Hallo Annelie,

Hierbij wil ik mijn ervaring delen met jullie, voor op de website. Pino werd ineens erg ziek, niks als diaree en niet willen eten en drinken; hij viel ook erg af. Toen naar de dierenarts gegaan en daar kon men eigenlijk niet direct een oorzaak vinden, er werd bloed geprikt, ontlasting moesten ze hebben en urine, daar kwam iets uit en ze dachten aan kanker; gelukkig was dit het niet! We waren al een week verder en geen vooruitgang, Pino woog nog maar 12 kilo ipv 15. Ze gingen een echo maken en zijn lever was te groot, maar niet zorgwekkend, toen dachten ze aan de ziekte van adisson (nierziekte). Ook daar weer verder met onderzoeken maar gelukkig had pino het niet. We waren al 2 weken verder maar geen resultaten.

Een hoop medicijnen en nog geen stap verder. Toen gingen ze ons doorsturen naar Utrecht (de universiteit) omdat ze niet wisten waar ze moesten zoeken. Ondertussen 3 weken verder waren we daar beland en bloed onderzoek opnieuw gedaan, ontlasting etc. Weer 4 dagen moeten afwachten voor er uitslag kwam. Hij werd op ***** ***** hypoallergeen voer gezet. Dit at Pino een tijdje goed. Toen ze die vrijdag belden vanuit Utrecht: ze hadden geen duidelijke uitslag, misschien een voedselallergie en er kon een maag onderzoek komen. Hij had ondertussen meer klachten erbij gekregen, hele vale kleur van zijn vacht. Hij was heel slom kwam niet van zijn kussentje af. Ik dacht "dit is niet mijn Border Collie die ik ken". Ik had het besluit genomen om niet dat onderzoek te doen, ze hadden nu zoveel al geprobeerd maar niks was met succes. De brokken at pino goed en kwam weer wat aan in gewicht, dit was voor ons heel belangrijk.

Toen kwam ik iemand tegen die een haaranalyse deed bij dieren, ik dacht dit is iets wat ik wil proberen bij pino.

Wat haren opgestuurd met brokjes en na een week de uitslag, Pino zat in zijn darmen vol met schimmels, nieren werkte niet goed etc, hier een behandelplan voor gemaakt 3 weken met homeopatie bezig geweest en het ging al stilletjes wat beter. Er is een osteopaat gekomen om pino verder te helpen. Toen bleek dus dat pino geen voedselallergie had en gingen we verder op zoek naar andere brokken. Eerst een andere brok gehad maar sloeg niet goed aan. Via via gehoord over Farm Food, ook meteen gebeld en eerst gaan ontgiftigen met pens en hart. 3 weken gedaan en toen gaan opbouwen met de brokjes gluten vrij. Nu zit pino er 3 weken aan deze brokken, hij is overal uitbehandeld en er is een wereld voor ons open gegaan! Wow! Pino weegt nu 16,5 kilo, dat is hij nog nooit geweest. Hij glanst weer mooi en lekker actief vrolijk, pino zit weer heerlijk in zijn vel.

Doordeweeks krijgt hij de brokjes en in het weekend het vers vlees. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor alle goede zorgen voor pino via mail maar ook telefonisch. Jullie raad ik zeker aan bij mensen..

Dikke knuffel en een poot van Pino hij is zo veranderd!

Heeft u zelf vragen over uw hond en wilt u ook advies van Annelie of één van onze andere voedingsdeskundigen? Mail dan naar info@farmfood.nl of vul ons contact-formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.


Lieve Annelie,

Wij, Bobbie, Emma en ons vrouwtje,

Willen jou heel hartelijk bedanken voor wat je voor ons hebt gedaan. Het ging met mij, Bobbie, helemaal niet goed, ik had bijna altijd last van diarree, soms ook met bloed erbij en moest ook heel veel plassen. Ik was onrustig, hijgen en was niet happy. Mijn vrouwtje dacht dat het ouderdom was, maar ze is toch gaan onderzoeken of er nog wat aan te doen was.

Ze kwam (GELUKKIG) bij Farm Food terecht, daar kreeg ze alle info die ze nodig had voor mij. Mijn vrouwtje is gaan bellen met voornamelijk Annelie en kreeg zeer goede begeleiding. Niets was teveel en ze kreeg altijd een goed advies en begeleiding mee, (en nog steeds) wat resulteerde in de beterschap van mij. Ik ben nu zo lekker in mijn velletje dankzij de ontgiftingsmethode van Farm Food en het super goede voer wat ik nu krijg, ik wil nooit iets anders meer eten, ik vind het zoooo lekker!

Het geeft mij een goede en welverdiende oude dag! Maar ook voor Emma, want zij profiteert mooi mee met de Farm Food voeding, ook Emma vind het heerlijk! Het is gewoon super goed eten voor ons! Nogmaals, wij allen zijn heel dankbaar voor de aanpak en geweldige methode van Farm Food, onze nadrukkelijke dank aan het team van Farm Food, maar met name aan jou Annelie! Mijn vrouwtje houdt nog even contact met jou :)

Heel veel knuffels en pootjes van Bobbie, Emma en liefs van ons vrouwtje.

Geertje Visker.


Wij hebben onlangs met u contact gehad over onze newfoundlanderhond genaamd Sumo, deze was inmiddels ruim 6 maanden geleden tegen een allergie op gelopen. Na behandeling met antibiotica, prednison, shampoo en vetaderm waren de resultaten van terugkerende aard. Na telefonisch contact met u, hebben mijn vrouw en ik besloten om het e.e.a op aanraden van het door u verstrekte advies het over een andere boeg te gaan gooien, baat het niet schaden zal het zeker niet was onze mening.

Wij hadden onze mening over farmfood al nooit onder stoelen of banken gestoken maar na het ongelofelijke resultaat na amper 2 weken een voedingspatroon van s morgens 350gr farmfood HE 's avonds 300gr farmfood HE aangevuld met 400gr pens en als toetje een stukje hertengewei of een rawhide ons het besluit doen nemen om gewoon de vlag buiten te hangen. Het resultaat na twee weken, zeker 80% van de infectie is als sneeuw voor de zon verdwenen de overige 20% geven wij nog een week om het geluk elders te zoeken, superlatieven schieten hier echt te kort.

Wij zijn inmiddels geheel overtuigd dat de ingeslagen weg de enigste juiste is, bijzonder bedankt!!!


Hoi Annelie,

Mijn naam is Dino, ik ben het trotse bezit van mijn baasje Marcel en vrouwtje Alexandra. Ik ben een behoorlijk tijdje niet echt lekker geweest, baasje en vrouwtje wisten niet meer wat te doen. Het was al zover dat de dierenarts zei dat hij mij wel wou opensnijden brr... daar moest ik niet aan denken. Gelukkig zag mijn baasje een berichtje op jullie site staan dat we altijd contact mochten opnemen voor advies.......

En daar was jij Annelie, jij hebt me beter gemaakt zonder dat je me met 1 vinger hebt aangeraakt? Annelie, ik ben je daar heel blij mee en voel me weer een vrolijk hondje!

Namens mijn vrouwtje en baasje wil ik jullie Farm Food deze lekkere Groningse koeken aanbieden voor alle adviezen en medeleven.

Geniet er lekker van en een tip, met roomboter zijn ze nog lekkerder!

Een dikke poot Dino!

p.s. ik kijk wel verdrietig, maar dat ben ik niet.

Heeft u zelf vragen over uw hond en wilt u ook advies van Annelie of één van onze andere voedingsdeskundigen? Mail dan naar info@farmfood.nl of vul ons contact-formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.


Het is inmiddels een paar maanden geleden dat ik als enthousiaste hondenbezitter van een lieve 3,5 jaar “jonge" Jack Russell Terriër, Rebel, op een dag ten einde raad contact zocht met Farm Food. Ik vond op internet een  verhaal van een hondenbezitter wat het mijne had kunnen zijn. Haar verhaal stond ook op de Farm Food site.  
 
Onze doorgaans actieve en levendige Rebel was met de regelmaat van de klok erg moe, sloom, trilde over het hele lijfje, liet zijn achterhand helemaal hangen, wilde niet eten en wilde (raar maar waar) absoluut niet mee gaan lopen. En zijn buik borrelde echt zo erg dat hij er zelf last van had; hij ging dan ook megahard tekeer.

Eten was er dan al helemaal niet bij. Vooral 's morgens lopen was een ellende, het enige wat onze lieve gevoelige woef wilde was bij mij zijn, op schoot, tussen mijn benen en overal waar ik was was hij. Diverse keren was ik met deze klachten al bij de dierenarts geweest en elke keer was er weinig boeiends aan de hand. Ik kreeg soms iets omdat zijn  darmkanaal ”verkrampt” was en elke keer werden zijn anaalklieren uitgeknepen omdat deze overvol zaten. We waren in de tussentijd al heel wat keren geweest want ontstoken ogen en oren was ook regelmatig aan de orde.

Telkens leek na een paar dagen de "pijn" problemen opgelost maar toch bleef helaas dit tafereel veel te vaak terugkeren, minimaal één keer in de twee weken, vaak meer dan één keer in de week was er weer zo’n dag dat alles zich herhaalde, constant krampen met zijn onderlijf, veel pijn, lusteloos, trillen etc. etc. nooit last van braken of diarree alleen maar deze verschijnselen maar dat hij veel pijn had was duidelijk. En wat mij steeds vaker opviel was dat wanneer hij ontlasting had dat het laatste stuk altijd afgeplat was als een soort van lint, hij poepte eigenlijk nooit geen volledige drol.

Na een tijdje was ik het zo zat dus wij weer naar de dierenarts ginden met weer dezelfde klachten en nu bleek, ik zou bijna zeggen gelukkig, zijn prostaat flink vergroot en pijnlijk te zijn. Onze hond was pas op vier maanden na twee jaar oud, een kwaal die bij honden op leeftijd voorkomt en niet bij jonge honden.

Maar goed, geadviseerd werd om hem te castreren iets waar wij absoluut geen voorstander van zijn en vanwege zijn gedrag was dit ook absoluut niet noodzakelijk en of het hiermee opgelost zou worden? Er werd besloten om een chemische castratie te doen om te kijken of dit zou werken en belangrijker nog de prostaat zou verkleinen? Na vier weken volgde de controle en ja hoor de prostaat was nog steeds vergroot, mega groot zelfs en de klachten waren enkel de eerste twee dagen na de injectie minder maar waren weer gewoon aanwezig. Er werd toch besloten om hem te castreren omdat je een vergrote prostaat nu eenmaal niet zomaar kunt laten zitten het kan op den duur kwaadaardig worden en dat is dus iets wat we absoluut niet willen. De prostaat zou weer normaal worden en de klachten verdwijnen dus probleem opgelost!

Op 31 mei 2013 is onze Rebel toen onder het mes gegaan , bijna twee jaar oud. Alles is prima verlopen, de prostaat was weer helemaal geslonken. Hij heeft na de operatie wel veel last gehad maar hij was na twee weken weer helemaal de oude, althans dat dachten we.

Enkele weken nadat de prostaat was verwijderd, doet hij weer precies hetzelfde, het ziet eruit als erge buikpijn en dat is het ook want dat voel ik! En ook de ontlasting is nog steeds een lint! Alles herhaald zich gewoon weer, hij wil niet meer mee wandelen, niet spelen, hij loopt echt niet meer en gaat alleen maar liggen, zelfs als we onderweg zijn, heel erg vervelend!

Hij voelt zich duidelijk echt niet goed! Wij weer terug naar de Dieren Arts, maar er wordt niks gevonden, wij maar denken dat het over zou zijn. We geven hem al lange tijd alles zonder toevoegingen en alles natuurlijk omdat we er inmiddels wel achter zijn dat hij op heel veel dingen slecht reageert, en hij doet het er goed op, verder niets wat niet voor honden bestemd is. Hij kreeg in het weekend twee dagen vers vlees waar hij gek op is maar volgens de dierenarts is dit een heel slecht plan.

Na de castratie zijn wij over gegaan op een andere brok omdat hij veel honger had en het beter is minder te voeren kreeg hij brokken voor gecastreerde en gesteriliseerde honden. Dat ging eigenlijk heel goed maar toch bleef hij nog steeds regelmatig deze aanvallen van pijn hebben; elke week was het zeker twee dagen raak, ook als het tijd was voor de vlooiendruppels en wormtabletjes was het raak, en hij kreeg ook steeds vaker jeuk en een vuurrode huid op zijn buik en tussen de voorpoten.

Zelfs zwemmen in natuurwater gaf reacties, we moesten overal rekening mee houden, niks oplikken, niks vreemds eten, oppassen met zwemmen, oppassen met uit plassen en sloten drinken, geen enkel probleem hij kan er niets aan doen maar het is er een met een gebruiksaanwijzing.

Op een gegeven moment moest hij onder narcose om een grasaar uit zijn poot te verwijderen, alweer narcose, pppff maar goed het was niet anders. Narcose was heel trubbelig gegaan en op zondagochtend kreeg hij zo’n last van zijn buik de ontlasting spoot eruit, hij was voor het eerst in zijn leven echt aan de diarree en hoe! En een pijn dat hij had, ik heb hem meteen 24 uur zijn eten ontzegd daar heeft hij dan overigens ook geen behoeft aan en daarna droge rijst gegeven met gekookte witvis. Maar helaas er was geen houden aan, hij was ook echt heel ziek bleef alleen maar liggen, ik weer naar de dierenarts, een darminfectie, op droge rijst met kip, hij kreeg iets tegen de krampen en de misselijkheid met een paar dagen komt het goed.

