De kwaliteit van hun leven is veel beter

Graag wil ik jullie laten weten dat ik heel erg blij ben dat ik Farm Food ontdekt heb. Ik tobde al twee en een half jaar met mijn twee jongste Schipperkes. Vanaf dat ik hen in huis had met 8 weken maakte ik me zorgen om hun ontlasting. Die was slap, had geen goede kleur, stonk af en toe verschrikkelijk en ze hadden regelmatig diarree. Nu moeten jullie weten dat ik al drie Schipperkes gehad heb vóór deze twee. Dus wist ik wel hoe gezonde ontlasting er uit moest zien. Met de drie oudsten heb ik ook nooit problemen op dit gebied gehad. Zij hebben altijd droog voer gehad, dus gewoon brokjes van een goed merk. Nooit vers vlees. Nou zijn Schipperkes sterke hondjes en zij zijn alle drie rond de vijftien jaar geworden met weinig problemen.

Nu bijna drie jaar geleden heb ik weer twee pups genomen. En ze ook op de brokjes gezet. Maar deze twee hondjes hadden vanaf het begin slappe ontlasting. Ik zei ook tegen mijn dierenarts: “Hun darmflora is niet in orde volgens mij. Ze poepen me veel te slap en de kleur is te licht.” Ook hadden ze regelmatig diarree. De dierenarts is begonnen met hun ontlasting te onderzoeken tot zelfs in Utrecht toe en er werden diverse gisten en schimmels in gevonden tot giardia toe. Daar hebben ze medicijnen voor gekregen maar echt zoden aan de dijk zette het niet.

Af en toe was hun poep wel wat beter maar toch vaak te slap. Hoewel ze alle twee zindelijk waren poepte de kleinste van de twee ‘s nachts regelmatig in de bench en dat rook je dan al als je uit de slaapkamer kwam. Zij had dan ook last van rommelende darmen. Op die dagen was ze dan ook niet lekker. Alle twee de hondjes hebben een groot bloedonderzoek gehad en daar is niets bijzonders uit voortgekomen. Ik heb wel eens voorgesteld aan de dierenarts om op natuurvoeding over te gaan of om de hondjes af en toe vers vlees te geven om hun darmflora gezond te krijgen, maar daar zag hij geen heil in.

Zo tobde ik maar verder, meer dan twee jaar lang. Tot iemand mij op Farm Food attendeerde. Ik was zo wanhopig dat ik deze voor mij drastische stap gezet heb en contact heb gezocht met FarmFood. Ik kreeg Annelie de Jonge aan de telefoon die voedingsdeskundige is. Het werd een heel lang telefoongesprek en ik had echt het gevoel dat er goed naar mijn probleem geluisterd werd. Annelie legde mij het principe van natuurvoeding en vers vlees uit en hoe ik de darmflora van mijn hondjes gezond zou kunnen krijgen. Ze stuurde mij een boekje op waarin ik alles kon lezen over Farm Food en ik begon er een beetje vertrouwen in te krijgen.

Toch ging het niet van een leien dakje. Het heeft zeker een half jaar geduurd waarin ik vaak contact gehad heb met Annelie. Want vooral het kleinste Schipperke had regelmatig een terugval. Toch herstelde ze zich steeds sneller en werd haar poep steeds beter. Dat vreselijke stinken was er ook niet meer bij. Wij zijn een paar weken op vakantie geweest met het hele stel en er is niet één keer binnenshuis gepoept en ook daar buiten zijn er geen problemen geweest. Alle twee de hondjes zijn niet ziek geweest. Zij hebben genoten van de vakantie, waren speels, ondeugend en aten zeer enthousiast hun bakjes leeg. ‘s Morgens “Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet” en ‘s avonds de brokjes van Farm Food.

Ze genieten van het eten, de bakjes worden helemaal leeggelikt en dan gaan ze nog kijken bij de ander of daar nog wat te halen valt. ‘s Avonds krijgen ze nog een Farm Food Rawhide kluif en nadat ze hun laatste behoefte gedaan hebben gaan ze lekker slapen en dromen over alle heerlijks wat ze de volgende dag weer zullen krijgen of beleven. En ik hoef niet meer bang te zijn dat er in de bench gepoept wordt.

De kwaliteit van hun leven is er beslist op vooruit gegaan dankzij Farm Food. Ik ben hier heel blij van geworden en wil graag reclame maken voor Farm Food ‘Het natuurlijke Alternatief’.

Vriendelijk groeten
Kitty van Heusden