Fantastisch advies voor Balou

Balou onze zwarte labrador reu, geboren op 06-10-2007, nu ruim 3 jaar heeft al vanaf het begin problemen met de huid gehad. Begonnen met ******* voor de pup en later voor de volwassen hond maar achteraf gezien hadden we dit beter niet kunnen doen, want toen zijn de problemen pas goed begonnen!! De fokker nog gebeld of het erfelijk was maar deze zei dat ze nog van niemand iets had gehoord. Balou kreeg korsten op zijn rug en had veel last van zijn maag. Naar de dierenarts en een kuur gehad voor de korsten op de huid, ernstige vieze ogen, soms 4 keer op een dag even uitwassen. Misschien dat het nu wel over ging, maar nee hoor… het ging niet over, het werd eigenlijk alleen maar erger. Ook kreeg hij bulten/puisten tussen de voorpoten die open gingen en waar pus uit kwam.

Maar het ergste was dat hij er pijn van had, dat merkte je met lopen. Weer naar de dierenarts voor een kuur en een afkrabsel om te kijken wat voor bacterie het toch wel zou kunnen zijn die al deze klachten veroorzaakte, en ook een door verwijzing naar de Uithof in Utrecht voor een echte dermatoloog in de dierenkliniek. Daar werd ook weer een afkrabsel van zijn poten en van zijn ogen genomen, want ook zij wisten het niet! We kregen het advies om nog maar 3 maanden een atibiotica kuur te geven aan Balou, dan zou het wel over gaan.

De bulten en puisten tussen zijn poten gingen over maar de korsten op de rug werden steeds erger. Het groeide helemaal dicht, zijn rug was een grote korst. Inmiddels was Balou al 2 jaar en nog steeds ernstige klachten. Radeloos werden we ervan!! Voor de zoveelste keer naar de dierenarts en op ander ‘speciaal hypo allergeen voer’ over gestapt en het leek beter te gaan. Alleen Balou stond soms boven zijn bak en had zo iets van “moet ik dit eten? ik heb totaal geen trek in deze kleur en reuk loze brok”. We hebben het even aangekeken maar speciale hypoallergene voer het werkte niet echt. Dan maar weer een ander voer van een andere fabrikant maar wel ook hypo allergeen. Dit at hij wel, niet echt met smaak maar omdat het moest. Dit heeft hij een tijdje gehad en ook toen merkten we dat de klachten weer veel erger werden.

Weer naar de dierenarts, weer een schrapsel  en een antibiotica kuur (de zoveelste op rij). Balou was bijna 3 jaar en we hadden alleen nog maar getobd met hem. Nadat de kuur weer uitgewerkt was kwamen de bulten weer terug en ook zijn rug ging kaal worden. Weer naar de dierenarts en weer een verwijzing naar nu een andere dermatoloog in Oosterwijk. Deze gaf ons het advies om met alles te stoppen en te gaan koken voor Balou, gewoon aardappelen met groene groeten en een beetje lamsvlees. Met een pot vitaminen gingen wij weer naar huis. Kijken hoe dit nu weer ging…

Nadat ik 4 weken voor Balou had gekookt hadden wij het idee dat het niets had geholpen maar het voer was uit zijn lijf en dus konden wij weer beginnen met de brokken (de hypo allergeen brokken zoals hij hiervoor had). Na anderhalve dag liep de viezigheid weer uit zijn ogen. Dus maar weer gestopt en overlegt met de dermatoloog. Inmiddels Balou laten castreren. Over gegaan op ******* zalm&rijst, want dat moest wel goed zijn! Veel vis gegeven want ook dat is wel goed dachten wij. Maar ook dit hielp allemaal niet en toen maar helemaal gestopt met *******.

Nadat ik een hele dag op het internet had zitten kijken wat er allemaal voor voer voor honden is kwam ik Farm Food tegen en ben mij daar in gaan verdiepen. Het sprak mij bijzonder aan want ik was echt helemaal radeloos en wist niet meer wat ik moest doen met Balou en al zijn klachten. En hoe kreeg ik onze Balou weer goed? met een mooie huid? en met een levendig karakter? (want ook dat was er niet meer). Ook had ik hier alle andere verhalen zitten lezen en het raakte mij enorm want er was zoveel gelijkheid met de klachten die Balou had!

Zou er dan toch een voer zijn die al deze klachten die Balou had aan kon? Nadat ik een mail had gestuurd naar Annelie van Farm Food kreeg ik een telefoontje terug en werd mij geadviseerd om eerst 4 weken met farmfood fresh pens en hart te beginnen en dan de farmfood brokjes, met een vers vlees dag regelmatig tussen door.

Wij zijn begonnen op 18 mei jl met 4 weken ff fresh pens/hart tussen door nog een keer naar de dierenerts voor een ontsteking aan Balou zijn oren, en die schrok zich wild want de plek op Balou zijn rug was erg groot geworden en de bulten/puisten tussen de poten daar kwam ook weer veel troep uit. Ook het oorspul gaf bij Balou al reactie, rode oren en nog veel meer pijn. Maar dat de plekken eerst even erger konden worden, dat had ik gelezen op de FF site, dat was normaal. Nadat wij met vakantie waren geweest en de 4 weken vers vlees dagen voorbij en wij met de farmfood brokjes waren begonnen met een lekker stukje vuile pens erdoor is Balou zijn rug nog nooit zo mooi geweest!!

Alle korsten die er zaten vallen er af en hij krijgt een nieuwe vacht, ook Balou zelf wordt weer de oude. De puisten/bulten op zijn poten zijn ook dicht en de kale plekken die de puisten/bulten veroorzaakte op zijn poten worden ook al veel mooier. Hij is veranderd van een ‘oude hond’ in een hond met weer energie en speelt en rent weer door de tuin als een wilde (zoals een hond van 3 jaar hoort te zijn).

Wij zijn heel blij met het voer van Farm Food en de organisatie achter Farm Food, en vinden het dan ook fantastisch hoe wij hierin geheel vrijblijvend zijn begeleidt. Farm Food HE is goed maar ook nog goedkoop in verhouding met alle andere voeders. En Balou vind het heerlijk! hij smult zijn bak helemaal leeg! Ik ben benieuwd wat de dierenarts nu zegt als ik in november met Balou langs komt voor zijn jaarlijkse prik. Ik zal haar dan ook gelijk zeggen dat ze iedereen die een hond met huid klachten heeft en die bij haar komt zij Farm Food moet gaan adviseren.

Nogmaals: heel erg veel dank voor alle gratis adviezen die wij van jullie mochten ontvangen.

Familie Caspers, en een poot van Balou.