Dit alles heeft bij elkaar wekenlang geduurd, het ging steeds op en af en het moment dat ik hem vis met rijst gaf leek de ontlasting dikker te worden en met kip en rijst weer terug naar af, dit gemeld maar volgens dierenarts kon dit niet. Hij heeft na de kuur nog een nieuwe kuur gehad en sterkere diareeremmers niks werkte. Hij heeft bijna drie weken alleen op rijst met kip geleefd, stikte van de honger, was niet meer mijn hond er was geen bal aan, arm beest hij kan er niks aan doen, er zat niks meer in onze actieve Rebel, alleen maar slapen en liggen er moest wat gaan gebeuren, het was een slap vodje.

Inmiddels was er bloed en ontlasting naar het lab omdat de DA vreesde voor iets ernstig en ik heb dringend om brokken gevraagd, sensitivity kreeg ik mee! Ik geef hem bij thuiskomst deze brokken, hij klaarde na een uur op stond met een balletje voor mn neus en drie uur later poepte hij gewoon een bruine mooie vaste drol! Gek hè? Ik vind van niet, maar goed ik moest 6 weken deze brokken blijven geven en dan pas weer mengen met mijn eigen brok wat ik overigens niet gedaan heb want in de tussentijd heeft hij geen diarree meer gehad maar wel herhaaldelijk dezelfde pijnklachten en malaise.

Ik heb er 5 dagen over gedaan totdat hij volledig op zijn eigen brok zat en dat ging goed tot op de dag dat ik dus ten einde raad contact op nam met  Annelie van Farm Food. Ik was het helemaal beu het is een schat van een hond en een makkelijke hond die ervan houd om te ravotten, zwemmen en rennen, maar ik heb vaker een zielig hoopje dan een enthousiaste hond! Zouden jullie mij alsjeblieft willen helpen dat was de vraag.

En of ik geholpen ben, wij moet ik eigenlijk zeggen, wat geweldig! iemand die serieus luistert en ook verstand van voeding heeft maar ook weet wat te doen en hoe het aan te pakken!

We zijn diezelfde dag nog naar de dierenwinkel gegaan en hebben Farm Food Fresh rundsvlees worstjes gehaald, ik moest acuut al het andere stoppen, er werd me duidelijk verteld hoe te handelen. We zijn met 6 hele kleine maaltijden op een dag begonnen, heel voorzichtig aan, elke drie dagen had ik contact met Annelie. Als er wat was mocht ik bellen, elke keer voordat we een stapje verder gingen was er contact.

Ik ben op een dinsdag begonnen en toen het zondag was zag onze Rebel er verschrikkelijk uit en was een en al ellende. Ik heb toen maandag contact gehad en wat bleek, dit kwam door het ontgiften! Zijn huid was helemaal kapot, hij krabde zich een ongeluk, ik ben op advies eerst met Betadine aan de gang gegaan toen alles geheeld was gaan smeren met een mix van Calendula en Aloe Vera. Maar het mooiste van alles was dat hij die maandagochtend als een enthousiaste hond stond te wachten om uitgelaten te worden!!

Geweldig ik was helemaal blij, hoe lang was dit geleden dat hij graag en enthousiast mee wilde?? We waren amper een week verder en ik had al een hele andere hond, vanaf dag 1 dat hij vlees kreeg heeft hij mooie drolletjes gepoept. Zo hebben wij wekenlang contact met elkaar gehad, na verloop van tijd zijn we overgegaan op Farm Food Fresh pens en hart en ook dit ging onder begeleiding, niks was teveel alle vragen werden met geduld en veel plezier beantwoord, god wat heb ik een steun gehad echt super!!

Toen het steeds beter ging mocht ik de Farm Food Trainers toe gaan voegen als traktatie, ook dit zonder problemen. Toen we ruim twee maanden en diverse bakken, worstjes pens/hart verder waren kreeg ik een super pakket toegestuurd met de diverse brokken. Het werd tijd om de brokken toe te gaan voegen uiteraard ook van Farm Food. Hij at de brokken met smaak, moest wel even wennen omdat het geperste brokken zijn in plaats van geëxtrudeerd, maar de gewenning was er snel. Hij heeft in de tussentijd dat ik met opbouwen bezig ben geweest nog slechts twee keer deze aanvallen gehad, echt ongelofelijk.

Ik weet helaas uit ervaring wat eten met een mens kan doen en het resultaat met onze woef is ook echt verbluffend. We zijn nu inmiddels een paar maanden verder en ik heb een compleet andere hond, blij, enthousiast, zijn humeur is veranderd en wat wandelen en spelen betreft? Hij kan er geen genoeg van krijgen, hij heeft energie voor tien!

De ontlasting is beter, zijn huid en vacht zien er beter uit, hij stinkt niet meer uit zijn bek, heeft geen ontstoken ogen en oren meer gehad en, raar maar waar, ik heb sindsdien zijn anaalklieren nooit meer uit hoeven knijpen!!

Hij krijgt nu vijf dagen brokken en twee dagen vers vlees van Farm Food en als ik merk dat er iets niet “lekker” zit schakel ik acuut over op vlees en binnen een uur is er niks meer aan de hand!! Ik wilde daarom graag via deze weg mijn ervaring met Farm Food delen met iedereen die problemen heeft met zijn of haar hond.

Ik heb zelfs inmiddels al drie vriendinnen die problemen hebben verwezen naar Farm Food en ook deze zijn super tevreden!! En geloof mij, verkeerde voeding doet meer met je hond dan je denkt maar ook met onszelf!!

Nogmaals wil ik echt iedereen van Farm Food heel hartelijk bedanken voor alle support maar vooral Annelie, ik heb echt ontzettend veel van je geleerd en gehad aan alle informatie en support!!

Groetjes van ons samen, Monique en Rebel


Hallo Annelie,

Hier ons verhaal over onze Australian Labradoodle Puck….

Puck werd maandag 4 augustus 2014 gesteriliseerd, een knoop had ik in mijn maag, maar gelukkig was alles goed gegaan. Maar op vrijdag 8 augustus lag de hele keuken vol ontlasting; het was niet echt diarree maar van die koeien vlaaien. Ze was niet in haar doen en 's middags toch maar de dierenarts gebeld. Ik moest haar in de gaten houden en anders langs komen. Het weekend werd het erger en maandag gebeld, we konden gelijk komen. Ze dachten dat haar weerstand slechter was geworden van de sterilisatie. Ze kreeg een Metrazol antibiotica kuur van 7 dagen. Helaas 2 nadat de kuur was afgelopen was het weer helemaal mis. Ze had weer rare ontlasting, van die vlaaien en er zat slijm bij en ze kon het niet ophouden; elke ochtend lag de keuken vol. Ik moest weer langs komen en ontlasting verzamelen van 3 dagen omdat ze wilden testen of ze Giardia had. Uit deze test kwam niks en ook geen andere dingen. Ze kreeg weer een kuur Metrazol van 7 dagen en ze moest op speciaal dieet voer en daarnaast mocht ze niks anders meer hebben want ze dachten dat ze allergisch was omdat het veel voor zou komen bij Labradoodles... Ik kon het mij alleen niet voorstellen omdat ze nooit ergens last van had en omdat het na de sterilisatie het helemaal mis was. 

Helaas 2 dagen nadat de kuur was afgelopen was het weer mis! We zaten met onze handen het haar. Ik zat heel veel op internet om iets te kunnen vinden waardoor het zou kunnen komen.

Wij zijn toen naar een andere dierenarts praktijk gegaan waar ze haar ontlasting na 3 dagen verzamelen weer hebben getest op Giardia maar weer kwam er niks uit. Haar ontlasting is op gestuurd naar het laboratorium voor een zeer uitgebreide onderzoek en ook hier kwam niks uit. Onder tussen kreeg ze Finidiar (diarreremmer) dat deed niet echt wat, een paar dagen later voelde ik een rare plek op de huid dus gelijk weer naar de dierenarts. Ze kreeg een korte kuur Prednoral (prednison) bij elkaar 9 dagen. Dit was verschrikkelijk zeg! dat zal ik een hond, als het echt niet nodig is, nooit meer geven! Ze wilde de hele dag door eten en ze was echt op zoek en heel veel drinken. Maar ze zat nog steeds op het dieet voer van de dierenarts waar we mee door moesten gaan. Maar elke dag nog steeds helemaal mis met haar ontlasting en ze was echt niet in haar doen.

De fokker kon ons ook niet helpen, al haar tips hadden we al gedaan. Ik had er zulke slapeloze nachten van. Inmiddels was het alweer 18 september en had ze weer een Metrazol antibiotica kuur van 5 dagen samen met 5 dagen Finidiar. Het hielp allemaal niet. De dierenarts wilde ons door gaan sturen naar Amsterdam of Utrecht naar een arts omdat zij niks meer konden betekenen voor ons.

Het baasje van een zusje van Puck belde ook haar dierenarts voor advies voor ons. We hebben toen nog een Giardia test gehad en hier kwam niks uit. Ik wilde dat ze preventief werd behandeld hier voor om dat uit te sluiten. Ze heeft 2 kuren gehad met ook weer Finidiar ernaast. Volgens de dierenarts was ze duidelijk Allergisch voor iets en ik heb daarom kussentjes en van alles weg gedaan; veel wassen etc om maar dingen te voorkomen…

Toen de DA ons belde met adressen voor Amsterdam en Utrecht heb ik de hele nacht weer zitten internetten en de volgende ochtend hebben wij besloten om het op onze manier te doen!

We gaan Puck op vers vlees zetten maar welk merk….. Ik ben allemaal vers vlees leveranciers gaan bellen. Toen ik Farm Food belde en Annelie aan de telefoon kreeg voelde ik me eindelijk begrepen en had weer vertrouwen. Annelie vertelde ook dat haar darmen geen kans kregen door al die medicijnen die ze heeft gehad. Ik heb toen Puck 24 uur niets gegeven. Daarna zij we begonnen met het vers vlees van Farm Food voor Puck. De eerste dagen kreeg ze Farm Food Fresh Rundvlees Compleet wat we eventje, de eerste dagen, in kokend water moesten onder dompelen en na een paar dagen mocht ze het gewoon hebben. Daarna gingen we rundvlees afbouwen en Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet toevoegen. Alles onder begeleiding van Annelie !

Vanaf de eerste dag Farm Food Fresh voeding ging het super met Puck en ze heeft nooit enige darm problemen meer gehad!!! Inmiddels eets ze nog steeds Farm Food Fresh maar af gewisseld met Farm Food HE Classic brokken.

We zijn Annelie en Farm Food nog steeds erg dankbaar dat wij, dank zij hun, weer een gezonde vrolijke hond hebben.

Janet en Puck


Hoi Annelie,

Hier is mijn stuk voor op de site. Ik hoop dat het niet te lang is geworden, anders pas je het maar aan. Nogmaals heel veel dank, het gaat goed nu met Eefje en Juultje. Ik heb de gedragsdeskundige van de hondenclub van Martin Gaus nog hier thuis gehad, en veel goeie tips gekregen. Mochten we weer ergens tegenaan lopen, dan heb ik je telefoonnummer ;-)

Hier is tie dan:

Met heel veel dank aan Annelie, voedingsdeskundige van Farm Food ...

Onze Hollandse Smous, Eefje, is nu bijna 4 jaar. Vanaf het begin hebben we gestoeid met allerlei merken voer. Ontlasting was iedere dag anders, en zelden goed van kwaliteit. Met 6 maanden was ze voor de eerste keer loops, daarna ieder half jaar. Vooral telkens rond die periode kreeg ze in de loop der tijd steeds meer klachten. Dat merkten we (achteraf), omdat we dan steeds bij de dierenarts kwamen, om haar na te laten kijken, wat er nu eigenlijk (weer) aan de hand kon zijn. Bijvoorbeeld niet willen eten, diarrhee, als ze op schoot zat, dan liepen haar anaalklieren leeg ... hoewel ze niet verstopt waren... Iedere loopsheid werden het ergere klachten.

Van de Hollandse Smousvereniging vragen ze of je 1 of 2 nestjes wilt gaan krijgen, als je een teefje hebt. Als het een reutje is, dan een paar keer laten dekken. Er is een wachtlijst, omdat ze het Oud Hollandse ras aan het terugfokken zijn (dat was na de oorlog zo goed als uitgestorven) dus dat gaat met serieus beleid. Ons leek het wel leuk om een nestje te krijgen met Eefje, maar ja... wanneer?

Vorig voorjaar werd ze weer loops, toen was ze bijna 3 jaar. Deze periode verliep nóg problematischer dan alle vorige. Ze was niet lekker, werd lusteloos. Precies de laatste dag ervan moest ze enórm overgeven. De dierenarts heeft haar nagekeken, een maagecho gemaakt, later een inwendig maagonderzoek gedaan, maar kon niks vinden. Een anti-braakmiddel gekregen en het zou misschien een schijnzwangerschap kunnen zijn, dus tabletjes ervoor gekregen. Maar na een paar dagen nog geen verbetering, dus weer gestopt. Daarna nóg! lustelozer, niet willen eten, op een gegeven moment zelfs niet meer willen drinken. We probeerden van alles. Vanaf het begin was inmiddels ongeveer 1,5 week verstreken, toen weer terug naar de dierenarts gegaan.

Ze liep wel gewoon mee met wandelen, buiten merkte je er weinig van. Maar op een gegeven moment viel ze zelfs om, op haar zij, heel even maar en stond dan gelijk weer op. Dat gebeurde tot 3 x toe.

Toen nog een keer een buikecho gemaakt, om te kijken hoe het stond met haar vrouwelijke organen, maar dat bleek gelukkig toch in orde. Ze kreeg astronautenvoer mee en prednison. Dit voer lustte ze eerst ook niet, heel langzaam aan, beetje bij beetje likte ze wat van onze vingers, ook het water. Zo krabbelde ze langzaam weer wat op. Uiteindelijk toch weer dezelfde tabletjes voor schijnzwangerschap gegeven, omdat nu haar tepeltjes wel iets verdikt waren en als je erop drukte, er ook wat melk uit kwam.

Ze kwam er weer bovenop, maar of het dát nu geweest is? ... het bleef twijfelachtig.

