten van de brokken van de andere volwassen honden. We hebben 15 honden en de meeste honden worden voor het schapenwerk gebruikt. Het was dus steeds oppassen met hem en wat hij naar binnen werkte. Zijn ontlasting was nooit echt mooi vast en heel vaak brijerig en heel licht van kleur. Bij het minste geringste verkeerde voedsel was het dun, soms zelfs waterdun waardoor hij dan weer een kuur kreeg van de dierenarts, op een dieet van kip en rijst ging of geregeld “isogel” door zijn voer. Dat alles hielp maar matig, ook verwisselen van merk brokken hielp niet.

Op een gegeven moment dacht ik aan EPI (onvoldoende pancreaswerking) dat bij Herders nog wel eens schijnt voor te komen. Na onderzoek door de dierenarts bleek dat niet het geval te zijn bij mijn hond. Hij kreeg weer opnieuw een kuur en speciale brokken van een duur merk, voor honden met overgevoelige darmen, dat alleen bij de dierenarts verkrijgbaar is. Dat werkte helemaal niet … ondanks de medicijnen en het speciale voer bleef hij erge brijerige ontlasting houden en heel gelig van kleur, net als de kleur van de brokken. Op een gegeven moment merkte ik dat hij wat magerder werd en bij controle op de weegschaal was hij meer dan 1 kilo afgevallen. Hij was toen ongeveer 8,5 maand oud, ik was ten einde raad.

Ik had al een beetje ervaring met vers vlees voeren omdat mijn Jack Russell voedselallergie heeft en een speciale eend/rijst versie krijgt. Die heeft geen jeuk meer sinds ik dat ben gaan voeren. Ook voor mijn Herder overwoog ik vers voer maar het nadeel van alleen maar vers voer vind ik dat je dat niet makkelijk mee kunt nemen als je op vakantie gaat. Het liefst had ik mijn hond weer op de brok maar dat was nu echt geen optie daar hij zelfs op het ‘beste’ en ‘duurste merk’ diarree kreeg.

Kennissen van ons voeren al jaren Farm Food HE en zijn daar zeer tevreden over dus ben ik eens gaan kijken op de site en heb telefonisch advies gevraagd. Mijn hond had al eens eerder vers vlees van de slager gehad en was daar giga van aan de diarree gekomen … ik was dus heel huiverig! Ik kreeg van Farm Food bijzonder goede adviezen (het staat ook op de site goed beschreven) en moest de eerste twee dagen het versvlees even in kokend water onderdompelen. De eerste 14 dagen zou “Kazan” alleen maar Farm Food Fresh krijgen als “darmflora-opbouw kuur”. Zo gezegd zo gedaan, ik begon toch maar aan het experiment van Farm Food Fresh voeren. In de eerste plaats wil ik graag laten weten dat mijn hond het direct enorm lekker vond …. Hij was al gek op eten ondanks zijn diarree maar nu werd hij helemaal wild.

Op de tweede plaats wil ik graag kwijt dat ik van de ene verbazing in de andere viel …. Al na 2 dagen was zijn ontlasting vaster, de hoeveelheid veel minder en de kleur heel mooi donker. Het lijkt of hij lekkerder in zijn vel zit. Omdat hij was afgevallen kreeg hij de eerste twee weken 2 bakjes vlees per dag. Na slechts 2,5 week is hij van 18 kilo naar 22,5 kilo gegaan! Het omschakelen van het versvoer naar de Farm Food brok verloopt wat minder snel. Toen ik na die 2 weken 1 maaltijd vers verving voor brok kwam de brijerige ontlasting weer terug. Op advies van de Farmfood medewerkster schakel ik nu langzamer over, mijn hond heeft tenslotte een best vervelende voorgeschiedenis.

Nu gaat het veel beter, hij krijgt twee maaltijden versvoer per dag waar doorheen ik een handjevol brok meng. Dat gaat goed, zijn ontlasting is schitterend! Naast het probleem van deze hond heb ik ook nog een kruising keeshondje die wel eens last van “buikpijn” heeft. Hij wil dan niet eten en staat vaak geforceerd in een speelhouding, met zijn kontje omhoog, voorpootjes laag op de grond. En een oude Chihuahua van 13 jaar die niet lekker meer eet en een jonge Chihuahua pup die vaak hele vreemde ontlasting had … soms poepte die alleen maar een grote klodder slijm met bloed erin.

Omdat ik zo tevreden was met het resultaat van mijn Herder heb ik direct alle brokken van de kleine hondjes weggegeven en ben over gegaan op Farm Food HE, gemengd met de Farm Food Fresh. De oude Chihuahua eet weer als een tierelier, de kruising kees heeft geen buikpijn meer en de Chihuahua pup heeft ook geen vreemde ontlasting meer ….Voor een ieder die darmproblemen heeft met zijn hond kan ik met gerust hart adviseren om Farm Food Fresh te gebruiken!

Greet Abbink