Coco en zijn tandenprobleem

admin Ervaringen

Ik, Janine, ben sinds juni 2018 werkzaam bij Farm Food als vertegenwoordiger en voedingsdeskundige. Coco is het hondje van mijn ouders, een 8-jarige Griekse mix. Voordat Coco naar Nederland kwam, leefde hij een jaar op straat. Hij is op 1-jarige leeftijd bij ons gekomen en is het meest vrolijke, gezellige en lieve hondje dat ik ken! Helaas heeft Coco wel een enorme aanleg voor de vorming van tandplak en tandsteen en de daarbij horende heftige tandvleesontstekingen.

Tandproblemen

Coco moest vanaf 2-jarige leeftijd elk half jaar naar de tandarts en heeft nu nog maar de helft van zijn gebit over. De laatste jaren ging het zo hard achteruit dat hij elke 3 maanden naar de tandarts moest en er bij bijna elk bezoek wel een tand of kies uit moest. Gelukkig is Coco, ook volgens de tandarts, een lieve hond en ging de behandeling naar omstandigheden vrij makkelijk. Toch was het voor de arme Coco verre van gezond, want bij elke kies of tand die getrokken moest worden, ging hij weer onder narcose. Mijn moeder deed veel om Coco te helpen: ze poetste dagelijks zijn tandjes en probeerde allerlei verschillende soorten voer, kauwproducten en poeders tegen tandplak. Helaas hielp niets echt.

Voedingsplan

Toen ik bij Farm Food kwam werken, hoopte ik dat wij iets konden doen voor Coco. Ik had zelf wel het idee dat er iets mogelijk moest zijn, maar gezien het vergevorderde stadium van Coco’s problemen had ik geen idee in hoeverre het nog kon verbeteren. Annelie heeft mij geholpen met een plan, wat eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld was. Haar advies was om Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet te gebruiken en na elke maaltijd een Farm Food Rawhide kluif. De Pens en Hart Compleet zorgt ervoor dat de pH-waarde in de mond zuurder wordt, waardoor tandplak minder goed kan vormen en de infecties in het tandvlees minder kans maken. De meeste bacteriën kunnen namelijk niet tegen een zuur milieu. De Rawhide kluif werkt als een natuurlijke tandenborstel, vanwege het collageen (wat ook weer werkt tegen de vorming van tandplak). Het was belangrijk om een bot aan te bieden, dat gemaakt was van puur gedroogd onderhuids bindweefsel. Het tandenpoetsen moest nog wel regelmatig gebeuren, maar alleen wanneer er iets van tandplak achter leek te blijven. We besloten het op deze manier proberen.

Wonderbaarlijk resultaat

Drie maanden later hadden we weer een afspraak met Coco bij de dierenarts. We hadden ons geen beter resultaat kunnen wensen! De dierenarts gaf aan dat hij behoorlijk onder de indruk was van het resultaat en dat het wonderbaarlijk was in hoeverre het gebit van Coco was verbeterd. Bij de controle moest er vrijwel niets gebeuren en na het wegpoetsen van een klein randje tandplak mocht Coco weer mee naar huis. We gaan dus gewoon door met voedingsplan van Farm Food en we hopen voor Coco dat hij vanaf nu geen tanden meer hoeft te missen!

Coco is overigens nog vrolijker dan eerst, want hij vindt Farm Food Fresh Pens en Hart fantastisch!

 


Wilt u ook gratis persoonlijke begeleiding van ons voedingsteam of heeft u andere vragen? dan horen wij dat graag van u, we staan voor u klaar!

Vul in het formulier uw gegevens in, mail naar info@farmfood.nl of bel ons (tijdens werkdagen) op nummer: +31 (0) 548 61 99 77

Bij een complex probleem staan we u graag persoonlijk te woord. Voer daarom uw telefoonnummer in zodat we bij extra vragen u nog beter van dienst kunnen zijn.
Voor een gericht voedingsadvies verzoeken wij u de situatie van uw hond te omschrijven in het opmerkingen-veld, en bij een complex probleem staan we u graag persoonlijk te woord. Voer daarom uw telefoonnummer in zodat we bij extra vragen u nog beter van dienst kunnen zijn.
Wij zijn constant bezig om ons te verbeteren, daarom is het voor ons interessant om te weten hoe u ons heeft gevonden.
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email