Ik nog steeds verder zoeken, wat voer betreft. Ik hoorde al van meerdere mensen over vers voer, maar daar hoor je zoveel verschillende verhalen over en er zijn heel veel soorten weer daarin, en allemaal net weer anders. Wanneer weet je of dát weer goed is voor je hond? Ikzelf heb voedingsallergieën en intoleranties, dus weet al dat het heel belangrijk is, dat de darmflora goed functioneert.

Toen kwam ikzelf via Google op Farm Food terecht. Dat sprak me meteen al aan, omdat dit heel puur is, er geen afval gebruikt wordt en geen toevoegingen zijn. Ik had al verschillende verhalen gelezen op de site van andere hondenbezitters, tot ik een verhaal tegenkwam dat veel leek op de klachten van Eefje.

Daarop heb ik contact gezocht met Annelie.

Gestart met vers vlees, rund, daarna hart en pens. Eefje is nog nooit zó blij geweest met eten, als dit voer. (En nog steeds :D)

Vrij snel werd de ontlasting al beter... op een gegeven moment adviseerde Annelie om er een heel klein beetje Luvos, heilaarde (natuurwinkel) doorheen te doen, omdat ze toch wat gevoelig bleef qua ontlasting, was wat zacht. Dat hielp. Ook gieten we (een kleine seconde) wat kokend water er overheen (nog steeds)... dan is het wat milder voor de maag en de geuren komen wat meer vrij, zodat ze nog sneller trek krijgt. Na een hele tijd ook FF HE brokken erbij gegeven, maar Eef gedijt toch het allerbest op hart/pens van FarmFood. Dus af en toe geven we haar wat brokken.

We besloten om haar dan bij de eerstkomende loopsheid te laten dekken, dan kon ze daarna ook meteen gesteriliseerd worden. Dat hebben we eind vorig jaar gedaan. Op 17 januari j.l. heeft ze haar nestje gekregen. De zwangerschap verliep goed. De geboortes echter allesbehalve. Er waren 4 pups te zien op de echo. Rond middernacht begon het... de eerste kwam, maar Eefje likte alleen maar een beetje, dus wij maakten het vliesje open en drooggewreven. Een half uur daarna kwamen de tweede en derde tegelijkertijd!, samen! De één zat in een vliesje de andere kwam er met haar kontje en achterpootjes uit... dus voorzichtig geholpen. Degene in het vliesje bleek niet meer te leven... waarschijnlijk te lang geduurd en dan nog eens samen in het geboortekanaal. Om een uur of half 5, diende de 4e zich aan, ook zonder vliesje, ook met haar achterste en pootjes het eerst... en toen bleef de navelstreng zitten. Dierenarts gebeld, voorzichtig geprobeerd om aan de navelstreng te trekken, maar die brak af... dus placenta bleef zitten.

‘s Morgens naar de dierenarts met Eef, het nestje (ook het dode pupje) in een schoenendoos (verwarmd) ook mee. Daar kwam er nog 1,5 placenta uit... gekeken met de echo of alles eruit was, en toen zat er als verrassing nóg een pupje in. Eefje was al lang helemaal op, dus we besloten om via een keizersnede het pupje te laten halen en Eefje meteen te laten steriliseren. Dan hoefde ze maar 1 keer onder narcose gebracht te worden.

Dat ging allemaal goed. Toen het nestje nog onderzocht. Het dode pupje was helemaal gaaf, dus was idd blijkbaar in de verdrukking gekomen. Maar, het allereerste pupje, bleek een hazenlipje te hebben. Wel een gesloten gehemelte gelukkig. Was bijna niet te zien, was ook erg klein. Ze kon niet drinken bij Eefje, niet zuigen, dus dat werd sondevoeding. Heel eng om te doen, maar is gelukt. Om de 3 uur, ook ‘s nachts. Uiteraard Annelie weer ingeschakeld, en advies om FarmFood No.1 te gebruiken. Puppymelk, waar je normaal dus mee gaat bijvoeden, maar zij heeft het de hele periode gekregen, totdat ze ongeveer 5,5 week was, en toen is ze vers vlees gaan eten. Ging supergoed! Dus hier ook alweer geadviseerd door Annelie, qua hoeveelheid, voor alle pups, totdat ze weggingen. Zelfs nu ze bij de nieuwe eigenaars zijn is dat nog gebeurd.

Ik heb Annelie echt héééél vaak gebeld om advies en werd ook heel goed begeleid, niks was te veel. Chapeau!

Alle pups, nu ruim een half jaar, zitten allemaal nog steeds op Farm Food, wat bijzonder goed bevalt! De pups zijn er gek op! Zeker op het vers vlees. Wat ook heel handig is, dat zijn de minibrokjes van FF HE brokken. Wat ook zo leuk was, dat we voor iedere nieuwe eigenaar een heel leuk puppypakket kregen, compleet met brokjes en snoepjes en allerlei info. Zelf heb ik er (ook) nog een paar lekkere botjes van Rawhide bij gedaan. Waar ze ook gek op zijn, dat is Deerhide. Niet te hard, want de Antlers vind ik minder geschikt, misschien wel bij grotere honden.

We zijn ook nog op vakantie geweest, 2 weken naar zee, en hebben de diepvriesworstjes meegenomen, wat ook ideaal was. Pas geleden waren de worstjes op bij onze dierenzaak, en hadden ze alleen nog maar de bakjes. Dat werkt ook wel, maar de worstjes zijn het handigst.

En tot slot; wij hebben (uiteraard) het pupje (Juultje) met het hazenlipje gehouden! ;-)

Met vriendelijke groet, Marie-José de Leeuw, Eefje en Juultje:

Heeft u zelf vragen over uw hond en wilt u ook gratis advies en begeleiding van Annelie of één van onze andere voedingsdeskundigen? Mail dan naar [email protected]  of vul ons contact-formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.


Geachte Maarten en Annelie,

Graag wil ik mijn ervaring delen over het advies, dat ik van u beiden heb gekregen, en uw produkten van Farm Food.

Ik heb een pup, sinds 3 weken nu. Heerlijk beestje, maar wat te iel volgens de dierenarts... dus "reik voeding aan naar behoefte" was het advies. Ik heb geschakeld van het fokker voer naar een A merk voeding. Onze Nuja at met lange tanden van deze fokker/merk mix. En diarree. Daar ze een wormenkuur had gehad bij afname van de fokker had ik een gedachte van "misschien is het gerelateerd aan het wormenmiddel en de spoelwormen" die wij in haar poep zagen.

Maar toen kwam er al snel jeuk in haar oren bij. Niets te vinden, wel wondjes van het krabben, dus preventief druppelen met antibiotica en een jeukstillend product. Ik had er geen goed gevoel bij.

Ik dacht zelf aan een allergie. En dat gevoel bleek later juist. Dikke oogleden, hevige jeuk... dus een kleine pup rollend over de vloer al piepend en jankend. Je hart breekt. Ik ben zelf allergisch, dus ik heb haar een heel klein stukje van mijn medicatie gegeven. En ja hoor... binnen 5 minuten een rustige hond die ging slapen.

Wat nu? Bij “toeval” kwam ik al googlend op Farm Food uit. Dit concept sprak mij aan. Dus gemaild en gezien de urgentie van de gezondheidstoestand van Nuja met Farm Food gebeld. Ze viel af en had spuitpoep. Hun advies gevolgd...

Dus aan het verse vlees (pens en hart) even onder kokend water gehouden. Nu dat was aanvallen. Dat ging goed... even een enorme diaree met slijm en wat bloed, maar daarna groene poep... Heerlijk om te zien en op te rapen nu. Daarna ging het steeds beter... dus gaf ik het vlees rauw. Kleine porties meerdere keren per dag en haar ontlasting goed volgen. Af en toe nog wat brij, maar verder stevig.

Ze jeukt af en toe nog wat aan haar oren. Maar ik heb de overtuiging, dat dit van binnenuit komt... er is geen medische oorzaak te vinden. Heel aardig een proefpakket met brokjes Classic en Zalmolie toegestuurd gekregen. De stukjes hertengewei had ik al aangeschaft. Daar is ze gek op en is hypo allergeen. Onze pup vind de zalmolie brokjes lekkerder. Een paar dagen voorzichtig bij het verse vlees gemengd en een prachtige bruine, stevige ontlasting. Ze is veel speelser en ook de mensen, die wij op de hei tegenkomen, zien dat haar vacht al meer glanst en ze goed groeit nu. Ik ben dus reuze enthousiast en heb inmiddels 16 kg Farm Food brokjes gekocht. Ze kan niet wachten totdat ik het maatbekertje gevuld heb en duwt me zowat aan de kant om alvast uit de voorraaddoos te pikken.

Heerlijk...wat een verschil met daarvoor. Resumerend... ik houd zeker de pens/hart erin. Gewoon iedere dag een worstje mengen met de brokjes. En bij ontwormen, injectie's enz. even een paar dagen alleen maar vers vlees voor haar darmflora. Ook het proefje van de trainers beloning (gedroogd) hart vindt ze een traktatie. Ik wil Maarten de Weerd en Annelie de Jonge reuze bedanken voor de tijd, die zij namen in het gesprek, hun advies en de gulle toezending van het proefpakket.

Dit heb ik, zoals beloofd, gedeeld met onze dochter, die een zusje heeft van onze pup, die inmiddels ook aan het verse vlees is. Zij had geen gezondheidsklachten, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Ik hoop dat de oren verder opknappen, dat heeft even tijd nodig. Het is een genot haar speelsheid en energie van nu waar te nemen. Ik heb met veel interesse het boekje over de Farm Food producten gelezen. Logisch als wat en passend bij ons als baasjes van Nuja, die zelf ook bewust proberen te leven (eten). Dank jullie wel en veel succes met jullie mooie producten!

Marian en Nuja.

 


 

Hallo FarmFood,

Graag willen wij jullie meedelen dat wij ontzettend blij zijn dat wij FarmFood hebben leren kennen. Onze Jack Russel van dertien jaar, Mickey, is dankzij jullie voer van de prednison af! Voorheen had zij altijd last van jeuk, voedingsallergieën en darmproblemen. Hierdoor zijn wij talloze keren van voeding gewisseld (*****, ******, ***** *****, Anti Allergie voer etc.). Dit alles mocht niet baten (achteraf gezien allemaal geëxpandeerde brokken met allerlei conserveermiddelen en chemische toevoegingen).

Hierdoor werden de jeuk en de darmproblemen alleen maar verergerd. Bovendien moest de prednison worden verhoogd en waren wij vele bezoeken bij de dierenarts (zonder resultaat) verder. Een zoektocht naar goed voer begon en wij kwamen uit op de FarmFood site. De tekst: Onze producten zijn vrij van kunstmatige geurstoffen, kleurstoffen en smaakstoffen, sprak ons erg aan. Ook lazen wij over geperste brokken en de functie daarvan. Al gauw kochten wij FarmFood HE en deze switch was een top keuze.

Snel na het overstappen op FarmFood namen eigenlijk alle klachten af en onze hond werd weer levendiger. Super, ook de prednison kon worden gestopt. Momenteel gebruikt zij dankzij jullie voer helemaal niks meer! 

Sinds een paar weken hebben wij een Jack Russel puppy (nu veertien weken). Om alle ellende te voorkomen wat betreft allergieën en darmproblemen zijn wij gelijk van voeding overgestapt op FarmFood (ze begon met het voer van ***** al gelijk te jeuken). Eerst twee weken FarmFood Fresh gegeven om de darmflora op te bouwen en hierna geleidelijk overgestapt op FarmFood HE. Dit bevalt net als bij onze andere hond, super goed.

Kortom, met onze honden gaat het ontzettend goed: ze zijn erg actief, gezond, hebben geen jeuk, voedingsallergieën en darmproblematiek! Wij zijn blij dat wij FarmFood hebben leren kennen en dat onze honden dankzij dit voer zo goed gaan. Wij raden iedereen FarmFood aan! Het enige echte “gezonde” voer zonder allerlei chemische toevoegingen. Bovendien zijn de honden er helemaal weg van (vooral de versvlees dagen van FarmFood Fresh en de Trainers…).

Vriendelijke groeten, Fam. Van de Molen, Mickey en Mila 

Heeft u zelf vragen over uw hond en wilt u ook gratis advies en begeleiding van Annelie of één van onze andere voedingsdeskundigen? Mail dan naar [email protected]  of vul ons contact-formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.


 

Hallo Farm Food,

Nadat mijn hond Buddy (Jack Russel x Bull Terriër, van 12,5 jaar oud) in het afgelopen jaar drie keer op rij last heeft gehad van maag-darm klachten gecombineerd met een 'buikgriepje' wou hij afgelopen Kerst niet meer eten. Geen vlees, geen gekookte kip, geen rijst, geen brokken, geen koekjes, gewoon he-le-maal niks. Dit is natuurlijk een ramp voor een hond die normaal als een volwassen 'bootwerker' eet. Als hij niet eet, weten wij gewoon dat hij 'echt' ziek is. In 4 dagen viel hij 3-4 kilogram af en kreeg last van erge haaruitval. Wij waren bang dat wij hem kwijt zouden raken, want zo ziek hebben wij hem de afgelopen 12 jaar nog nooit gezien.

Een vriendin van mij (waarvan de vriend een eigen dierenspeciaalzaak heeft) bracht mij afgelopen eerste Kerstdag een zak vol met Farm Food samples. Buddy had op dat moment 5 dagen niks gegeten. Ik nam een kleine hoeveelheid in mijn hand en hield dat voor zijn neus. Hij had op dat moment al 3 dagen in z'n mand doorgebracht, en als hij eruit moest droegen wij hem naar het uitlaatveldje bij ons aan de overkant. Hij ging rechtop zitten, snuffelde eraan en at in één hap de hoeveelheid in mijn hand leeg. Ik wou hem niet teveel geven dus heb de sample's over de hele dag verdeeld. De komende dagen heeft hij de hele dag achter mij aangelopen voor zijn volgende portie Farm Food brokken. Ik had 5 samples en zag hem gedurende 5 dagen weer opknappen: zijn haar uitval werd minder, hij rende weer achter zijn bal aan, hij stond weer bij de deur omdat hij een plasje moest doen en zijn 'vraatzuchtigheid' was weer helemaal terug. Toen de samples op waren ben ik meteen naar de dierenspeciaalzaak gereden om een zak Farm Food - HE met Schotse zalmolie te kopen.

