Voordelen van Farm Food Fresh Menu

Farm-Food-Fresh-Menu

De voordelen van Farm Food Fresh Menu

100% zuivere,  gestoomde  vers vlees voeding voor honden;
met natuurlijke probiotische invloed.

Het gemak van versvoeding met de vertouwde Farm Food kwaliteit, zonder het gebruik van een vriezer. Ideaal:

 • als uw hond een lastige eter is
 • voor op vakantie of een dagje weg
 • als het voeren van rauwe voeding lastig is
 • als rauwe voeding ‘een brug te ver’ is
 • als uw hond gevoelig is voor rauw vlees
 • als u uw hond eens lekker wilt verwennen

Farm Food Fresh Menu bevat alleen natuurlijke ingrediënten.

Alle dierlijke ingrediënten in Farm Food Fresh Menu zijn afkomstig van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Alle toegevoegde vitaminen, en sporenelementen in Farm Food Fresh Menu zijn van organische oorsprong en geschikt voor menselijke consumptie.

Farm Food Fresh Menu is uitstekend te combineren of te mengen met Farm Food HE.

Onze complete variant is een volledige voeding, dus niet persé ter aanvulling op Farm Food HE, maar uitstekend te gebruiken op de zogenaamde versvlees dagen.

Mengen van Fresh Menu en HE is mogelijk omdat Farm Food HE een geperste brok is. Als u wilt overstappen van een geëxtrudeerde brok naar Farm Food Fresh Menu en Farm Food HE geef dan eerst een periode alleen Farm Food Fresh Menu; daarna kunt u ons verse vlees mengen met Farm Food HE. (Meng nooit een geëxpandeerde brok met Farm Food HE.)

65 gram van Farm Food Fresh Menu staat gelijk aan 25 gram van Farm Food HE.

Farm Food Fresh Menu is ontwikkeld door ons eigen voedingsteam met behulp van onze eigen unieke recepten en kennis.

 Farm Food Fresh Menu is 100% zuivere natuurvoeding. Deze is uiteraard zonder:

 • Kunstmatige toevoegingen.
 • Chemische antioxidanten.
 • Conserveringsmiddelen.
 • Bindmiddelen.
 • Kleurstoffen.
 • Geurstoffen.
 • Smaakstoffen.

Farm Food Fresh Menu bevat geen vulmiddelen. Deze heeft daardoor, in verhouding tot de hoeveelheid, een hoge calorische waarde.

Farm Food Fresh Menu bevordert een optimale stabiele darmflora bij uw hond.

Een gezonde, goed opgebouwde darmflora is het uitgangspunt voor een goede gezondheid.

Farm Food Fresh Menu is kant-en-klaar en compleet zacht gestoomd vers vlees.

En daarom uitstekend te gebruiken als basis van, of aanvulling op, uw zelfbereide hondenmaaltijd. U heeft geen diepvriezer nodig om uw hond compleet gestoomd vers vlees te voeren. En aangezien Farm Food Fresh Menu wordt geleverd in handzame porties scheelt het u daarnaast aanzienlijk in de bereidingstijd (u hoeft niet te ‘knippen’ of te snijden). Met toegevoegde Schotse Zalmolie en koudgeperste zonnebloemolie voor de Omega 3 en Omega 6 vetzuren.

Farm Food Fresh Menu bevat geen kip of ander gevogelte.

De meeste kip (gevogelte) is afkomstig van slachtkuikens van 5 tot 6 weken oud. Deze dieren zijn geslacht op het hoogtepunt van hun groei. Op dat moment zijn in het karkas van het kuiken veel, door het dier zelf geproduceerde natuurlijke groeihormonen aanwezig.

Onze ervaring is dat een combinatie van bovengenoemde factoren een nadelige invloed heeft op de totale gezondheid van de honden. Vooral de groei van jonge honden en de vruchtbaarheid van oudere honden lijken onder de natuurlijke groeihormonen te lijden. Wanneer echter gebruik wordt gemaakt van volwassen kippen (die bijvoorbeeld zijn geslacht nadat ze geen eieren meer leggen) treden deze nadelige effecten niet of beduidend minder op.

Farm Food Fresh Menu bevat geen boekmaag.

Boekmaag heeft de nare eigenschap dat het “drijvend” werkt. De verblijftijd van het voedsel in de darm wordt onder invloed van boekmaag verkort en de ontlasting krijgt een ietwat grijzere kleur (afhankelijk van de hoeveelheid boekmaag in het voer).

Enkel boekmaag wordt vaak gegeven wanneer men een komplete darmreiniging wil bewerkstelligen.

Farm Food Fresh Menu bevat, m.u.v. runderhart en runderlever, geen orgaanvlees.

Hoewel men alle ingewanden kan betitelen als orgaan, bedoelen we hier dat Farm Food Fresh Menu geen long, nieren, pancreas, milt en dergelijke bevat.

Farm Food Fresh Menu is 100% glutenvrij.

