Dino is weer een vrolijke snuiter

Marcel nam contact op met ons over Dino met zijn darmproblemen. Helaas komen darmproblemen en diarree bij honden nog heel vaak voor. Ook raken veel honden al totaal van slag , wanneer ze iets anders of verkeerds hebben gegeten.  In principe zou een hond alles probleemloos moeten kunnen eten zonder meteen darmproblemen ervan te krijgen. In de praktijk horen wij dat bij (langdurig) diarree licht verteerbaar voer of antibiotica kuur wordt geadviseerd.

Dit was bij Dino ook het geval. Hij kreeg een antibiotica voorgeschreven, waardoor zijn activiteit alleen maar minder werd en zijn problemen bleven bestaan. Waarom ging het niet over en wat zal er met hem aan de hand zijn, zult u zich afvragen? Dat was eigenlijk heel eenvoudig, namelijk de opname en verteerbaarheid van zijn voeding verliep niet tot nauwelijks bij Dino.  Door de antibiotica werd niet alleen de (eventuele) slechte bacteriën vernietigd , maar ook de goede! Vroeger kon een hond nog wel eens deze goede bacteriën vinden, echter doordat wij steeds sterieler leven met z’n allen, is dit niet meer het geval. Denk hierbij aan de boerderijhond, die zijn extra kostje op of rond de boerderij vond/vindt. Daarnaast zijn alle brokken, die de meeste honden toch als hoofdvoeding krijgen, steriel en onderhouden daardoor niet de darmflora! Deze zijn erg belangrijk voor de opname en verteerbaarheid van voeding!

Om de opname en verteerbaarheid te verbeteren bij Dino, was het van belang om de darmflora zo snel mogelijk op te bouwen. Dit hebben wij gedaan door ten minste 70% vuile pens (Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet) te geven aan hem. Gelukkig zagen wij bij Dino verbetering en werd hij steeds actiever en zijn eigenaren van hem steeds vrolijker.

Dino

Dino is een Cairn Terriër van bijna 9 jaar oud. Hij is een actief, slim en vrolijke hondje. Ongeveer anderhalf jaar geleden was Dino niet meer zo actief, hij was sloom en erger nog hij was aldoor in diarree. In het begin af en toe later in de week spoot het er echt uit. We zijn met hem naar de dierenarts geweest, hier kreeg hij de nodige spuitjes en pilletje maar die hebben even hun werk gedaan. Na een week was het weer raak en maar weer naar de dierenarts, na 2 of 3x geweest te zijn wilden ze van de dierenarts hem opereren. Waaraan? Dat wisten ze zelf ook niet, ze wilden hem even openmaken om te kijken. Hier schrokken we echt van, er wordt niet zonder reden in ons hondje gesneden!

Eigenlijk wisten we even niet meer wat te doen, tot we op de verpakking van zijn brokje lazen dat bij vragen over voeding of gezondheid je altijd mag bellen. Dit hebben we gedaan. Marcel kreeg Annelie aan de telefoon, dit was gelijk een super leuk en een goed gesprek. We zijn begonnen met een stappenplan doormiddel van vlees (Farm Food Fresh pens en hart compleet). We hebben in een korte tijd regelmatig contact gehad met Annelie, plan werd aangepast hoe Dino reageerde. Na een tijdje ging het gelukkig weer langzaam weer beter met Dino. De brokjes kwamen er weer langzaam bij echt alles stapje voor stapje. Dino knapte echt weer op en we kregen onze vrolijke snuiter weer terug. Omdat Dino toch een flinke klap heeft gehad in zijn darmen geven we hem nu elk weekend nog vlees (Farm Food Fresh pens en hart compleet) en zijn we overgestapt op glutenvrije brokken.

Eigenlijk kun je zeggen dat Annelie en haar collega’s ons hondje beter hebben gemaakt zonder maar 1 vinger naar hem uit te steken. We zijn Farm Food dan ook echt super dankbaar!

Liefs Marcel en Alexandra en een poot van Dino.