De zak die ik na de Kerstdagen heb gehaald is nu bijna leeg, mijn hond eet weer als een volwassen bootwerker en iedere dag is zijn bak leeg, en ik geef de brokken af en toe ook uit de hand als beloning en ook dan zijn ze meteen weg. Zijn vacht is veel glanzender, zijn ontlasting veel steviger en hij is weer net zo 'stierig' als vroeger. Misschien zelfs wel iets drukker.. Dat maakt allemaal niks uit want wij hebben onze Buddy weer terug!

Als de huidige zak Farm Food leeg is, ga ik zeker weer een nieuwe halen. De zak brokken van ***** ***** hebben wij overigens gedoneerd aan het plaatselijke dierenasiel. Die waren er erg blij mee!

Dus namens ons en Buddy: Hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet, Familie Kolkman, en een poot van Buddy.

 

Heeft u zelf vragen over uw hond en wilt u ook advies van Annelie of één van onze andere voedingsdeskundigen? Mail dan naar [email protected] of vul ons contact-formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.


Ongelooflijk het werkt echt jullie voer

Goeden morgen, ik wil u even wat melden. Ik heb ook op facebook al gereageerd maar wil het toch ook zo even doen: onze hond chico is een chihuahua, hij weegt tussen de twee en twee en halve kilo. Het volgende was het geval: we hebben altijd westhiglands gehad en gaven die het merk ****** brokken. Wij dachten, toen wij chico kregen, dat datzefde merk brok ook wel goed voor chico was maar chico at het niet graag, hij liet dagen lang het eten staan en had ook braakneigingen af en toe. Zelfs zijn we bij dierenarts geweest en die constanteerde een darm virus, dus Chico aan de antibiotica. Zijn ontlasting was ook dun en zag er heel licht van kleur uit, wat me telkens ook zorgen baarde.

De kuur van dierenarts was op en ik ging nadenken over alles. Ik dacht "ik heb geen zin om telkens een hond te hebben die elke twee weken bij die dierenarts zit" achteraf ga je verder denken want onze westhigland was ook altijd ziek op de darmen en ik had er zelfs een poeder bij van de dierenarts die ze elke dag moetst hebben. Nu denk ik "zou het niet door de ******** brokken gekomen zijn? al die kwalen die zij had toen?". Inmiddels is dat hondje ook overleden, ze is acht jaar oud geworden: niet oud op zich.

Maar goed, weer terug naar het 'nu'. We waren dus zonder hondje. In huis was het te stil en ik had altijd al eens gezegd dat als mijn hondjes er niet meer waren ik een chihuahua zou willen nemen. Mijn man veraste me hiermee, op een vrijdag middag kon ik hem al op gaan halen. We kochten weer niets vermoedend een zak ******** puppy brok en ik dacht het is goed spul maar toch viel het me op dat Chico, onze nieuwe aanwinst, gelijk rare symptonen kreeg zoals braken en gras eten met van begin af aan zowat diaree. De fokker gaf ons een zak met ***** ***** mee maar daar ben ik absoluut geen fan van dus dat verdween al gauw in de kliko bij ons. Ik zette mijn gedachten weg over het voer en probeerde van mijn hondje te genieten. Maar toen we terug kwamen van de eerste vakantie met de hond was hij in eens heel ziek: darmproblemen constateerde de dierenarts. Voor ons is het hondje net ons kindje, ik kan geen kindjes krijgen dus je snapt hoe ik me voelde dan hé?

Beestje ziek dus baasje ook niet fit hé. Medicatie mee en dan knapt ie weer op zij de dierenarts. Het kost je een vermogen maar je weet dat het moet! en je hebt een hond en dan doe je dat gewoon voor het welzijn van het beestje. Hij knapte op, maar toch bleef ie pitsen met zijn ******** brok, dat viel echt op en de diaree bleef ook maar aan houden. Het gras eten ook, "pfffffffff wat nu" dacht ik. Toen ging ik eens op google kijken of er meer mensen waren die met dit probleem kampte en wat schetste mijn verbazing: er waren veel mensen die dit ook meemaakte en die gingen over op FarmFood. Ik las snel wat het allemaal in hield, vertelde het aan mijn man en hij zij "o, als dat zo is dan moeten we die brok maar eens kopen" en dat deden we de afgelopen week dus. We kochten bij een dierenzaak in de plaats dieren een zak Farm Food mini en namen ook nog andere dingen mee zoals vuile groene ingevroren pens (ook van jullie merk). Gister de eerste echte dag met dit voer en mijn hondje veranderde gelijk, ongelooflijk!! Hij vloog op de bak voer af en at hem helemaal leeg! Dit was een wonder voor ons en zegt ons genoeg. De pens die hij kreeg vondt 'ie ook lekker, dus twee vliegen in een klap geslagen.

Hij is niet meer vervelend 's avonds na het eten, en 's morgens toen ie nog ******** had was ie heel agressief en druk naar ons toe na het eten. En nu is dat ineens in twee dagen weg. Dit zegt ons genoeg! We zijn op de goede weg en daarom wilde ik u dit even laten weten. U mag dit stukje plaatsen op uw website, zo kan iedereen het lezen. Ik heb wel veel fouten omdat ik dislektisch ben, sorry maar hoop dat er meer mensen dit kunnen lezen en er iets aan hebben.

Achteraf gezien denk ik "was ik vroeger maar met jullie merk in aanraking gekomen, dan hadden mijn westies nog geleefd denk ik". Helaas mag het niet zo zijn en ben ik blij met dit lieve hondje wat we nu hebben, maar daarom dus mijn verhaal. Nu in de toekomst zie ik dat we steeds meer goede produkten zullen kopen van jullie, we gaan dit weekend al trainers halen en we hebben een stuk van het hertegewij hier liggen voor ons hondje. Hij doet er nog niet veel mee omdat ie niet weet wat 'ie er mee moet hé, maar zo is een chihuahua dus, dat maakt niet uit het komt wel. Verder heeft Chico al na twee dagen met jullie voer geen diaree meer en de ontlasting is voor het eerst, niet te geloven, hardstikke donker bruin van kleur en het ruikt ook niet meer vies; heeeeeeeeeeeeerlijjjjjjjjjjjk!

Dank je wel FarmFood, jullie hebben mijn hondje Chico gered!!!!!!!!!!!

foto hierbij van onze Chico, hij is nu negen maanden oud. Wij danken jullie van harte!

Groetjes van Yvonne, Chris en Chico.

 


Lieve Annelie,

Na de dood van onze jongste hond Herbie, werden we weer heel blij van onze twee nieuwe Eurasier-pups Spetter en Smoezel. Het was een zorgeloze tijd, totdat ze tijdens een voorzichtig eerste contact met andere honden en mensen, een virus opliepen... Heftig overgeven en diarree waren het gevolg waardoor we zo ongeveer om de dag bij de dierenarts zaten met steeds weer een andere hond die ziek werd. Met de kleintjes werd het zo ernstig dat ze op een zaterdagnacht zelfs met spoed een infuus nodig hadden...

Na een korte verbetering kwam de diarree weer terug, ze poepten voortdurend water, waardoor ze niet goed groeiden en het gevaar voor uitdroging groot was. Kip met rijst, speciaal dieetvoer van de dierenarts, een wormkuur met Panacur, diarree-remmer Finidiar Forte, Emeprid en Synbiotic D-C capsules hielpen allemaal niets. Ook met een groot ontlasting-onderzoek werd geen oorzaak gevonden. Van het dieetvoer wat ik voor de puppie's mee kreeg werd de diarree alleen nog maar erger en toen dit niet geloofd werd raakte ik helemaal in paniek, want als we de klachten niet onder controle zouden krijgen zou ik mijn kleine liefies misschien wel verliezen...

De eigenaresse van een dierenwinkel hier in het dorp had ooit eens tegen me gezegd dat ik als ik te maken kreeg met ernstige gezondheidsproblemen bij mij honden, ik eens aan Farm Food HE moest denken, ze had klanten die daar goede ervaringen mee hadden... Hier moest ik nu aan terugdenken en op de site van Farm Food vond ik een ervaringsverhaal dat erg op die van mij leek... In tranen heb ik Farm Food gebeld en ik werd gelijk doorverbonden met Annelie. En Annelie heeft mij en daarmee mijn hondjes zo goed geadviseerd, doormiddel van een deskundig voedingsplan, dat de toestand van Spetter en Smoezel al na een paar dagen enorm was verbeterd.

Wat was ik ontzettend blij met het resultaat... En met Annelie en met Farm Food die het toch maar mogelijk maakt voor ons om advies te kunnen vragen, ik vind het echt geweldig.

Inmiddels zijn we zes weken verder, de kleintjes zijn goed gegroeid en inmiddels ruim vier maanden oud. Ze zijn gezond en hebben geen last meer van diarree. Ook onze oudste hond Anthus van 14 heeft baat gehad bij het Farm Food Fresh dieet, niet alleen om te herstellen van deze nare virus, maar ook zijn nierfunctie is erdoor verbeterd.

Dus Farm Food Team, mijn dank is GROOT en ik hoop dat nog heel veel mensen de kwaliteit van jullie Farm Food producten zullen ontdekken. Nogmaals dank dank dank,

Petra de Roo.

 

Heeft u zelf vragen over uw hond en wilt u ook advies van Annelie of één van onze andere voedingsdeskundigen? Mail dan naar [email protected] of vul ons contact-formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.


Beste Annelie,

Ik wil graag mijn enthousiaste ervaring over Farm Food Fresh met je delen. Onze Stássa, een 12 jarige IJslandse hond geniet sinds 7 maanden van dit blijkbaar heerlijke maar ook gezonde voer. De eerste maanden was ik zowat wanhopig vanwege de onplezierige geur die ze verspreidde. Je beloofde dat dit over zou gaan (het duurde voor ieder jaar slecht hondenvoer een maand!) Gelukkig is het wat sneller gebeurd, ik besef nu ineens dat ze al minstens 2 maanden 'geurloos' is. Haar vacht is prachtig, ze verliest nauwelijks nog haar, iets wat voorheen zomer en winter een geaccepteerd 'nadeel' van haar enorme vacht was. Nooit meer anders dan Farm Food Fresh, af en toe nog wel eens wat Farm Food HE brokken.

Bovendien heb ik altijd gedacht dat vers voer erg duur zou zijn en lastig. Niets is minder waar, zelfs goedkoper dan die dure brokken. Kortom: Hond tevreden... Baas tevreden.

Met dank voor je betrouwbare advies,

vriendelijke groet ook van Stássa, Riet

 


Baloetje: een labrador- teefje van 4 jaar oud.

Vanaf dag 1 heeft ze veel probelemen gehad met haar huid. Ze verhaarde een heel jaar door; en niet zomaar een beetje. Meerdere keren op een dag kwam de stofzuiger uit de kast, tot hij uiteindelijk standaard in de kamer stond. Waar ze lag, zat, stond of gewoon liep, lag haar; overal dus, elke dag! Op haar rug zaten veel losse haren, wat ze eraf probeerde te schudden. Door al die losse haren had ze ook last van jeuk. Veel krabben was het resultaat. Vaak heb ik dit probleem voorgelegd bij de dierenarts, ze konden niks vinden; dit hoorde er toch gewoon bij; een hond verhaard nou eenmaal. Verharen oke, maar dit was niet zoals het hoorde. Ook van andere hondenbezitters hoorde ik dat het niet normaal was hoeveel ze verhaarde.

Verschillende dingen geprobeerd; verschillende brokken, vers eten koken, veel kammen, juist een tijd niet kammen, veel zwemmen, weinig zwemmen, veel buiten, weinig buiten, maar niets hielp. Ik gaf het op. Ik was het nu toch gewend elke dag meerdere keren te stofzuigen en standaard nog een keer extra voor dat er bezoek kwam. Ik kocht nog een extra goede stofzuiger en dat was het dan dacht ik.

(Een goede tip voor hondenbezitters: een kappersbezem! Voor er visite komt, loop ik altijd even snel met die bezem door de woonkamer en voila; alle haren weg, ideaal zo'n ding!)

Een jaar geleden ging ze ineens erg veel drinken en plassen. Erg veel; meerdere volle drinkbakken per dag. Ook werd ze erg lusteloos. Nu is Baloetje altijd al een luie hond die het liefst de hele dag slaapt, maar nu zat er echt helemaal geen fut meer in; ze was niet vooruit te branden. Toch maar weer langs de dierenarts. Ze bleek nierfalen te hebben; haar ene nier werkte niet goed. Hiervoor moest ze medicijnen en er werden regelmatig onderzoeken gedaan.

Door de medicijnen is ze erg veel aangekomen; ze woog op een gegeven moment 35 kilo. Dit kon zo niet langer. Ze krijgt altijd veel beweging op een dag, maar nu moest het extra! 2x per dag fietsen bovenop de normale rondes. Op het begin moest ik haar echt meetrekken; ze verzette zich, had er echt geen zin in, het liefst keutelt ze op het gemakje wat achter me aan. Maar goed we moesten iets, dus het werd toch fietsen. We begonnen met een klein rondje op tempo 0,0... We werden toe- (of uit-??) gelachen door mensen uit de buurt, maar we hielden vol. Het rondje werd steeds iets langer en nu fietsen we 2x per dag bijna 3 kwartier. We gaan nog steeds niet heel hard en worden nog steeds toegelachen, maar we doen ons best!

