Farm Food Fresh - kvv natuurvoeding
Diepvries kant en klaar rauw vers vlees hondenvoer

100% zuivere diepvries vers-vlees natuurvoer voor honden, de natuurlijke bron van probiotica.
Het gemak van vers diepvries voeding met de vertouwde Farm Food kwaliteit.

Tijdens het ontstaan van Farm Food HE, geperste hondenvoeding, in 1982 is gebleken dat een regelmatige "onderhoudsbeurt" met versvlees, op basis van vuile groene pens, noodzakelijk is voor de instandhouding van een gezonde darmflora.

Want versvlees op basis van vuile groene pens bevat veel natuurlijke probiotica.

Droogvoeding en andere verhitte voeders (blikvoer en andere "buiten de diepvries houdbare producten") zijn steriel. Daarom is droogvoeding niet in staat de benodigde bacteriën (de probiotica) te leveren die nodig zijn om een gezonde darmflora op te bouwen en te onderhouden. 

All life stage vers vlees Alle droogvoeders ondergaan bij de productie namelijk een bepaalde verhitting (Farm Food HE slechts 72-75oC) en hierdoor worden de in de grondstoffen aanwezige enzymen en bacteriën vernietigd.

Echter, hoewel dit nog niet wetenschappelijk is aangetoond, hebben wij al jarenlang de ervaring dat voor een goede opbouw en de instandhouding van de darmflora enkele van deze verloren gegane enzymen en bacteriën noodzakelijk zijn.

Darmflora opbouw is heel erg belangrijk

Een gezonde darmflora is één van de belangrijkste pijlers onder de totale gezondheid van uw hond. Is de darmflora uit evenwicht of te schraal dan zijn gezondheidsproblemen voorgeprogrammeerd. Huidproblemen, vachtproblemen, darmproblemen of voedsel allergieën bij honden vinden heel vaak hun oorsprong in een verstoring van de darmflora.

Vandaar dat wij "Farm Food hondenvoeding", vanaf het begin van Farm Food HE in 1982, altijd hebben geadviseerd om naast elke droogvoeding (dus óók Farm Food HE) zogenaamde "versvleesdagen" op basis van vuile groene pens in te lassen aangezien vuile groene pens veel natuurlijk probioticum bevat.

Bovendien hebben wij nóóit onder stoelen of banken gestoken dat het voeren van een kwalitatief hoogwaardig Kompleet rauw Vers Vlees product (kvv) een goede en gezonde manier van voeren is.

Wat is eigenlijk een KVV?

Farm Food Fresh is, volgens de algemene noemer of afkorting, een zogenoemd KVV wat staat voor Kant en Klaar (rauw) Vers Vlees of Kompleet Vers Vlees. Onze enkelvoudige producten zijn Kant en klaar Vers Vlees en onze complete producten zijn Kompleet Vers Vlees (uiteraard óók kant en klaar). Ondanks de ruime keus aan k.v.v. kwam er steeds vaker de vraag of Farm Food een premium kwaliteit diepvries vers vlees wilde produceren wat 100% op -onze- bewezen Farm Food filosofie was gebaseerd. De vraag naar kvv met Farm Food kwaliteit is beantwoord met Farm Food Fresh rauwe komplete vers vlees natuurvoeding.

Darmflora opbouw-kuur
Vooral voor pups is het essentieel dat hun eerste vaste voeding niet alleen voedingstoffen levert maar dat de voeding ook een gezonde evenwichtige darmflora opbouwt. Vandaar dat wij adviseren om de eerste weken, naast de moedermelk (eventueel aangevuld met Farm Food No.1), alleen Farm Food Fresh versvlees te voeren.
 
Het verdient aanbeveling om te beginnen met ‘Rundvlees compleet' en wanneer de pups 6 weken oud zijn deze geleidelijk over te schakelen op ‘Pens en Hart compleet'. Ook wanneer u een oudere hond wilt overschakelen op een andere voeding, zoals Farm Food HE, is het aan te bevelen om eerst een "darmflora-opbouwkuur" te doen. Deze kuur bestaat uit het geven van 10 tot 14 dagen Farm Food Fresh Pens en Hart compleet. Hiermee legt u de basis voor de verdere gezondheid van uw hond. Het is wel zaak om daarna regelmatig een "onderhoudsbeurt" te geven met Farm Food Fresh Pens en Hart compleet.

complete vers vlees maaltijd voor honden

Ook is het van belang om na elke antibioticakuur en darminfectie de hond een aantal dagen Farm Food Fresh Pens en Hart compleet (op basis van ongewassen vuile pure groene runderpens) te geven. De darmflora kan zich dan op een natuurlijke manier herstellen.

