Rebel heeft energie voor tien!

Het is inmiddels een paar maanden geleden dat ik als enthousiaste hondenbezitter van een lieve 3,5 jaar “jonge” Jack Russell Terriër, Rebel, op een dag ten einde raad contact zocht met Farm Food. Ik vond op internet een verhaal van een hondenbezitter wat het mijne had kunnen zijn. Haar verhaal stond ook op de Farm Food site.

Onze doorgaans actieve en levendige Rebel was met de regelmaat van de klok erg moe, sloom, trilde over het hele lijfje, liet zijn achterhand helemaal hangen, wilde niet eten en wilde (raar maar waar) absoluut niet mee gaan lopen. En zijn buik borrelde echt zo erg dat hij er zelf last van had; hij ging dan ook megahard tekeer.

Eten was er dan al helemaal niet bij. Vooral ‘s morgens lopen was een ellende, het enige wat onze lieve gevoelige woef wilde was bij mij zijn, op schoot, tussen mijn benen en overal waar ik was was hij. Diverse keren was ik met deze klachten al bij de dierenarts geweest en elke keer was er weinig boeiends aan de hand. Ik kreeg soms iets omdat zijn  darmkanaal ”verkrampt” was en elke keer werden zijn anaalklieren uitgeknepen omdat deze overvol zaten. We waren in de tussentijd al heel wat keren geweest want ontstoken ogen en oren was ook regelmatig aan de orde.

Telkens leek na een paar dagen de “pijn” problemen opgelost maar toch bleef helaas dit tafereel veel te vaak terugkeren, minimaal één keer in de twee weken, vaak meer dan één keer in de week was er weer zo’n dag dat alles zich herhaalde, constant krampen met zijn onderlijf, veel pijn, lusteloos, trillen etc. etc. nooit last van braken of diarree alleen maar deze verschijnselen maar dat hij veel pijn had was duidelijk. En wat mij steeds vaker opviel was dat wanneer hij ontlasting had dat het laatste stuk altijd afgeplat was als een soort van lint, hij poepte eigenlijk nooit geen volledige drol.

Na een tijdje was ik het zo zat dus wij weer naar de dierenarts ginden met weer dezelfde klachten en nu bleek, ik zou bijna zeggen gelukkig, zijn prostaat flink vergroot en pijnlijk te zijn. Onze hond was pas op vier maanden na twee jaar oud, een kwaal die bij honden op leeftijd voorkomt en niet bij jonge honden.

Maar goed, geadviseerd werd om hem te castreren iets waar wij absoluut geen voorstander van zijn en vanwege zijn gedrag was dit ook absoluut niet noodzakelijk en of het hiermee opgelost zou worden? Er werd besloten om een chemische castratie te doen om te kijken of dit zou werken en belangrijker nog de prostaat zou verkleinen? Na vier weken volgde de controle en ja hoor de prostaat was nog steeds vergroot, mega groot zelfs en de klachten waren enkel de eerste twee dagen na de injectie minder maar waren weer gewoon aanwezig. Er werd toch besloten om hem te castreren omdat je een vergrote prostaat nu eenmaal niet zomaar kunt laten zitten het kan op den duur kwaadaardig worden en dat is dus iets wat we absoluut niet willen. De prostaat zou weer normaal worden en de klachten verdwijnen dus probleem opgelost!

Op 31 mei 2013 is onze Rebel toen onder het mes gegaan , bijna twee jaar oud. Alles is prima verlopen, de prostaat was weer helemaal geslonken. Hij heeft na de operatie wel veel last gehad maar hij was na twee weken weer helemaal de oude, althans dat dachten we.

Enkele weken nadat de prostaat was verwijderd, doet hij weer precies hetzelfde, het ziet eruit als erge buikpijn en dat is het ook want dat voel ik! En ook de ontlasting is nog steeds een lint! Alles herhaald zich gewoon weer, hij wil niet meer mee wandelen, niet spelen, hij loopt echt niet meer en gaat alleen maar liggen, zelfs als we onderweg zijn, heel erg vervelend!