In overleg met de dierenarts ben ik ook gaan kijken naar ander voer, want ik mocht natuurlijk niet zomaar alles geven ivm haar nieren. Op internet kwam ik toen Farm Food tegen; een heel goede en duidelijke site trouwens!

Ik heb contact gezocht met Annelie en samen met haar ben ik begonnen aan het farmfood-avontuur. Zij vroeg mij allerleerst om de uitslagen van de dierenarts; dit gaf mij een heel goed gevoel. Op het begin belde ik iedere week om te bespreken hoe het ging en wat we gingen veranderen. Later werd dit om de paar weken. Ik ben begonnen met alleen vers vlees en gekookte rijst. De rijst was ivm de nieren. Later werd dit afgebouwd en mocht ik er beetje bij beetje brokken bij geven. Tot ze op een gegeven moment door de week alleen brokken met rijst at en in het weekend vers vlees met rijst.

Gaande weg moest Baloe regelmatig onderzocht worden wbt haar nierwaarden; dit werd steeds goed in de gaten gehouden. Omdat het zo goed gaat (Baloetje weegt ondertussen 29 kilo en heeft meer energie!!) hebben we ook de rijst afgebouwd. Ze krijgt nu door de weeks brokken en in het weekend, haar favoriet, vers vlees. Rijst is niet meer nodig, haar nierfunctie is weer gemiddeld.

Een heel mooie bijkomstigheid... Baloetje verhaard veel en veel minder, haar vacht is mooier geworden; ze glanst nu meer en ze heeft bijna geen jeuk meer!!!

Heeft u zelf vragen over uw hond en wilt u ook advies van Annelie of één van onze andere voedingsdeskundigen? Mail dan naar [email protected] of vul ons contact-formulier in.


Beste Annelie,

In 1998 haalden wij Kituh en Anvik uit het asiel. Twee Alaska Malamute-pups van slechts 3 maanden oud, afkomstig uit de broodfok in Hongarije. Kituh at vanaf het begin alles wat we hem voorzetten, maar Anvik was zeer kieskeurig en weigerde, bij welk merk voer dan ook, na een paar maanden te eten. Een jaar later begon ik aan een opleiding homeopathie voor dieren, en dat bracht mij op het spoor van Farmfood. Het sprak mij bijzonder aan dat er geen nutteloze chemische toevoegingen en ook geen inferieur vlees aan Farmfood wordt toegevoegd. Alleen dat al was voor ons een reden om het te gaan proberen. Vanaf dat moment hebben wij nooit meer iets anders gevoerd. Kituh en Anvik leefden helemaal op, actief, vrolijk en een prachtige vacht.

Ze hebben beiden een hoge leeftijd bereikt, maar afscheid nemen van twee honden binnen 9 maanden tijd was bijna niet te verwerken. Ons huis voelde zielloos  en ons leven leeg. Reden om, ondanks andere voornemens, op zoek te gaan naar een nieuwe huisgenoot. En zo kwamen wij via de rasvereniging terecht bij een fokker die ons een herplaatser, de vierjarige Kaya, toevertrouwde. Kaya hebben wij van de ene op de andere dag zonder enig probleem overgezet op Farmfood. Al vrij snel daarna hebben wij de zeer toegewijde fokker gevraagd om een pup uit hun volgende nest. En zo kwam eind 2011 Arvid in ons leven, de zoon van Kaya's zus.

Arvid werd geboren op 11 september 2011 en kwam na 8 weken bij ons wonen. Zijn ontlasting was vanaf het begin dat hij bij ons was behoorlijk dun, reden voor ons om hem al snel van het puppyvoer wat hij gewend was af te halen en over te zetten op farmfood. Helaas hielp dat niet. Ook ontwormen leverde geen verbetering. De ontlasting werd dunner en dunner, en wij waren dag en nacht in de weer met een pup die nú naar buiten moest. We hebben wat gedweild.... Bij de rest van het nest waren er geen problemen, dus dat gaf ook geen duidelijkheid. Er volgden veel dierenartsbezoekjes.

Finidiar, een diarreeremmer gaf geen enkele verbetering, evenmin een dieet met kip en rijst. Uiteindelijk wees bloedonderzoek uit dat er sprake was van Giardia. Er werd ontwormd en een kuur Metronidazol gegeven. Toen dit geen verbetering gaf volgde een kuur met Panacur. En ook dit gaf geen verbetering. De verdenking ontstond dat er sprake moest zijn van een darmontsteking, dus een antibioticakuur er achteraan. Ook nu geen resultaat. De moed zakte ons in de schoenen, en de dierenarts besloot prednisolon voor te schrijven. Dit gaf korte tijd verbetering. De alvleesklier werd getest, prima in orde.

De dierenarts noemde wel even dat vers vlees een oplossing zou kunnen zijn, maar concludeerde meteen dat dat met 2 grote honden een erg intensief project zou worden. Dus kwam hij uit op hypoallergeen dieetvoer.......geen succes, de ontlasting spoot er als water uit.

De maat was voor ons helemaal vol, we kregen al visioenen dat we onze pup kwijt zouden raken. Wij besloten contact op te nemen met Farmfood en kregen begeleiding aangeboden van Annelie. Annelie nam alle tijd voor een gesprek, en al pratende vielen vele dingen op hun plaats. Duidelijk was dat de darmflora van Arvid door alle medicatie volledig om zeep was geholpen en dat er geen verbetering viel te verwachten zolang de darmflora niet hersteld zou worden.

We hebben eerst de darmen gestabiliseerd met Farm Food Fresh Rundvlees Compleet, met als ondersteuning daarbij Luvos Heilaarde. De eerste dag was de ontlasting grijs, Annelie vertelde mij dat dit kwam doordat de darm werd schoongemaakt. Maar vanaf de eerste dag was de ontlasting weer stevig!!! De Rundvlees Compleet werd gedurende ruim een maand steeds verder afgebouwd, en er werd steeds een beetje Farm Food Fresh Pens en Hart Compleet toegevoegd, wat de darmflora weer moest herstellen. Toen hij uiteindelijk helemaal op Pens en Hart zat, konden we in kleine stapjes Farmfood HE gaan toevoegen.

Het was een lange weg, maar wij kunnen zeggen dat Arvid nu op leeftijd van 14 maanden, eindelijk prachtige drollen draait en zich heerlijk voelt! Voorlopig heeft hij elke week nog een keer een Farm Food Fresh hart-en-pens-dag, want het nut daarvan is voor ons helemaal bewezen. Wij vinden het fantastisch dat Farmfood deze service aanbiedt, Annelie is zeer deskundig en het contact met haar verliep heel prettig.

Nogmaals heel veel dank!


Beste Annelie,

Zoals beloofd hierbij een foto van Danja, onze Benner Sennenhond. Hoewel zij nu bijna 7 jaar is, is zij gelukkig weer helemaal opgeknapt. Dank zij jouw begeleiding gaat het nu heel goed met haar. Op de site staan al een aantal trajecten beschreven dus verhalen wij alleen de hoofdzaken en zeker van hoe diep Danja terug moest komen om weer de vrolijke hond te worden die zij was.Danja gelukkig weer helemaal opgeknap

Vorig jaar mei is Danja geopereerd aan haar rechter knie. De operatie is min of meer mislukt en dat leidde tot veel pijn en ongemak. Echter er moest gewacht worden tot er voldoende kraakbeen aangemaakt was voordat de herstellende operatie uitgevoerd kon worden. In deze tussenliggende periode heeft Danja hele zware antibiotica pijnstillers gehad. Dat heeft haar behoorlijk uitgeput en verzwakt. Het herstel liet lang op zich wachten. Tot overmaat van ramp kreeg ze begin dit jaar ook nog dunne ontlasting en vervolgens spuitpoep. Het was geen diarree daar waren dierenarts en wij van overtuigd. Er is van alles aan haar gedokterd. Het resultaat was dat de ontlasting daarna even goed was om daarna weer over te gaan in spuitpoep. Het ging steeds slechter met haar. Tenslotte had de dierenarts nog één advies en dat was om Danja dan maar te laten onderzoeken in Utrecht. Hij voegde er welaan toe dat we er niet teveel van moesten verwachten.

Wij zijn toen het internet op gegaan en vonden gelukkig al snel jullie site. Via de email kregen wij contact met jou. In diezelfde tijd ontdekte Jan op internet een ziektebeschrijving van de giardia parasiet en die kon je één op één op het ziektebeeld van Danja leggen. In jouw antwoord op onze email gaf jij deze mogelijkheid ook aan. Danja is hiervoor toen behandeld. Gelijktijdig zijn we met het traject begonnen zoals jij ons dat aangegeven had. Met hele kleine stapjes is de darmflora bij Danja opgebouwd met puur vlees uit het pens FarmFood compleet pakket.

Heel bijzonder vonden wij dat dit traject ook nog telefonisch begeleid werd zodat wij dit continue met elkaar konden afstemmen. Wij hebben die begeleiding als prettig en zeer deskundig ervaren.

Na twee maanden was het zover dat Danja over kon gaan naar FarmFood HE korrels. Dat ging eigenlijk zonder slag of stoot. Ook tijdens de vakantie is dit prima gegaan en ze heeft nog steeds een mooie ontlasting. Het meest verrassend was dat, terwijl haar darmflora in de begin herstelfase was, haar vacht al heel snel herstelde en weer de vertrouwde glans kreeg.

Inmiddels zijn wij ook wat wijzer geworden over het voer van andere merken. Goede diervoerfabrikanten zijn de laatste jaren overgenomen door grote concerns. Door deze schaalvergroting verdween ook de specifieke inzet van mensen op het gebied van diervoerders. Verstoringen van de darmflora hoor je steeds meer. Uiteraard vertellen wij onze ervaring door en via onze dierenwinkel horen wij goede resultaten. Ons hebben jullie Danja teruggegeven. Wij hopen daarom dat jij nog lang consulente voor honden mag zijn en dat veel mensen jou en de producten van FarmFood mogen ontdekken.

Nogmaals onze dank voor alles,

Anneke en Jan Timmermans.


Beste mensen,

Graag wil ik jullie laten weten dat ik heel erg blij ben dat ik Farm Food ontdekt heb. Ik tobde al twee en een half jaar met mijn twee jongste Schipperkes. Vanaf dat ik hen in huis had met 8 weken maakte ik me zorgen om hun ontlasting. Die was slap, had geen goede kleur, stonk af en toe verschrikkelijk en ze hadden regelmatig diarree. Nu moeten jullie weten dat ik al drie Schipperkes gehad heb vóór deze twee. Dus wist ik wel hoe gezonde ontlasting er uit moest zien. Met de drie oudsten heb ik ook nooit problemen op dit gebied gehad. Zij hebben altijd droog voer gehad, dus gewoon brokjes van een goed merk. Nooit vers vlees. Nou zijn Schipperkes sterke hondjes en zij zijn alle drie rond de vijftien jaar geworden met weinig problemen.

Nu bijna drie jaar geleden heb ik weer twee pups genomen. En ze ook op de brokjes gezet. Maar deze twee hondjes hadden vanaf het begin slappe ontlasting. Ik zei ook tegen mijn dierenarts: "Hun darmflora is niet in orde volgens mij. Ze poepen me veel te slap en de kleur is te licht." Ook hadden ze regelmatig diarree. De dierenarts is begonnen met hun ontlasting te onderzoeken tot zelfs in Utrecht toe en er werden diverse gisten en schimmels in gevonden tot giardia toe. Daar hebben ze medicijnen voor gekregen maar echt zoden aan de dijk zette het niet.

Af en toe was hun poep wel wat beter maar toch vaak te slap. Hoewel ze alle twee zindelijk waren poepte de kleinste van de twee 's nachts regelmatig in de bench en dat rook je dan al als je uit de slaapkamer kwam. Zij had dan ook last van rommelende darmen. Op die dagen was ze dan ook niet lekker. Alle twee de hondjes hebben een groot bloedonderzoek gehad en daar is niets bijzonders uit voortgekomen. Ik heb wel eens voorgesteld aan de dierenarts om op natuurvoeding over te gaan of om de hondjes af en toe vers vlees te geven om hun darmflora gezond te krijgen, maar daar zag hij geen heil in.

Zo tobde ik maar verder, meer dan twee jaar lang. Tot iemand mij op Farm Food attendeerde. Ik was zo wanhopig dat ik deze voor mij drastische stap gezet heb en contact heb gezocht met FarmFood. Ik kreeg Annelie de Jonge aan de telefoon die voedingsdeskundige is. Het werd een heel lang telefoongesprek en ik had echt het gevoel dat er goed naar mijn probleem geluisterd werd. Annelie legde mij het principe van natuurvoeding en vers vlees uit en hoe ik de darmflora van mijn hondjes gezond zou kunnen krijgen. Ze stuurde mij een boekje op waarin ik alles kon lezen over FarmFood en ik begon er een beetje vertrouwen in te krijgen.

Toch ging het niet van een leien dakje. Het heeft zeker een half jaar geduurd waarin ik vaak contact gehad heb met Annelie. Want vooral het kleinste Schipperke had regelmatig een terugval. Toch herstelde ze zich steeds sneller en werd haar poep steeds beter. Dat vreselijke stinken was er ook niet meer bij. Wij zijn een paar weken op vakantie geweest met het hele stel en er is niet één keer binnenshuis gepoept en ook daar buiten zijn er geen problemen geweest. Alle twee de hondjes zijn niet ziek geweest. Zij hebben genoten van de vakantie, waren speels, ondeugend en aten zeer enthousiast hun bakjes leeg. 's Morgens "Farmfood Fresh Pens en Hart Compleet" en 's avonds de brokjes van FarmFood.

Ze genieten van het eten, de bakjes worden helemaal leeggelikt en dan gaan ze nog kijken bij de ander of daar nog wat te halen valt. 's Avonds krijgen ze nog een FarmFood Rawhide kluif en nadat ze hun laatste behoefte gedaan hebben gaan ze lekker slapen en dromen over alle heerlijks wat ze de volgende dag weer zullen krijgen of beleven. En ik hoef niet meer bang te zijn dat er in de bench gepoept wordt.