In plaats van de "versvleesdagen" kunt u ook, voor het gewenste effect, zo nu en dan een beetje Farm Food Fresh naar keuze door Farm Food HE mengen.

Farm Food Fresh samen met Farm Food HE is een ideale combinatie, en kan gerust gemengd worden omdat Farm Food HE geperste brok is.

Zoals u zult begrijpen dient u Farm Food Fresh ontdooid en op kamertemperatuur als rauw vlees te geven om het gewenste effect te krijgen. Dit rauwe verse vlees koken, verhitten of ontdooien in de magnetron is daarom uit den boze.

Als dagelijkse voeding of als 'aanvulling op...'

Farm Food Fresh ‘Pens en Hart compleet' en ‘Rundvlees compleet' zijn vanzelfsprekend bijzonder geschikt als dagelijkse voeding voor uw hond. Ook is Farm Food Fresh uitstekend te gebruiken als basis van (of aanvulling op) uw zelfbereide versvlees hondenmaaltijd.

Dagelijks worden onze verkoop-adressen met het Fresh icoon aangevuld. Staat er nog geen Fresh icoon bij uw dierenspeciaalzaak informeer dan bij uw dierenspeciaalzaak naar de beschikbaarheid van Farm Food Fresh. Uw dierenspeciaalzaak kan op onze site alle informatie vinden om Farm Food Fresh in het assortiment op te nemen. U kunt ook uw dierenspeciaalzaak aansporen om ons te bellen, of u kunt ons vragen om contact op te nemen met uw favoriete dierenspeciaalzaak.

Assortiment

Farm Food Fresh is in diverse verpakkingen te verkrijgen:

VersVlees voor honden

  • doosjes met 2x 400 gram
  • doosjes met 9 kleine worstjes van elk 110gram
  • en grote worsten voor grootverbruik van 1,25kg per stuk

Bewaar en ontdooi doosje

Er is nu ook, via uw dierenspeciaalzaak, een Farm Food Fresh bewaar en ontdooi-doosje leverbaar. Er past gemakkelijk een verpakking van 400 gram Farm Food Fresh of enkele worstjes in het doosje. Doordat het bewaardoosje goed hersluitbaar is kunt u Farm Food Fresh makkelijk over meerdere maaltijdmomenten per dag verdelen.

KVV Vers vlees voor honden

 

 

Lees meer over de voordelen van Farm Food Fresh »
Lees hier de ervaringen met Farm Food »

Op zoek naar een kauwkluif die uitstekend past in een vers-vlees (barf) dieet? »

Neem ook bij vers vlees voor honden altijd de gangbare hygiëneregels in de keuken in acht.

Definities

Bron: Wikipedia

Probiotica

Een probioticum is een levend microbiologisch voedingssupplement (meestal zijn dit bacteriën), dat de gezondheid van de gastheer mogelijk bevordert, door het microbiële evenwicht in de darm te verbeteren. De officiële wetenschappelijke definitie is iets specifieker: "Een probioticum is een preparaat of een product met levende, goed gedefinieerde micro-organismen in voldoende aantallen, dat de microflora in een bepaald orgaan van de gastheer verandert en daarmee een gezondheidsbevorderend effect heeft op de gastheer'."

Prebiotica

Prebiotica zijn niet verteerbare levensmiddeleningrediënten, die selectief de groei en/of de activiteit van één of meerdere soorten bacteriën (de probiotica) in de dikke darm stimuleren, en daardoor de gezondheid van de gastheer bevorderen.


Farm Food HE, een goede bron van prebiotica

Aangezien anderen claimen de eerste te zijn met het gebruik van prebiotica in hondenvoeding vinden wij het belangrijk u mede te delen dat Farm Food al méér dan 20 jaar prebiotica, in de vorm van inuline, toe voegt aan haar product Farm Food HE. Inuline is een onoplosbaar suiker (FOS) en wordt gewonnen uit, onder andere, de cichoreiwortel.

Meer over prebiotica kunt u vinden op de internetpagina van Wikipedia.

Farm Food HE is daarom een uitstekende manier om de goede bacterien (welke ook in Farm Food Fresh zitten) in de hondendarmen van voeding te voorzien.