Om bij pups de zetmeelverterings-capaciteit op gang te brengen wordt een zeer kleine hoeveelheid rijst toegevoegd.

Farm Food Fresh Menu bevat geen bot.

Hierdoor wordt een gecontroleerde calcium/fosfor opname gegarandeerd. Van (gemalen) bot is niet bekend hoeveel calcium en fosfor werkelijk opneembaar (benutbaar) is voor de hond. Wanneer er botten door het vlees wordt gemengd weet men nooit of de hond voldoende, te veel of juist niet genoeg calcium en fosfor binnenkrijgt. Om die reden gebruiken wij dicalciumfosfaat (een natuurlijk mineraal) en monocalciumfosfaat als natuurlijke aanvulling om in het voer een juiste hoeveelheid en verhouding te krijgen van calcium en fosfor. Van deze twee mineralen weten we namelijk precies hoeveel calcium en fosfor opneembaar is in de darm van de hond.

Mede daarom is Farm Food Fresh Menu uitstekend te gebruiken als basis van, of aanvulling op, uw zelfbereide hondenmaaltijd.

Waarom geen gemalen bot als calcium-fosfor bron?

Veel fosfor komt al uit het vlees zelf en hoewel gemalen bot als calciumbron financieel aantrekkelijk is hebben we in het belang van de levenslange gezondheid van de honden gekozen voor een mengsel van anorganische calcium-fosfor mineralen. Hiermee stellen we de calcium-fosfor balans in het voer en de opneembaarheid zeker en daarmee een biologische beschikbaarheid die overeenkomt met de dagelijkse behoefte van zowel pups als volwassen honden.

Bij bot is de calcium-fosfor balans nooit goed vast te stellen, zeker niet wanneer het gemalen bot in de maaltijd zit verwerkt. Niet voor niets kauwen/knagen/eten de wolven pas na de maaltijd op botten wanneer de maag al weer vrijwel leeg is.

Om calcium uit bot vrij te maken moet de pH (zuurgraad) in de maag op een dusdanig laag niveau liggen dat de calcium in het bot door het maagzuur kan worden opgelost. Pas daarna is het calcium (en ook de fosfor) opneembaar in het darmkanaal en beschikbaar voor de stofwisseling.

Tijdens het verblijf in de maag bij een volledige maaltijd is de pH in de maag dusdanig hoog dat calcium uit bot niet geheel of soms helemaal niet wordt opgelost. Hiermee is de beschikbaarheid van calcium en fosfor uit dat bot een onzekere factor.

Dit is de reden waarom wij afzien van het gebruik van gemalen bot in Farm Food; want tenslotte is voeding de belangrijkste, dagelijks terugkerende, factor voor wat betreft de gezondheid van uw hond.

Zo nu en dan een bot Zoals Farm Food Rawhide of Farm Food Antlers (natuurlijk afgeworpen hertengewei) is uiteraard prima, maar dan wel na de maaltijd.

Print Friendly, PDF & Email

Geschikt voor ‘all-life-stages’ als een dagelijkse maaltijd of aanvullende voeding.

Vanzelfsprekend en zoals eerder vermeld zijn Farm Food Fresh Menu ‘Pens & Hart Compleet’ en ‘Rundvlees Compleet’ uiterst geschikt als een dagelijkse maaltijd voor uw hond, ongeacht leeftijd of ras, aangezien het alle benodigde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bevat. Het kan ook gebruikt worden om te mengen met onze geperste brok Farm Food HE.

Echter kunt u het beste de Farm Food Fresh Menu niet mengen met een geëxtrudeerde of gebakken brok, aangezien de verteerbaarheid verschillend is. Dit kan tijdelijk dunne ontlasting veroorzaken.

Bewaardoosje

Er is nu ook, via uw dierenspeciaalzaak, een Farm Food Fresh Menu bewaardoosje leverbaar. Er passen gemakkelijk 2 verpakkingen van 300 gram Farm Food Fresh Menu in het doosje. Doordat het bewaardoosje goed hersluitbaar is kunt u Farm Food Fresh Menu makkelijk over meerdere maaltijdmomenten per dag verdelen.

Farm-Food-Fresh - 60770000-Farm-Food-Fresh-Bewaardoosjes.jpg

 


óók...
voor de lastige eter

Heerlijke en complete vers vlees maaltijd

complete voeding voor honden

All-Life-Stage

Vitaminen & mineralen, 
meer dan 99% dierlijke eiwitten
en andere benodigde voedingsstoffen

 en een gezonde darmflora

Prebiotica:
ondersteunt een optimale darmwerking

Meer dan 60% pens,
hart en rundvlees

Puur natuur:
Geen chemische geur
kleur –of smaakstoffen
conserveringsmiddelen
of antioxidanten

Geen vriezer
nodig

om te bewaren

Ideaal

voor op vakantie

of een dagje weg

Ideaal
om te mengen mét Farm Food HE

Hoog energie gehalte.
Dus weinig nodig


 

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email