De kwaliteit van hun leven is er beslist op vooruit gegaan dankzij FarmFood. Ik ben hier heel blij van geworden en wil graag reclame maken voor Farm Food 'Het natuurlijke Alternatief'.

Vriendelijk groeten: Kitty van Heusden


Hallo,

Even voorstellen:

Wij zijn de Fam. T.A. van Rooijen van Boxerkennel MAISONKOEK. Wij gebruiken u voer al 20 jaar en met succes!

Daar wij al enkele nesten hebben gehad maar van Boxers die waren uitgezet en nog nooit bij ons thuis, hebben wij dit jaar op 13 februari 2012 voor het eerst een nestje Boxers
gehad. Het waren er zes: drie reutjes en drie teefjes. Vandaag 9 april is de laaste naar zijn nieuwe baas gegaan (een houden wij zelf).

Wij hebben u voedingadvies ter harte genomen dus ook met farmfood vlees gevoerd, resultaat ZEER GOED de pups gingen weg met een gewicht van zes kilo, gezond en prima ontlasting enz.

Al onze kopers gaan ook verder met het voeren van Farmfood.

Wij doen hier twee foto's bij van de pups.

Wij vinden het super voer en zouden niets anders willen.

vriendelijke groet, Boxerkennel: www.maisonkoek.nl

Ans en Theo van Rooijen - Papendrecht

 Goedenavond,

 

Bij deze stuur ik een foto van onze bijna 7 jaar oude Duitse Herder Bosco.

Het verhaal van Bosco: 5 jaar geleden hebben wij Bosco uit een asiel gehaald. Een sterk verwaarloosde en vermagerde hond. Echter, de dierenarts feliciteerde ons, want hij was verder kerngezond. Begin dit jaar begon hij zichzelf te likken bij zijn staart. De dierenarts dacht, dat hij ontstoken anaalklieren had, en gaf hem een antibioticakuur. Na een maand was het nog steeds niet over. De antibioticakuur werd herhaald. Na weer een paar weken was er nog steeds niets veranderd. De dierenarts zag toen, dat het een fistel was. Bij honden schijnt dat niet zo mooi te zijn. In het ergste geval moet je de hond uiteindelijk in laten slapen. Je kunt de hond laten opereren, maar de resultaten zijn buitengewoon slecht.

We zijn op internet gaan zoeken naar lotgenoten. We vonden daar een verhaal op een site: Duitse Herder en fistel/en of darmproblemen. Het baasje had dezelfde problemen met haar 6 jaar oude Duitse Herder. Na een heel lang traject, hadden de artsen in Utrecht haar geadviseerd, om de hond
te laten inslapen. Zij heeft zich daar niet bij neer gelegd en is zich gaan verdiepen in dit probleem. Zij heeft er bijna een studie van gemaakt, maar ze heeft uiteindelijk haar hond fistelvrij gekregen.

Ze was tot de ontdekking gekomen, dat ze het immuunsysteem van de hond moest versterken. Naast verschillende homeopathische middelen, is zij ook Farm Food vuile pens gaan geven. De vuile pens zit vol met probiotica, wat het darmflora van de hond sterk verbeterd.

We zijn haar adviezen op gaan volgen. Via de info e-maillijn van Farm Food ([email protected] ) zijn we verder op de hoogte gebracht, wat het beste was. We zijn begin Juni eerst begonnen met Farm Food Rundvlees, en daarna zijn we overgestapt op de Farm Food vuile pens.

Een paar weken geleden zijn we naar de dierenarts geweest. Eigenlijk een beetje teleurgesteld, dat de fistel nog niet weg was. Maar de dierenarts was juist erg opgetogen, want in de praktijk ziet hij bij de honden met hetzelfde probleem, die later terugkomen, dat het alleen maar erger wordt. Volgens de dierenarts geeft de fistel de hond hooguit af en toe een geïrriteerd gevoel, en kan hij prima oud worden op deze manier.


Dat kan ook wel kloppen, want Bosco is ontzettend levendig, vrolijk en zijn vacht is super glanzend geworden.

Vriendelijke groet, Judith v Egmond

 


 

Hallo Farm Food!

Balou onze zwarte labrador reu, geboren op 06-10-2007, nu ruim 3 jaar heeft al vanaf het begin problemen met de huid gehad. Begonnen met ******* voor de pup en later voor de volwassen hond maar achteraf gezien hadden we dit beter niet kunnen doen, want toen zijn de problemen pas goed begonnen!! De fokker nog gebeld of het erfelijk was maar deze zei dat ze nog van niemand iets had gehoord. Balou kreeg korsten op zijn rug en had veel last van zijn maag. Naar de dierenarts en een kuur gehad voor de korsten op de huid, ernstige vieze ogen, soms 4 keer op een dag even uitwassen. Misschien dat het nu wel over ging, maar nee hoor... het ging niet over, het werd eigenlijk alleen maar erger. Ook kreeg hij bulten/puisten tussen de voorpoten die open gingen en waar pus uit kwam. Balou nog erg ziek

Maar het ergste was dat hij er pijn van had, dat merkte je met lopen. Weer naar de dierenarts voor een kuur en een afkrabsel om te kijken wat voor bacterie het toch wel zou kunnen zijn die al deze klachten veroorzaakte, en ook een door verwijzing naar de Uithof in Utrecht voor een echte dermatoloog in de dierenkliniek. Daar werd ook weer een afkrabsel van zijn poten en van zijn ogen genomen, want ook zij wisten het niet! We kregen het advies om nog maar 3 maanden een atibiotica kuur te geven aan Balou, dan zou het wel over gaan.

De bulten en puisten tussen zijn poten gingen over maar de korsten op de rug werden steeds erger. Het groeide helemaal dicht, zijn rug was een grote korst. Inmiddels was Balou al 2 jaar en nog steeds ernstige klachten. Radeloos werden we ervan!! Voor de zoveelste keer naar de dierenarts en op ander 'speciaal hypo allergeen voer' over gestapt en het leek beter te gaan. Alleen Balou stond soms boven zijn bak en had zo iets van "moet ik dit eten? ik heb totaal geen trek in deze kleur en reuk loze brok". We hebben het even aangekeken maar speciale hypoallergene voer het werkte niet echt. Dan maar weer een ander voer van een andere fabrikant maar wel ook hypo allergeen. Dit at hij wel, niet echt met smaak maar omdat het moest. Dit heeft hij een tijdje gehad en ook toen merkten we dat de klachten weer veel erger werden.

Weer naar de dierenarts, weer een schrapsel  en een antibiotica kuur (de zoveelste op rij). Balou was bijna 3 jaar en we hadden alleen nog maar getobd met hem. Nadat de kuur weer uitgewerkt was kwamen de bulten weer terug en ook zijn rug ging kaal worden. Weer naar de dierenarts en weer een verwijzing naar nu een andere dermatoloog in Oosterwijk. Deze gaf ons het advies om met alles te stoppen en te gaan koken voor Balou, gewoon aardappelen met groene groeten en een beetje lamsvlees. Met een pot vitaminen gingen wij weer naar huis. Kijken hoe dit nu weer ging...Balou zijn rug voordat ik met farm Food begon

Nadat ik 4 weken voor Balou had gekookt hadden wij het idee dat het niets had geholpen maar het voer was uit zijn lijf en dus konden wij weer beginnen met de brokken (de hypo allergeen brokken zoals hij hiervoor had). Na anderhalve dag liep de viezigheid weer uit zijn ogen. Dus maar weer gestopt en overlegt met de dermatoloog. Inmiddels Balou laten castreren. Over gegaan op ******* zalm&rijst, want dat moest wel goed zijn! Veel vis gegeven want ook dat is wel goed dachten wij. Maar ook dit hielp allemaal niet en toen maar helemaal gestopt met *******.

Nadat ik een hele dag op het internet had zitten kijken wat er allemaal voor voer voor honden is kwam ik Farm Food tegen en ben mij daar in gaan verdiepen. Het sprak mij bijzonder aan want ik was echt helemaal radeloos en wist niet meer wat ik moest doen met Balou en al zijn klachten. En hoe kreeg ik onze Balou weer goed? met een mooie huid? en met een levendig karakter? (want ook dat was er niet meer). Ook had ik hier alle andere verhalen zitten lezen en het raakte mij enorm want er was zoveel gelijkheid met de klachten die Balou had!

Zou er dan toch een voer zijn die al deze klachten die Balou had aan kon? Nadat ik een mail had gestuurd naar Annelie van Farm Food kreeg ik een telefoontje terug en werd mij geadviseerd om eerst 4 weken met farmfood fresh pens en hart te beginnen en dan de farmfood brokjes, met een vers vlees dag regelmatig tussen door.

Wij zijn begonnen op 18 mei jl met 4 weken ff fresh pens/hart tussen door nog een keer naar de dierenerts voor een ontsteking aan Balou zijn oren, en die schrok zich wild want de plek op Balou zijn rug was erg groot geworden en de bulten/puisten tussen de poten daar kwam ook weer veel troep uit. Ook het oorspul gaf bij Balou al reactie, rode oren en nog veel meer pijn. Maar dat de plekken eerst even erger konden worden, dat had ik gelezen op de FF site, dat was normaal. Nadat wij met vakantie waren geweest en de 4 weken vers vlees dagen voorbij en wij met de farmfood brokjes waren begonnen met een lekker stukje vuile pens erdoor is Balou zijn rug nog nooit zo mooi geweest!!Balou zijn rug 2 maand later nog nooit zo mooi geweest

Alle korsten die er zaten vallen er af en hij krijgt een nieuwe vacht, ook Balou zelf wordt weer de oude. De puisten/bulten op zijn poten zijn ook dicht en de kale plekken die de puisten/bulten veroorzaakte op zijn poten worden ook al veel mooier. Hij is veranderd van een 'oude hond' in een hond met weer energie en speelt en rent weer door de tuin als een wilde (zoals een hond van 3 jaar hoort te zijn).

Wij zijn heel blij met het voer van Farm Food en de organisatie achter Farm Food, en vinden het dan ook fantastisch hoe wij hierin geheel vrijblijvend zijn begeleidt. Farm Food HE is goed maar ook nog goedkoop in verhouding met alle andere voeders. En Balou vind het heerlijk! hij smult zijn bak helemaal leeg! Ik ben benieuwd wat de dierenarts nu zegt als ik in november met Balou langs komt voor zijn jaarlijkse prik. Ik zal haar dan ook gelijk zeggen dat ze iedereen die een hond met huid klachten heeft en die bij haar komt zij Farm Food moet gaan adviseren.

Nogmaals: heel erg veel dank voor alle gratis adviezen die wij van jullie mochten ontvangen.

Familie Caspers, en een poot van Balou.

 


Naar: [email protected]
Onderwerp: odin en farmfood

 

Beste annelie,

Op 12 juni kreeg ik odin(Amerikaanse bulldog), de eigenaar kwam haar brengen en zei dat Odin medicatie kreeg voor allergieën en haar darmen, want ze had last van beestjes in haar brokken. Wat zich uitte in rode geïrriteerde plekken rond haar oren poten en buik. Ik zelf wilde haar vers vlees geven en heb internet afgezocht naar vers vlees voor honden en zodoende terecht gekomen bij de farmfood site. Na deze te hebben doorgelezen een mail naar jullie website gestuurd met de vraag hoe en wat te doen met dit nieuwe voedsel. Er werd mij geadviseerd een week vers vlees (pens en hart) te geven om Odin haar darmen te ontgiften, zo gezegd zo gedaan. Odin last van jeuk

En ben gestopt met de medicatie voor odin. De eerste dagen had ze nog dunne poep maar toen kwamen er mooie donkere sappige (haha) keutels. En het valt op dat odin het verse vlees wel heeel lekker vindt en ook de brokken. Odin was heel rustig en kalm (te rustig), met het uitlaten sjokte ze achter mij aan en er zat weinig leven in al kwispelde ze wel ondanks dat ze zich niet lekker voelde door alle gifstoffen in haar lichaam. Ook kreeg ze een fikse oorontsteking en heeft daar druppels voor gehad en is na een week daarvan genezen.

Het is nu ik dit schrijf 4 augustus en Odin is verandert van een depressieve hond in een vrolijke buldog, al is ze er nog niet vanaf, ze haart nu erg uit maar de rode plekken rond haar oren daar groeit weer mooi nieuw haar op! ook glanst haar vacht en stinkt ze niet meer en laat ook veel minder scheten (gelukkig ha ha). Odin (hond) heeft weer een gezonde vachtHaar vacht is nu wel uitgedund en haar poten zijn nog wel rood en jeuken nog wel maar veel minder dan eerder, odin is veel waakser geworden en reageert op elk geluid wat ze eerder niet deed (toen leek ze wel doof) ook speelt ze nu met andere honden en heeft meer energie en is veel vrolijker, ze is gewoon een andere hond geworden , en is ze drie kilo aangekomen in gewicht.

Nu jullie begrijpen dat Odin en ik, haar baasje, heeel tevreden zijn over farm food en het advies plus navraag van jullie kant.

Een natte lik van odin en de vriendelijke groeten van haar baasje.

Rieuwert Wind.


Naar: [email protected]
Onderwerp: Onze Duitse staander korthaar op Farmfood

 

Onze Duitse Staander korthaar reu "Waldo", welke nu 2 jaar oud is. Heeft vanaf begin af aan lopen te tobben met het voer. Niet dat hij andere merken niet lustte maar, hij bleef broodmager. Nu zo'n 5 maanden geleden besloten na ongeveer 7 andere merken geprobeerd te hebben, FarmFood te gaan proberen. Zijn bergen ontlasting namen al snel af en werden normale proporties. Ook hielden we EURO's over omdat we geen TOP Exclusive excellent High extra plus voer hoefden te kopen maar gewoon FF HE.

