Geen medicijnen meer voor Odin

glanzende vacht, geen medicijnen meer en zijn vacht is echt heel mooi glanzend en dieper van kleur ook heeft hij geen soepogen meerOnze dobermann Odin heeft vanaf dat hij  2 jaar gelden bij ons is gekomen problemen met zijn gezondheid gehad. Als pup van 8 maanden heeft hij alvleesklier ontsteking en ontstoken galwegen gehad, en heel erg ziek geweest! Hij is daar voor opgenomen geweest in het dierenziekenhuis. Daarna volgde een lang traject van dieet (vetvrij), medicatie zoals antibiotica, prednison en controles van de dierenarts. Gelukkig heeft hij het gehaald.

Tussendoor nog een maag en darmobstructie gehad met weer narcoses  en weer medicatie. Odin ontwikkelde een huidprobleem, waarmee we uiteindelijk door onze dierenarts (na biopsies, bloedonderzoeken waaronder een allergietest etc. etc.) naar de dermatoloog zijn verwezen. Bij de dermatoloog werd weer een diagnostisch traject ingezet met de volgende uitkomst: Chronische furunculose.

De behandeling bestond uit: iedere dag poten wassen en 1x pw helemaal met Coatex shampoo dat hebben we 3 maanden gedaan met weinig verbetering. Eliminatie dieet (wat alleen de hond elimineerde, Odin is toen 5 kg afgevallen) bleek uiteindelijk geen voedselallergie te zijn. Medicatie: Sporimmune en apoquel. Sprimmune legt het immuun systeem zowat plat dus Odin mocht ook niet gevaccineerd worden. Vervolgens is er ook nog een huidallergietest gedaan en ook daar is niets uitgekomen. Kortom een hoop zorgen en niet echt verbetering in de algehele toestand en conditie van Odin.

Wij zijn verder gaan zoeken in andere voeding en mijn man heeft Farm Food toen benaderd en gesprekken gehad met Roxanna, bloeduitslagen opgestuurd en daarna van haar een voedingsadvies gekregen wat wij opgevolgd hebben. Odin krijgt nu 7 weken alleen maar Farm Food producten: HE Brokken, hart en pens met nog wat multivitaminen, ook kauwbotten en beloningssnoepjes.

Wat een verbetering, furunculose zo goed als weg, glanzende vacht, geen medicijnen meer en zijn vacht is echt heel mooi glanzend en dieper van kleur ook heeft hij geen soepogen meer, het is gewoon weer een blije hond! Het mooiste is dat hij het allemaal zo lekker vindt!

En wij? Odin en wij zijn ontzettend blij, dank jullie wel namens Odin en zijn baasjes, jullie advies en tijd!  Echt geweldig,

Vriendelijke groet, Helen Bal-Stofregen