Stichting Forensisch Dierenonderzoek

Stichting Forensisch Dierenonderzoek is een stichting opgezet door forensisch patholoog Frank van de Goot en forensisch dierenarts Monique Verkerk. Wij helpen de politie bij het verzamelen van bewijs of informatie bij het vermoeden van dierenmishandeling. Veel gevallen van dierenmishandeling worden vaak niet onderzocht. Waarom niet? Vaak omdat een gedegen forensisch onderzoek te kostbaar is. Hierdoor ontlopen daders vaak hun straf of worden te laag gestraft omdat de bewijsvoering niet goed sluitend is te krijgen.

Wij doen het onderzoek op mishandelde dieren tegen kostprijs, echter, vaak is er helemaal geen geld beschikbaar en betalen we alles zelf. Wij zijn dus erg blij met iedere donatie! Ongeveer 2 jaar geleden is de hond van Monique, genaamd Bubbles, begonnen met haar opleiding tot veterinair kadaver dog. Zij helpt het team bij het opsporen van begraven mishandelde dieren.

Haar opleiding is betaald door Farm Food die de stichting dus enorm heeft geholpen met deze sponsoring. Bubbles heeft al verschillende opdrachten gekregen en wordt nog steeds door Monique getraind. Buiten de opleiding van Bubbles hebben Frank en Monique ook een jas en bodywarmer van Farm Food gehad. Heel welkom bij de zoektochten en trainingen in het bos!