Dit alles is een lang traject geweest, maar gelukkig met zeer goede begeleiding!

admin Ervaringen

Onze labradoodle had helaas vanuit de kennel de giardia parasiet meegekregen, waarna voor ons de ellende begon hier weer vanaf te komen. Zoals bij iedereen begint dit bij de dierenarts, die antibiotica en panacur voorschrijft. Nadat dit, na een verschrikkelijke vervelende periode van 6 weken diarree, nog steeds niet over was en wij de wanhoop nabij waren, kregen wij de tip contact op te nemen met Farm Food. Dit hebben wij toen gedaan en kwamen in contact met Roxanna. Zij is voedingsdeskundige en was vanaf dag 1 overtuigd dat de giardia parasiet onmogelijk al die kuren had kunnen overleven en het dus de darmen moesten zijn die totaal van slag waren en hersteld moesten worden.

Hierbij is juiste voeding dus essentieel! Zij heeft onze pup toen een voedingsadvies en schema gegeven, waarbij we zijn begonnen met het geven van vers vlees. Dit moest de eerste keer 5 seconden in kokend water gedompeld worden en per dag afgebouwd worden met 1 seconde minder, tot er uiteindelijk rauw vlees gegeven kon worden. Toen de diarree toch leek terug te komen, en wij weer van het ergste uitgingen, gaf Roxanne aan gewoon weer opnieuw te moeten beginnen met 5 seconden dompelen. Wederom overtuigde ze ons dat dit niet opnieuw de giardia parasiet zou kunnen zijn. Dit alles is een lang traject geweest, maar gelukkig met zeer goede begeleiding!

Uiteindelijk is het inderdaad goed gekomen en werd de ontlasting weer normaal. En dit zonder extra antibiotica kuren of anti worm! Na de periode van een paar weken vers vlees konden we starten met alleen brokken. De hond is hier net zo gek op als op het vlees wat hij daarvoor gekregen had.

Wij hebben nu gelukkig een heel blijde pup die weer kerngezond is. Lang verhaal kort, een gezonde darmflora is essentieel bij het aanpakken van de hardnekkige giardia parasiet en farmfood is hiervoor een absolute aanrader, door hun deskundige advies, goede begeleiding en goede producten.

Farm Food (Roxanna) namens ons allemaal heel erg bedankt voor jouw deskundige advies.

Met vriendelijke groet,

Rowdy, Nathalie, Bodhi, Izzy en Sammie?

 


Wilt u ook gratis persoonlijke begeleiding van ons voedingsteam of heeft u andere vragen? dan horen wij dat graag van u, we staan voor u klaar!

Vul in het formulier uw gegevens in, mail naar info@farmfood.nl of bel ons (tijdens werkdagen) op nummer: +31 (0) 548 61 99 77

Bij een complex probleem staan we u graag persoonlijk te woord. Voer daarom uw telefoonnummer in zodat we bij extra vragen u nog beter van dienst kunnen zijn.
Voor een gericht voedingsadvies verzoeken wij u de situatie van uw hond te omschrijven in het opmerkingen-veld, en bij een complex probleem staan we u graag persoonlijk te woord. Voer daarom uw telefoonnummer in zodat we bij extra vragen u nog beter van dienst kunnen zijn.
Wij zijn constant bezig om ons te verbeteren, daarom is het voor ons interessant om te weten hoe u ons heeft gevonden.
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email