De week van Iris

Maandag

Nieuwsgierig en enthousiast begin ik aan de start van een nieuwe werkweek. Het is altijd een verassing wat er gaat gebeuren op de voedingsafdeling; honden met ernstige gezondheidsproblemen of het instellen van een nieuwe telefonie voor het hele bedrijf. Als beginnend voedingsdeskundige bij Farm Food leer ik daarnaast nog veel over de biologie en anatomie van honden, om een deskundige achtergrond te hebben voor het voedingsadvies.
Om 8:30 uur doen we een dagstart met het voedingsteam. Hierin bespreken we mogelijke bijzonderheden voor de dag en updates van elkaar als collega.

Dinsdag

De afgelopen 2,5 maand heb ik veel geleerd van mijn voedingscollega’s en andere collega’s van Farm Food. Vandaag luister ik alle telefoongesprekken mee met hondeneigenaren die een vraag hebben over Farm Food hondenvoeding of gezondheidsklachten bij zijn of haar hond. Ik merk dat de vragen erg uiteenlopend zijn, zoals een blaasontsteking bij een Herder tot mindere eetlust bij een Labradoodle.
Daarnaast staat vandaag in het teken van dossiers invoeren in het softwareprogramma Animana. Dit is een programma, ook door dierenartsen gebruikt, waarin dossiers van honden ingevoerd kunnen worden. De basisinformatie, gezondheidsklachten en voedingsadviezen worden in dit programma per hond bijgehouden zodat iedereen van het voedingsteam ten alle tijden weet wat de stand van zaken is met een hond.

Woensdag

Vandaag mag ik samen met mijn collega Annelie de kwaliteitscontrole doen van Farm Food Fresh Menu (zachtgestoomde voeding). Tijdens deze kwaliteitscontrole kijken we kritisch naar de kleur en samenstelling van het vlees en ruiken we of het vlees moet ruiken zoals het hoort. Het is een verantwoordelijke taak, omdat we na deze kwaliteitscontrole wel of geen akkoord geven om die batch van Farm Food Fresh Menu op de markt te brengen.

Donderdag

Deze ochtend mag ik meelopen bij het magazijn van Farm Food. Als beginnend personeelslid bij Farm Food krijg ik de mogelijkheid om de verschillende afdelingen van het bedrijf langs te lopen. Hierdoor krijg ik een beter beeld wat mijn collega’s op een dag doen en voel ik mij meer thuis in het bedrijf. Samen met de magazijnmedewerkers verzamel ik orders voor binnen- en buitenland en pak ik de pallets in die op transport gaan. Erg leerzaam en mooi werk!

Vrijdag

Normaal gesproken werk ik vrijdag alleen de ochtend, maar vanmiddag staat de algemene teamvergadering op het programma. Een keer in de maand komt het hele bedrijf bij elkaar om op de hoogte te zijn van elkaar en de voortgang per afdeling te presenteren.
De vergadering werd leuk afgesloten door middel van een presentje voor ieder personeelslid.