Hij voelt zich duidelijk echt niet goed! Wij weer terug naar de Dieren Arts, maar er wordt niks gevonden, wij maar denken dat het over zou zijn. We geven hem al lange tijd alles zonder toevoegingen en alles natuurlijk omdat we er inmiddels wel achter zijn dat hij op heel veel dingen slecht reageert, en hij doet het er goed op, verder niets wat niet voor honden bestemd is. Hij kreeg in het weekend twee dagen vers vlees waar hij gek op is maar volgens de dierenarts is dit een heel slecht plan.

Na de castratie zijn wij over gegaan op een andere brok omdat hij veel honger had en het beter is minder te voeren kreeg hij brokken voor gecastreerde en gesteriliseerde honden. Dat ging eigenlijk heel goed maar toch bleef hij nog steeds regelmatig deze aanvallen van pijn hebben; elke week was het zeker twee dagen raak, ook als het tijd was voor de vlooiendruppels en wormtabletjes was het raak, en hij kreeg ook steeds vaker jeuk en een vuurrode huid op zijn buik en tussen de voorpoten.

Zelfs zwemmen in natuurwater gaf reacties, we moesten overal rekening mee houden, niks oplikken, niks vreemds eten, oppassen met zwemmen, oppassen met uit plassen en sloten drinken, geen enkel probleem hij kan er niets aan doen maar het is er een met een gebruiksaanwijzing.

Op een gegeven moment moest hij onder narcose om een grasaar uit zijn poot te verwijderen, alweer narcose, pppff maar goed het was niet anders. Narcose was heel trubbelig gegaan en op zondagochtend kreeg hij zo’n last van zijn buik de ontlasting spoot eruit, hij was voor het eerst in zijn leven echt aan de diarree en hoe! En een pijn dat hij had, ik heb hem meteen 24 uur zijn eten ontzegd daar heeft hij dan overigens ook geen behoeft aan en daarna droge rijst gegeven met gekookte witvis. Maar helaas er was geen houden aan, hij was ook echt heel ziek bleef alleen maar liggen, ik weer naar de dierenarts, een darminfectie, op droge rijst met kip, hij kreeg iets tegen de krampen en de misselijkheid met een paar dagen komt het goed.

Dit alles heeft bij elkaar wekenlang geduurd, het ging steeds op en af en het moment dat ik hem vis met rijst gaf leek de ontlasting dikker te worden en met kip en rijst weer terug naar af, dit gemeld maar volgens dierenarts kon dit niet. Hij heeft na de kuur nog een nieuwe kuur gehad en sterkere diareeremmers niks werkte. Hij heeft bijna drie weken alleen op rijst met kip geleefd, stikte van de honger, was niet meer mijn hond er was geen bal aan, arm beest hij kan er niks aan doen, er zat niks meer in onze actieve Rebel, alleen maar slapen en liggen er moest wat gaan gebeuren, het was een slap vodje.

Inmiddels was er bloed en ontlasting naar het lab omdat de DA vreesde voor iets ernstig en ik heb dringend om brokken gevraagd, sensitivity kreeg ik mee! Ik geef hem bij thuiskomst deze brokken, hij klaarde na een uur op stond met een balletje voor mn neus en drie uur later poepte hij gewoon een bruine mooie vaste drol! Gek hè? Ik vind van niet, maar goed ik moest 6 weken deze brokken blijven geven en dan pas weer mengen met mijn eigen brok wat ik overigens niet gedaan heb want in de tussentijd heeft hij geen diarree meer gehad maar wel herhaaldelijk dezelfde pijnklachten en malaise.

Ik heb er 5 dagen over gedaan totdat hij volledig op zijn eigen brok zat en dat ging goed tot op de dag dat ik dus ten einde raad contact op nam met  Annelie van Farm Food. Ik was het helemaal beu het is een schat van een hond en een makkelijke hond die ervan houd om te ravotten, zwemmen en rennen, maar ik heb vaker een zielig hoopje dan een enthousiaste hond!

