Eindelijk rust voor Bolles

Wij zijn de trotse bezitters van twee prachtige lieve Golden Retrievers. De oudste “Patter” is ruim 1 jaar, de jongste Bölles is ruim 9 maanden. Met de jongste “Bölles” hebben we heel veel problemen gehad vanaf 4 mnd oud. Hij bleef maar diarree hebben (vaak met bloed en slijm) tot grote frustratie voor ons. Hij kreeg in onze ogen een perfecte brok, van een bekend merk maar het bleek achteraf niet de juiste keus te zijn. Hij heeft al die tijd wel goed gegeten en was speels en aktief, ondanks dat hij toch wat afviel maar verder was er niet veel aan te merken.

Dierenarts bezoeken tot in den treuren! Ontlasting op laten sturen, bloed prikken, ontwormen, ook voor eventuele parasieten, noem maar op.

Veel kuurtjes en geen succes. De bloed uitslagen waren prima, dus niks aan de hand. We zijn een paar keer van brok gewisseld, maar het mocht allemaal niet baten. Na een tijdje zijn we pancreas poeder gaan geven op verzoek van de dierenarts. (Bij elke maaltijd een klein thee lepeltje, dit voor eventuele alvleesklier problemen.) Dit heeft een tijdje goed gegaan tot voor kort, toen begon de ellende alweer.

We zaten met de handen in het haar, en wilden Bölles zo graag helpen. Voor ons was het ook vermoeiend ….. elke dag weer kijken en afvragen … hoe zal hij het nu doen …….. en maar diarree opruimen, daar wordt je ook niet vrolijk van.

De fokster van onze honden had gelukkig voor ons de oplossing. Zij geeft haar honden sinds 2 maanden Farm Food en is heel erg tevreden, omdat het zo’n natuurlijk voer is wat de honden ten goede komt. Op verzoek van haar zijn we ons gaan verdiepen in Farm Food. De site van Farm food vonden we al direct duidelijk en leerzaam en we hadden ons huiswerk klaar.

Vol overtuiging zijn we 2 weken geleden aan het Farm Food project begonnen. We hebben ons precies aan de regels gehouden wat betreft beginnen met de voeding voor onze lieve Bölles. Dus: 1 week lang alleen maar Farm Food Fresh op basis van Pens en Hart Compleet. En daarbij nog eens extra vuile pens wat zeer goed is voor de darmflora. Na een week zijn we ook met de brok van Farm Food begonnen, zoals op de site geweldig uitgelegd wordt. (Zie wel de voeding’s tabel om een richtlijn aan te houden). Onze oudste hond Patter deed natuurlijk ook mee, omdat het wel gemakkelijk is om twee honden dezelfde voeding te geven. Het resultaat is verbluffend!

Eindelijk rust wat betreft onze problemen met Bölles. Geen diarree meer maar goede stevige ontlasting zoals het hoort te zijn. Bovendien vinden ze ‘t heerlijk en likken de voerbakken uit tot het laatste beetje. (Bij ons voeren we 2 x per dag).

De brok vinden ze ook heel heerlijk en ze voelen zich er goed bij. Wat een opluchting!

Het gaat nu nog steeds goed en we geven ze nu nog elke week wat pens en hart compleet bij de brokken. Ook FFF mag gerust met FF HE gemengd worden. Verwennen doen we ze toch, maar dan wel met 100% natuurlijk vlees van Farm Food! Patter en Bölles krijgen in de toekomst wel 1 vleesdag (pens en hart) in de week om de darmflora nog eens extra op peil te houden.

In elk geval zijn wij zeer tevreden en hebben we dit zeker laten te weten bij de Farm Food voedingsdeskundige. Bij deze willen we haar ook bedanken voor het advies en uitleg!

Groetjes, Cor van der Weide en Erna Brummans uit Helden (Limburg)