Zijn jeuk werd daarnaast ook een stuk minder en hij begon veel minder te spugen, en dat gebeurd nu nooit meer. Nu zo'n tijdje verder zijn we erg enthousiast en raden we het een ieder aan, hij ziet er prachtig uit en doet het er gewoon heel erg goed op. We voeren wel meer als aanbevolen maar dat heeft te maken met onze doldwaze nog erg jonge en beweeglijke hond.

Kortom het bevalt ons erg goed!

Met vriendelijke groet,
Fam. Moerman, Schiedam

 


 

 

Onze Jack Russell Jopie van 8 jaar heeft al sinds pup een gevoelig maag/darmstelsel. Dat uitte zicJopie weer gezond door Farm Food Hondenbrokkenh in regelmatig overgeven, diarree en een gepiep en geborrel in de darmen. Ook heeft zij regelmatig last van volle en/of ontstoken anaalklieren. 

Vanaf 8 januari 2011 zijn wij overgestapt of Farm Food Fresh pens en hart. In het begin hebben wij echt veel geduld moeten oefenen om hiermee door te gaan. 's Nachts regelmatig uit je bed omdat Jopie diarree had. Veel gebeld met de voedingsspecialist (Annalie) van Farm Food. Op haar advies wat Luvos heilaarde door het vlees gemengd. De ontlasting werd in het begin niet echt veel dikker. Wel viel het ons op dat zij zich, ondanks de dunne ontlasting, toch goed voelde. Dus hadden we het gevoel dat we op de goede weg waren.

We zijn gewoon doorgegaan (met regelmatig telefonisch advies van FF) met nu na ongeveer 2 maanden een geweldig resultaat. We zijn nu ruim 2 weken bezig om ook brokken bij het vlees te geven totdat er nu bij zowel brokken als vlees een hele goede ontlasting is. Blijkbaar heeft zij die maanden echt nodig gehad om haar darmen te reinigen. Bovendien vindt Jopie het eten (brok en vlees) geweldig.

Voorheen moesten we haar vaak voeren om haar toch wat binnen te laten krijgen, maar dit is nu echt niet meer nodig. We vinJopie blijft gezond door Farm Food Hondenbrokkenden ook dat ze energieker is geworden. De dierenarts vond bij de laatste controle ook dat ze er heel goed uitziet.

We zijn blij dat wij ondanks een wat moeilijke opstart toch, mede door jullie goede adviezen en hulp, hebben doorgezet. 

Bedankt en hartelijke groeten,
Maja Meijndert, Hans Buunen en natuurlijk Jopie

 


Eindelijk weer mijn oude hond terug

Lieve mensen,

Ik wil graag mijn ervaring delen met jullie betreft de Farm Food producten.Vigo gezond door FarmFood hondenbrokken

Mijn hond Vigo, een mix Engels/Amerikaanse Bulldog heeft veel te verduren gehad. Sinds zijn jongere jaren heeft hij altijd al problemen gehad met zijn maag en darmen, we hebben dan ook al alles geprobeerd om dit probleem voor hem op te lossen. Maar dit valt niet mee als je niet precies weet wat de oorzaak is.

We zijn verschillende keren naar verschillende dierenartsen geweest en hij heeft dan inmiddels ook een aantal onderzoeken achter de rug met weinig resultaat. Op een gegeven moment was het zo erg met de misselijkheid en de kramp dat hij totaal veranderde van houding, er zat nog weinig levenslust in hem. Ik heb ook al verschillende hondenvoer geprobeerd maar ook dit was tevergeefs, geen resultaat.

Ik heb hem op een zekere dag met spoed naar de dierenarts moeten brengen, hij begon 's middags al te kwijlen van de misselijkheid en 's avonds al 4 keer overgegeven voornamelijk ook veel gal. We wisten het niet meer en ik heb hem 's avonds naar de dierenarts gebracht voor wederom een onderzoek, hij bleek een maag/darminfectie te hebben. Hij had veel vocht verloren en zijn Calcium gehalte was er laag.

Ik ben inmiddels eens op nader onderzoek gegaan wat de voeding betreft en zo kwam ik bij Farm Food terrecht.

De voedingsdeskundige van Farm Food heeft me enorm geholpen en veel advies gegeven. We zijn met een soort dieet begonnen met alleen Pens/hart vers vlees voor de komende weken. Wij zagen toen al gelijk dat hij niet meer misselijk was en langzaam maar zeker weer helemaal opknapte.

Regelmatig hebben we contact met de voedingsdeskundige van Farm Food gehad en we zijn voorzichtig te werk gegaan.Vigo blijft gezond door FarmFood hondenbrokken

Nu 1½ maand verder gaat het zo goed met hem dat hij 2 kilo is bijgekomen, zo goed heeft hij er nog nooit uitgezien. Ik combineer het verse vlees met de vaste brok wat ook goed mogelijk is volgens de voedingsdeskundige, hij eet als een beer en vind het heerlijk. Dit was de enige manier voor ons om er zeker van te zijn dat we onze oude gezonde Vigo weer terug zouden krijgen en het heeft 100% gewerkt!

We zijn er enorm blij mee en nogmaals hartelijk dank voor jullie support! Ga zo door!!

Groetjes Gerard & Woro en Vigo natuurlijk.


Beste Annelie,

Ik ben bijzonder tevreden over jullie uitgebreide en persoonlijke benadering! Wij hebben jullie advies opgevolgd en de eerste 8 dagen alleen rauwvoer, hart, Jeno weer gezond met FF Hondenbrokkenlever en vuile pens, gegeven. Zijn darmflora kwam hierdoor tot rust en zijn ontlasting werd weer van vaste vorm. Hierna zijn we over gegaan op Farm Food HE, (dus de brokken) en krijgt hij hiernaast twee dagen per week jullie rauwvoer met vuile pens.

Wij doen dit nu al 2 maanden en Jeno heeft helemaal geen last meer gehad van winderigheid of dunne ontlasting, laat staan vermengt met bloed. Wij zijn heel blij dat wij niet naar de dierenarts hebben geluistert toen hij ons hypoallergeen voedsel wilde voorschrijven!

Behalve dat Jeno geen last meer heeft van zijn darmen is zijn gedrag ook verbeterd. Ondanks dat hij vol energie is, is hij veel rustiger geworden. Hij is minder zenuwachtig, piept en blaft minder en is naar onbekende mensen minder dominant.

Wij willen jullie dan ook heel hartelijk bedanken voor jullie goede advies en voor het produceren van kwaliteitvoer.

Hartelijke groet,

F.J.M. De Ridder


Beste Farm Food,

Graag laten ik jullie zien wat voor een succes farmfood bij ons en onze hond Zoë is. Zoë is een labrador van ruim anderhalf jaar en heeft hele gevoelige darmen.

FarmFood HondenbrokkenFarmfood brokken en farmfood fresh is tot nu toe het enige wat haar darmen goed kunnen verdragen. Sinds wij haar farmfood voeren (nu bijna een jaar) heeft zij geen last meer van diaree, braken of jeuk. Vandaag waren wij weer toe aan een nieuwe zak voer en die werd natuurlijk aangeschaft onder groot "gejuich" van zoë.

Ik hoop dat ik jullie een plezier doe met de bijgevoegde foto en ik wil jullie graag bedanken voor dit geweldige voer. Nu kan Zoë weer genieten van het eten en kunnen wij weer genieten van een gezonde en fitte hond! BEDANKT!

Groeten,
Mandy Kamerman en een poot van Zoë uit Zwolle


 

Hallo,

Ik wil u laten weten dat ik heel te vreden ben over farm food. Wij hebben onze beagle "Max" op 2 jan 2010 gekregen (toen 3 jaar oud) in april is hij 4 jaar
geworden. Hij was echt veel te dik en had constant diarree, ik kon bijna iedere nacht mijn bed uit om met hem naar buiten te gaan, en ging maar want het was raak als hij mij kwam wekken. FarmFood Gezonde hondenbrokken

Ik heb toen eerst 2 weken farm food vlees gegeven (eerst twee dagen met gekookt water en toen rauw). Daarna weer contact gehad met farm food en toen langzaam de hondenbrokken er bij (maar hij was toen al van zijn diarree af) en nu geef ik hem 6 dagen brokken en 1 dag vlees. Hij hij doet het geweldig!! Hij
is fit en heeft lekker veel energie en zijn vacht is prachtig!

Nu werd hij stikem toch weer wat dikker dus heb ik weer met farm food gebeld en de brokken iets verlaagt. Het resultaat is een mooie hond met weer een prachtig gewicht dus wij zijn echt heel blij met farm food en ook met het contact wat we steeds hebben. Je kan bij farm food echt al je vragen kwijt en die worden ook naar tevredenheid beantwoord.

groeten van sandra en max bakker

 


 

Beste mensen,

Hierbij wil ik jullie bedanken voor het toezenden van de proefverpakking. Gelukkig wilde mijn hondje de brokken eten, dus zijn we begonnen met de overstap. We zijn nu 2 weken verder en we hebben een heel andere hond teruggekregen! Onze hond is een mops-teefje van 6 jaar, met de nodige huid/oorproblemen. Moeite met ontlasting (moet altijd een beetje olijfolie door de brokken).

En nu: Nadja eet 2 x daags met smaak de brokjes (zonder olie) op, ontlasting is prima en zonder moeite. Maar wat ons het meest verbaasd is dat Nadja binnen een paar dagen vrolijker en alerter werd. Ook hebben we het idee dat ze nu kan horen! De dierenarts vertelde al eens dat ze erg nauwe (opgezette) gehoorgangen had, dus ook snel smerig.

Nadja reageert nu op veel dingen: de deurbel, de tv, mensen, dingen die ze buiten hoort. Waarschijnlijk heeft ze al langere tijd zonder informatie van buitenaf geleefd. Nadja is nu 2 maaden bij ons, en van haar voorgeschiedenis is (helaas) weinig tot niets bekend. Binnenkort laat ik de dierenarts haar oortjes weer bekijken en ben erg benieuwd naar de uitslag.

We zijn nu in ieder geval heel erg tevreden over de FarmFood brokjes, we weten nu ook waar we de kleinere zakken kunnen aanschaffen, dus u heeft er weer een vaste klant bij!
Nogmaals bedankt voor de duidelijke informatie en het proefpakket.

Vriendelijke groeten,
Tanja Lusink en Nadja


SHITA TERUG VAN WEGGEWEEST

Shita is geboren op 2 april 2003. Zij kwam als een heerlijk klein, zwart Labradortje bij ons in huis. Zij groeide voorspoedig op. Altijd vrolijk en rennen achter de bal. Shita at wel veel gras en braakte regelmatig. Dit kon de pret niet drukken, want het was doorgaans na een dag weer over.

Tot het braken niet na één dag over was. Drie dagen kip en rijst en langzaam over gaan op eigen voer werd meer regelmaat dan uitzondering. Natuurlijk had de dierenarts daar wel wat voor, maar dat hielp ook niet meer afdoende. Verder bleef ze fit.Shita weer gezond en glanzende vacht

November 2006
Het was echt raak: Shita moest veel plassen (uiting van pijn?) en braken met veel slijm en bloed. Volgens de dierenarts een beschadiging van het darmstelsel, dus medicijnen en weer een ander lichtverteerbaar voer. Na beraad met de Nederlandse Labrador Vereniging wordt er een leverbiopt genomen in het VU om te kijken of er koperstapeling in de lever aanwezig is. Omdat Shita net op de grens zit wordt er na een half jaar weer een biopt genomen. Ook dan blijkt de koperstapeling weer verhoogd. Omdat dit echt te gek wordt kreeg ze toen speciaal voer van de VU. Gevolg: braken. Dus penicillamine om de koperstapeling terug te dringen. Als blijkt dat dit niet voldoende helpt wordt de dosis verhoogd. Inmiddels waren wij gestart met Farm Food HE. Het braken was al zo goed als over, maar haar vacht was nog niet optimaal: schilfers, kale en korstige plekken, veel jeuk en gevoelige oren. Dus weer medicijnen van de dierernarts.

Februari 2008
We zijn, een jaar later, naar een andere diernarts geweest voor dezelfde klachten, aangevuld met poten bijten en een paar dagen braken. Volgens deze diernarts was dit alles te wijten aan een voedselallergie: medicijnen voor oren en injectie tegen braken.

Mei 2008
Allergietest gedaan. Uitslag: allergisch voor copramijt, meelmijt, hooimijt enfarinaemijt... Deze mijten zitten in... voer!Hond in water

Augustus 2008
Immuuntherapie gestart.

September 2008
O, wat is Shita moe en lusteloos! Ze zwemt en rent niet meer, loopt slecht (kloven), heeft kale plekken, stinkt en jeukt. Ze lijkt wel zachtjesaan dood te gaan! Volgens de diernarts hoorde dit niet bij de therapie. Schildklierfunctie geprikt. Uitslag: Goed. Lymfklierpunctiegedaan. Uitslag: geen bijzonderheden.

Wat nu?

Na 8 maanden immuuntherapie kan pas gezien worden of het effect heeft of niet. Dus doorzetten maar. Ondertussen gaat het jeuken en bijten door tot we er allemaal een beetje gek van worden. En Shita natuurlijk ook!

Januari 2009, we stoppen we met de kuur. Dierenarts zegt: "Kijk maar wat er gebeurd!" Jeuk natuurlijk! Ze krabbelde zich helemaal open. Mijn jongens vroegen zich al af of ik Shita niet 'naar de slager' moest brengen! Shita geen jeuk en kale plekken meer

Uiteindelijk bleef er nog een afspraak bij de dermatologe over. Omdat dit pas over 4 weken kon, ging ik alvast 'googlen'. Zodoende kwam ik op de site van Farm Food. Deze brokken had ik al, dus snuffelde ik verder. Het gezondheidstestje doorgelopen wat op de site stond en... alles wat Shita mankeerde werd genoemd op deze site!: slechte leverfunctie, kloven, jeuk, schilferige vacht, openstaan voor allergieën!