Zouden jullie mij alsjeblieft willen helpen dat was de vraag. En of ik geholpen ben, wij moet ik eigenlijk zeggen, wat geweldig! Iemand die serieus luistert en ook verstand van voeding heeft maar ook weet wat te doen en hoe het aan te pakken! 

We zijn diezelfde dag nog naar de dierenwinkel gegaan en hebben Farm Food Fresh rundsvlees worstjes gehaald, ik moest acuut al het andere stoppen, er werd me duidelijk verteld hoe te handelen. We zijn met 6 hele kleine maaltijden op een dag begonnen, heel voorzichtig aan, elke drie dagen had ik contact met Annelie. Als er wat was mocht ik bellen, elke keer voordat we een stapje verder gingen was er contact.

Ik ben op een dinsdag begonnen en toen het zondag was zag onze Rebel er verschrikkelijk uit en was een en al ellende. Ik heb toen maandag contact gehad en wat bleek, dit kwam door het ontgiften! Zijn huid was helemaal kapot, hij krabde zich een ongeluk, ik ben op advies eerst met Betadine aan de gang gegaan toen alles geheeld was gaan smeren met een mix van Calendula en Aloe Vera. Maar het mooiste van alles was dat hij die maandagochtend als een enthousiaste hond stond te wachten om uitgelaten te worden!!

Geweldig ik was helemaal blij, hoe lang was dit geleden dat hij graag en enthousiast mee wilde?? We waren amper een week verder en ik had al een hele andere hond, vanaf dag 1 dat hij vlees kreeg heeft hij mooie drolletjes gepoept. Zo hebben wij wekenlang contact met elkaar gehad, na verloop van tijd zijn we overgegaan op Farm Food Fresh pens en hart en ook dit ging onder begeleiding, niks was teveel alle vragen werden met geduld en veel plezier beantwoord, god wat heb ik een steun gehad echt super!!

Toen het steeds beter ging mocht ik de Farm Food Trainers toe gaan voegen als traktatie, ook dit zonder problemen. Toen we ruim twee maanden en diverse bakken, worstjes pens/hart verder waren kreeg ik een super pakket toegestuurd met de diverse brokken. Het werd tijd om de brokken toe te gaan voegen uiteraard ook van Farm Food. Hij at de brokken met smaak, moest wel even wennen omdat het geperste brokken zijn in plaats van geëxtrudeerd, maar de gewenning was er snel. Hij heeft in de tussentijd dat ik met opbouwen bezig ben geweest nog slechts twee keer deze aanvallen gehad, echt ongelofelijk.

Ik weet helaas uit ervaring wat eten met een mens kan doen en het resultaat met onze woef is ook echt verbluffend. We zijn nu inmiddels een paar maanden verder en ik heb een compleet andere hond, blij, enthousiast, zijn humeur is veranderd en wat wandelen en spelen betreft? Hij kan er geen genoeg van krijgen, hij heeft energie voor tien!

De ontlasting is beter, zijn huid en vacht zien er beter uit, hij stinkt niet meer uit zijn bek, heeft geen ontstoken ogen en oren meer gehad en, raar maar waar, ik heb sindsdien zijn anaalklieren nooit meer uit hoeven knijpen!!

Hij krijgt nu vijf dagen brokken en twee dagen vers vlees van Farm Food en als ik merk dat er iets niet “lekker” zit schakel ik acuut over op vlees en binnen een uur is er niks meer aan de hand!! Ik wilde daarom graag via deze weg mijn ervaring met Farm Food delen met iedereen die problemen heeft met zijn of haar hond.

Ik heb zelfs inmiddels al drie vriendinnen die problemen hebben verwezen naar Farm Food en ook deze zijn super tevreden!! En geloof mij, verkeerde voeding doet meer met je hond dan je denkt maar ook met onszelf!!

Nogmaals wil ik echt iedereen van Farm Food heel hartelijk bedanken voor alle support maar vooral Annelie, ik heb echt ontzettend veel van je geleerd en gehad aan alle informatie en support!!

Groetjes van ons samen,
Monique en Rebel