Ontgiften

Ontgiften is een proces waarbij het lichaam de mogelijkheid krijgt zich te ontdoen van schadelijke stoffen die zich in de loop der tijd in het lichaam hebben opgehoopt. Dit proces kan alleen dan plaatsvinden als vooral de lever de kans krijgt om opruiming te houden en er minder "af te breken gifstoffen" worden aangevoerd dan er worden afgebroken. Hierdoor komt er levercapaciteit vrij om deze opruiming daadwerkelijk te laten plaatsvinden.

Dit heeft niets met 'dood' of 'levend' voedsel te maken maar alleen met de hoeveelheid 'te verwerken gifstoffen' die zich in de loop der tijd in het lichaam hebben verzameld en in hoeverre de lever, door minder aanvoer van afvalstoffen, wordt gestimuleerd om het lichaam te ontgiften.

Wanneer u overstapt op Farm Food Fresh en/of Farm Food HE weet u zeker dat uw hond geen overbodige stoffen en kunstmatige toevoegingen te verwerken krijgt, hierdoor krijgt de lever de kans om op te ruimen. Tijdens deze opruiming, en ook nog een paar dagen daarna, zal uw hond meer drinken dan normaal. Dit komt omdat de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren het lichaam moeten verlaten. Belangrijk is dan ook dat er altijd water voor uw hond ter vrije beschikking staat.

Een niet goed samengesteld voer, met bijvoorbeeld een te hoge eiwitfractie, zal niet helpen bij het ontgiften. De lever is dan te druk om het overtollige eiwit te verwerken (desaminiseren).

Heel vaak zien we, na overschakeling op Farm Food Fresh en/of Farm Food HE, wanneer een hond gaat ontgiften, dat eventueel aanwezige huidproblemen tijdelijk erger worden en/of dat de hond sterk gaat verharen. Na enige tijd zijn deze effecten voorbij en ziet u dat er een volledig nieuwe, maar betere, huid en vacht tevoorschijn komt. Op zich is dit tijdelijke erger worden van de eventuele problemen bij uw hond een zeer positieve ontwikkeling.

Naast deze effecten komt het ook regelmatig voor dat honden de eerste tijd na overschakeling op Farm Food HE meer ontlasting hebben dan normaal. Heel vaak ziet men dat er een soort (slijm)vliesje om de ontlasting heen zit. Dit is een gevolg van het feit dat ook de darmen worden gereinigd van alles wat zich daar in de loop der tijd, aan de (dikke) darmwand, heeft verzameld.

Wanneer uw hond na overschakeling op Farm Food HE méér ontlasting heeft dan normaal dan is dit ook een teken dat de darmflora een matige conditie heeft en een grote darmflora-opbouwkuur geen overbodige luxe is.

Ondersteuning bij het ontgiften

In sommige gevallen heeft een hond een herhalingskuur Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet nodig om de darmflora verder te optimaliseren en zo het lichaam tijdens het ontgiftingsproces beter te ondersteunen. Ons advies is dan om 7-10 dagen alleen Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet te geven en dan vervolgens weer langzaam over te schakelen naar Farm Food HE.

Een goede evenwichtige darmflora is essentieel voor een goede gezondheid.


Meer over dit onderwerp: