Complete geperste voeding voor honden.

Natuurlijke voeding voor élke hond, en élke levensfase.

Farm Food HE bevat géén chemische hulpstoffen zoals antioxidanten, conserveringsmiddelen,  bindmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen en smaakstoffen. Aan alle grondstoffen die in Farm Food HE zijn verwerkt, worden bovendien dezelfde kwaliteitseisen gesteld als aan producten bestemd voor menselijke consumptie. Farm Food HE is zeer hoogwaardige premium voeding voor elke hond, ongeacht diens leeftijd en/of prestaties. Het voldoet ruimschoots aan de richtlijnen zoals vastgelegd in de Nutrient Requirements of Dogs van het Committee on Animal Nutrition.

Farm Food HE onderscheidt zich door een hoge graad van zuiverheid van de gebruikte grondstoffen, de daaruit voortvloeiende hoge biologische waarde van de eiwitten en een zeer goede verteerbaarheid. De dierlijke eiwitbronnen in Farm Food HE leveren circa 75% van het totale eiwitgehalte. Voordat het voer wordt geperst worden de granen ontsloten, deze zijn daardoor zeer goed verteerbaar en leveren de benodigde koolhydraten en andere belangrijke voedingsstoffen.

De constante samenstelling, de hoge zuiverheidsgraad van de ingrediënten en de lage productietemperatuur zorgen ervoor dat de stofwisseling van de hond zo min mogelijk wordt belast. Dit bevordert een zeer goede gezondheid, wat o.a. duidelijk te zien is aan de kwaliteit van de huid/vacht (de spiegel der gezondheid) en de ontlasting.

Een ander voordeel van Farm Food HE is dat het voer geperst wordt en niet geëxtrudeerd. De lage productietemperatuur bij het persen voorkomt dat ingrediënten worden aangetast of verloren gaan, iets wat bij verwerking op hogere temperaturen, zoals tijdens het extruderen, wel kan gebeuren.

Farm Food HE - All life stage hondenvoeding, sinds 1982

De laatste jaren is de hondenvoeding-markt sterk in beweging. "Iedere hond z'n eigen voer" lijkt het thema te zijn. Bovendien wordt er steeds weer "verbeterd".

Maar hoe het komt dat de wachtkamers van de dierenartsen steeds vaker vol zitten met te snel groeiende pups (met groeipijnen), honden met huidklachten en darmproblemen én dat er steeds meer wordt geklaagd over matige vachten plus slechte fokresultaten, wordt een steeds vaker gehoorde vraag.

Uw hond staat dichter bij de natuur dan u denkt!

De diversiteit aan rassen mag bij onze gedomesticeerde hond nog zo groot en uiteenlopend zijn, toch hebben al die rassen nog altijd één ding gemeen met hun gezamenlijke voorouders: namelijk hun stofwisseling. Deze werkt bij onze honden nog precies hetzelfde al sinds de oertijd! In de natuur eten alle wilde hondachtigen, van klein tot groot en van jong tot oud, naar hun energie-behoefte meer of minder vanuit één en hetzelfde aanbod.

Onze filosofie sinds 1982.

Het bovenstaande feit is de basis van de "Farm Food" Filosofie:
alle honden kunnen dezelfde voeding eten, van "mini" tot "maxi"; van pup tot senior; van werkend tot rustend.

Want voor onze honden, net als voor mensen of andere dieren, geldt dat in de verschillende levensstadia alleen maar meer of minder, maar niet ánders gegeten hoeft te worden. In de natuur zijn er namelijk ook géén speciale prooidiertjes voor pups of oudere honden. Pups eten hetzelfde als hun ouders en grootouders, u hoeft dus geen speciale puppy-voeding, adult-voeding, light-voeding of senioren-voeding in huis te halen als u meerdere honden van verschillende leeftijden heeft.

Door de jaren heen is steeds weer bewezen dat het bovenstaande juist is en dat Farm Food HE uitermate geschikt is voor zowel pups als senioren, zeer grote als kleine rassen, hard werkende of rustige honden. Voor de kleine honden (puppies óf een klein ras) is er wel Farm Food HE Mini. Deze variant heeft precies dezelfde samenstelling, echter in een kleiner formaat brokje, namelijk 6 mm i.p.v. 8 mm.

Zuivere grondstoffen en ingrediënten, geschikt voor menselijke consumptie.

Aan alle grondstoffen en ingrediënten die in Farm Food HE zijn verwerkt worden dezelfde kwaliteitseisen gesteld als aan producten bestemd voor menselijke consumptie. In Farm Food HE zijn alleen zuivere en natuurlijke ingrediënten verwerkt. Farm Food HE bevat geen kleurstoffen, geurstoffen of smaakstoffen. Ook bevat Farm Food HE geen bindmiddelen. De samenstelling en kwaliteit van de gebruikte grondstoffen in Farm Food HE zorgen hierbij voor een optimale biologische balans, zeer hoge biologische waarde van de eiwitten en de daaruit voortvloeiende hoge kalorische waarde (4145 kcal/kg / 17,35 Mj/kg) en hoge verteerbaarheid (87%). Door de hoge zuiverheid van de grondstoffen zijn kunstmatige toevoegingen zoals chemische antioxidanten (Ethoxyquine, BHT en/of BHA) en conserveringsmiddelen overbodig.

Bij de bereiding van Farm Food HE wordt uitsluitend gebruik gemaakt van vleesmeel en vet van rundvlees en niet van gevogelte zoals kip. Zogenaamde bijproducten worden in Farm Food HE niet verwerkt.

Zuivere, geperste, hondenvoeding.

Farm Food HE is geperst en niet geëxtrudeerd of geëxpandeerd. De lage productietemperatuur bij het persen voorkomt dat de ingrediënten door hitte worden aangetast, veranderen of verloren gaan. Bij verwerking op hogere temperaturen, zoals tijdens het extruderen, kan dit wel gebeuren.

De constante samenstelling, de hoge zuiverheid van de ingrediënten en de lage productietemperatuur zorgen er samen voor dat Farm Food de stofwisseling van de hond zo min mogelijk belast. Hierdoor wordt de gezondheid sterk bevorderd, hetgeen onder andere duidelijk zichtbaar is in de kwaliteit van de huid en vacht, de ontlasting, het gedrag en de vitaliteit van de hond.

Steeds vaker vertellen gebruikers, dierenartsen en veterinair homeopaten ons over de probleemoplossende positieve invloed van Farm Food HE op de honden. Vanzelfsprekend zijn wij blij dat onze vasthoudendheid steeds meer (h)erkenning krijgt, want de honden varen er wel bij! Omdat in Farm Food HE gebruik wordt gemaakt van zuivere grondstoffen heeft dit tot gevolg dat Farm Food HE zeer energierijk is. Dit houdt in dat uw hond veel minder maagvulling nodig heeft en daardoor veel minder ballaststoffen te verwerken krijgt, wat de totale gezondheid en het welzijn ten goede komt. Daarom staat HE voor: High Energy.

Farm Food HE, een goede bron van prebiotica

Farm Food HE bevat een prebiotica, in de vorm van inuline; een onoplosbaar suiker (FOS) en dat wordt gewonnen uit, onder andere, de cichoreiwortel. Farm Food HE voeren is daarom een uitstekende manier om de goede bacteriën in de darmflora van de hond van extra voeding te voorzien.

Farm Food HE kan gerust met Farm Food Fresh versvlees gecombineerd en gemengd worden. Farm Food Fresh is dé smakelijke en natuurlijke bron van probiotica voor honden. Farm Food HE is daarom een uitstekende keuze naast Farm Food Fresh versvlees voeding.

Zorg dat Farm Food HE kan 'ademen'

Farm Food is een natuurlijke voeding en bevat geen kunstmatige antioxidanten en conserveringsmiddelen. Daarom is Farm Food HE na productie 6 maanden houdbaar. Het is belangrijk dat Farm Food HE bewaard wordt op een koele en donkere plaats waar het kan 'ademen'. Bewaar Farm Food HE daarom niet in een afgesloten ton. Bewaar Farm Food HE ook niet in iets van plastic. Plastic beïnvloed sterk de geur en smaak van het voer. Om die reden adviseren wij ook om geen plastic voerbakken te gebruiken. Wanneer het afgesloten is dan kan er broeivorming en smaakverandering ontstaan. Honden ruiken dat vele malen eerder dan wij. Daarvoor hebben wij een speciale Farm Food bewaartas ontwikkeld waarin u Farm Food HE, in de originele zak, kunt bewaren.

Farm Food HE Schaap - Farm Food HE Glutenvrij - Farm Food HE Schotse Zalmolie - Farm Food HE Classic


Meer over dit onderwerp:


Farm Food kwaliteitsgarantie:

Kwaliteit is méér dan alléén een goed product!
Farm Food staat voor:

Hoge kwaliteitseisen en strenge kwaliteitscontroles
resulteren in een schoon en zuiver kwaliteitsproduct.

Wij maken uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten
die geschikt zijn voor menselijke consumptie.

Onze producten zijn vrij van kunstmatige geurstoffen, kleurstoffen en smaakstoffen.
Ook maken wij geen gebruik van kunstmatige bindmiddelen, kunstmatige conserveringsstoffen of chemische antioxidanten.

Farm Food: natuurzuivere hondenvoeding, sinds 1982.