Februari 2009
Natuurlijk gauw contact gezocht met deze firma. Na een uitgebreid telefoongesprek waarin ik al mijn vragen kom uiten was het antwoord: "mevrouw, dit klinkt me zó bekend in de oren en hier is vast iets aan te doen. Haar hele darmflora is namelijk vanaf het begin nooit goed geweest!" Ik kon mijn oren niet geloven!

Bij Farm Food hebben ze toen een persoonlijk programma opgesteld om Shita helemaal te ontgiften; alle medicijnrommel moest er eerst uit. Het kon door het ontgiften zelfs nog wel even erger worden! Voor ons gevoel kon dat niet, maar goed. We zijn helemaal overgegaan op Farm Food Fresh Pens en Hart. 

Door (wekelijks) contact met de medewerkers van Farm Food en heel veel geduld te hebben zagen we vooruitgang!

Omstreeks mei 2009
Na drie maanden knapte Shita zienderogen op. Haar vacht herstelde zich, de kloven verdwenen en ze kon weer normaal lopen. Haar jeuk ging weg en ze heeft nu een normale gezonde hondenlucht. Ook staan haar ogen veel beter. Sinds die tijd ben ik niet meer bij de diernarts geweest, alleen om te zeggen dat het zo geweldig gaat. Ze rent, ze speelt, ze loopt weer naast de fiets! Ook al is ze inmiddels zeven jaar... Mensen uit de omgeving vragen zich af of dit Shita is. Regelmatig krijgen we complimenten omdat ze zo'n mooi hondje is.

Inmiddels zijn we bezig om Farm Food KVV af te bouwen naar een deel Farm Food HE (brokken), omdat dat nu eenmaal makkelijker is en Fresh perfect met HE gecombineerd kan worden (je kan het zelfs mengen).

Vanaf deze plaats wil ik dan ook nogmaals de medewerkers van Farm Food hartelijk bedanken voor hun inzet en medewerking. Het zal niemand verbazen dat er voor Shita geen ander voer meer bestaat dan Farm Food HE en Fresh!

(Dit verhaal is sterk ingekort. Meer bijzonderheden over de medicijnen zijn bij ons aanwezig).

Hartelijke groeten van Lies de Blois en een (gave) poot van Shita.


Geen jeuk meer.

Hallo mijn naam is Boomer en zoals je kan zien ben ik best een mooi hondje.

Mijn vriendje is namelijk Dorus die ook hier een verhaaltje heeft geschreven hij is een teckeltje. Boomer jeuk hondenbrokkenToen hij mij vertelde dat zijn baasje hem Farm Food gaf klonk dat heel erg lekker, maar hoe vertel je dat aan je eigen baasje. Ik ga ook vaak logeren bij me vriendje Dorus, en daar krijg ik wel dit lekkere voer en ik eet vol goede moed en Dorus zijn baasje ziet dat ook. Dus ik als baasje van Dorus heb ik het verteld aan me moeder wat ook mijn baasje is van Boomer, zo gezegd zo gedaan. Eerst deed mijn baasje nog een beetje moeilijk want ze wilde eigenlijk niet overstappen maar door aandringen van Dorus zijn baasje is ze nu dan toch overgestapt, en met succes! Want ik had altijd veel jeuk, vooral aan mijn pootjes en dat vond ik niet leuk!! Maar nu ik op dit voer sta is het al stukken minder, en ik vind het nog steeds lekker. Ik moet zeggen: ik ben wel wat aangekomen, maar mijn baasje vind me nog steeds een lekker ding, en dat vind ik ook.

Niets geen aangepast voer meer van de dierenarts voor de jeuk, maar lekker vers vlees en brokken! Ik eet elke dag mijn buikje helemaal vol. Hadden we dit maar eerder geweten dan was mijn jeuk al veel eerder over gegaan!!

Ik ben nu een vrolijk hondje van 6 jaar oud zonder jeuk... wat een leven heb ik toch he!!

groetjes Boomer en mijn baasje Annie.


 

Beste mensen,

Hierbij wil ik jullie bedanken voor het toezenden van de proefverpakking. Gelukkig wilde mijn hondje de brokken eten, dus zijn we begonnen met de overstap. We zijn nu 2 weken verder en we hebben een heel andere hond teruggekregen!!

Onze hond is een mops-teefje van 6 jaar, met de nodige huid/oorproblemen. Moeite met ontlasting (moet altijd een beetje olijfolie door de brokken). En nu: Nadja eet 2 x daags met smaak de brokjes (zonder olie) op, ontlasting is prima en zonder moeite. Maar wat ons het meest verbaasd is dat Nadja binnen een paar dagen vrolijker en alerter werd. Ook hebben we het idee dat ze nu kan horen! De dierenarts vertelde al eens dat ze erg nauwe (opgezette) gehoorgangen had, dus ook snel smerig. Nadja reageert nu op veel dingen: de deurbel, de tv, mensen, dingen die ze buiten hoort. Waarschijnlijk heeft ze al langere tijd zonder informatie van buitenaf geleefd.

Nadja is nu 2 maaden bij ons, en van haar voorgeschiedenis is (helaas) weinig tot niets bekend. Binnenkort laat ik de dierenarts haar oortjes weer bekijken en ben erg benieuwd naar de uitslag.

We zijn nu in ieder geval heel erg tevreden over de FarmFood brokjes, we weten nu ook waar we de kleinere zakken kunnen aanschaffen, dus u heeft
er weer een vaste klant bij!

Nogmaals bedankt voor de duidelijke informatie en het proefpakket,

Vriendelijke groeten,
Tanja Lusink en Nadja


Van: Conny Broer
Onderwerp: update Dorus

Ik wil u graag een update geven over mijn hondje Dorus een teckel van 3 jaar oud. Hij staat nu 4 maanden op Farm Food en hij doet het geweldig. Hij is nog steeds vrolijk naar andere honden toe en speels.

Ik merkte dat Dorus een stuk beter in zijn vel zit na dat ik hem op Farm Food heb gezet. Ik ben er erg over te spreken. Zie de foto van mijn schatje, wat een lekker ding he!!!.

Ik ga nooit meer over op ander voer, dit is zo goed voer ik ben er erg tevreden over en Dorus ook. Ga zo door mensen van Farm Food en bedankt voor alles!

kusjes van mij en een pootje van Dorus.

Groetjes, Conny Broer

 


Van: Conny Broer
Onderwerp: geweldig voer

Dorus is een teckel van 3 jaar oud en normaal kreeg hij een bekend merk voer speciaal voor teckels. maar Dorus ging met steeds meer tegenzin dit voer eten. Hij kreeg wel eens van andere hondenbezitters brokjes van Farm Food, en die vond Dorus wel heel erg lekker.

 

Dus dan ga je op internet zoeken naar dit voer, ik vond de informatie erg intressant en normaal klinken. Dus ik bellen naar Farm Food, leuk gesprek gehad en goede informatie gekregen waar ik wat mee kon. Ik naar de winkel toe om Farm Food te gaan kopen.

Dorus heeft de eerste 5 dagen op Farm Food Fresh compleet gestaan, nou dat ging er wel in kan ik je zeggen: zijn bak was zo leeg.... ik heb Dorus nog nooit zo vlug zien eten. Na die 5 dagen Farm Food Fresh compleet, op HE met Fresh versvlees gezet en ook dit ging er goed in.

Nou ik kan je zeggen; het is een geweldig succes! Dorus eet nu helemaal zijn bakkie leeg. Zijn ontlasting is mooi donker van kleur en dat was het eerste wat me op viel hoe mooi zijn drolletjes waren. Ik Dorus complimentjes geven, ooohhhhhh wat werd hij daar blij van en ik ook. Ik vond Dorus ook wat aangekomen en dat mocht ook wel, hij was iets te mager, maar nu niet meer: hij is nu mooi op gewicht.

Mijn hond is ook vele malen vrolijker geworden, nu speelt hij met andere honden en kwispeld naar iedereen. Leuk om te zien dat ander voer zo'n verandering met zich mee brengt. Bedankt Farm Food voor alles! ik heb er een hele andere hond voor terug gekregen. Ga zo door.

Ik had dit voor veel eerder moeten geven, ik ben erg onder de indruk van dit voer. En Dorus is niet aan de dunne gegaan, (hoera). Want daar was ik wel bang voor, maar de telefoniste van Farm Food zei dat dat (door correct over te stappen) niet zou gebeuren en dat gebeurde ook niet.

groeten van Conny Broer en Dorus de teckel


Van: Cor van der Weide en Erna Brummans
Onderwerp: Een ervaring rijker met Farm Food

 

Geachte Lezers;

Dit bericht mag zeker geplaatst worden op jullie site !

goede ervaring met Farm Food HE FFHEWij zijn de trotse bezitters van twee prachtige lieve Golden Retrievers. De oudste "Patter" is ruim 1 jaar, de jongste Bölles is ruim 9 maanden. Met de jongste "Bölles" hebben we heel veel problemen gehad vanaf 4 mnd oud. Hij bleef maar diarree hebben (vaak met bloed en slijm) tot grote frustratie voor ons. Hij kreeg in onze ogen een perfecte brok, van een bekend merk maar het bleek achteraf niet de juiste keus te zijn. Hij heeft al die tijd wel goed gegeten en was speels en aktief, ondanks dat hij toch wat afviel maar verder was er niet veel aan te merken.

Dierenarts bezoeken tot in den treuren! Ontlasting op laten sturen, bloed prikken, ontwormen, ook voor eventuele parasieten, noem maar op !!!

Veel kuurtjes en geen succes. De bloed uitslagen waren prima, dus niks aan de hand. We zijn een paar keer van brok gewisseld, maar het mocht allemaal niet baten. Na een tijdje zijn we pancreas poeder gaan geven op verzoek van de dierenarts. (Bij elke maaltijd een klein thee lepeltje, dit voor eventuele alvleesklier problemen.) Dit heeft een tijdje goed gegaan tot voor kort, toen begon de ellende alweer.

We zaten met de handen in het haar, en wilden Bölles zo graag helpen. Voor ons was het ook vermoeiend ..... elke dag weer kijken en afvragen ... hoe zal hij het nu doen ........ en maar diarree opruimen, daar wordt je ook niet vrolijk van.

De fokster van onze honden had gelukkig voor ons DE OPLOSSING !! Zij geeft haar honden sinds 2 maanden Farm Food en is heel erg tevreden, omdat het zo'n natuurlijk voer is wat de honden ten goede komt. Op verzoek van haar zijn we ons gaan verdiepen in Farm Food. De site van Farm food vonden we al direct duidelijk en leerzaam en we hadden ons huiswerk klaar.

Gezonde honden door FarmFoodVol overtuiging zijn we 2 weken geleden aan het Farm Food project begonnen. We hebben ons precies aan de regels gehouden wat betreft beginnen met de voeding voor onze lieve Bölles. Dus: 1 week lang alleen maar Farm Food Fresh op basis van PENS en HART COMPLEET. En daarbij nog eens extra vuile pens wat zeer goed is voor de darmflora. Na een week zijn we ook met de brok van Farm Food begonnen, zoals op de site geweldig uitgelegd wordt. (Zie wel de voeding's tabel om een richtlijn aan te houden). Onze oudste hond Patter deed natuurlijk ook mee, omdat het wel gemakkelijk is om twee honden dezelfde voeding te geven. Het resultaat is VERBLUFFEND!

Eindelijk rust wat betreft onze problemen met Bölles. Geen diarree meer maar goede stevige ontlasting zoals het hoort te zijn. Bovendien vinden ze 't heerlijk en likken de voerbakken uit tot het laatste beetje. (Bij ons voeren we 2 x per dag).

De brok vinden ze ook heel heerlijk en ze voelen zich er goed bij. Wat een opluchting !!!!!

goede ervaring met Farm Food Fresh FFFHet gaat nu nog steeds goed en we geven ze nu nog elke week wat pens en hart compleet bij de brokken. Ook FFF mag gerust met FF HE gemengd worden. Verwennen doen we ze toch, maar dan wel met 100% natuurlijk vlees van Farm Food!! Patter en Bölles krijgen in de toekomst wel 1 vleesdag (pens en hart) in de week om de darmflora nog eens extra op peil te houden.

In elk geval zijn wij zeer tevreden en hebben we dit zeker laten te weten bij de Farm Food voeding's deskundige. Bij deze willen we haar ook bedanken voor het advies en uitleg!!

Groetjes, Cor van der Weide en Erna Brummans uit Helden (Limburg)

 


Van: Menno

Hallo,

Ik denk dat deze foto boek delen spreekt. Saar de sintbernard van 8 maanden vind Farm Food HE na 3 á 4 maanden nog steeds heerlijk!

Na 2 keer twee weken antibiotica tegen diarree door het gebruik van ***** ***** zijn we overgestapt op Farm Food HE. Het gaat Saar nu helemaal super, het is een andere hond met een andere (betere) vacht.

Met vriendelijke groet,
Menno van 't Hull


Hallo,

Ik geef mijn hond sinds een paar maanden Farmfood HE afgewisseld met vlees en ik ben ontzettend te spreken over jullie product!

Mijn hond staat tegenwoordig te dansen van enthousiasme als hij zijn voer krijgt waarbij hij Farmfood net zo smakelijk vindt als vers vlees. Bij de droge brokken die ik hiervoor gaf (ook een "goed" merk) was dat veel minder het geval.

Waar ik ook heel blij mee ben is dat zijn voorhuidonsteking veel minder lijkt te zijn geworden en zijn ontlasting een heel stuk minder (van 4 keer naar 2 keer per dag) en steviger is.

Kortom, ik ben blij met jullie!

Groet, Laura  


Van: Judith Schulte
Aan: info@farmfood

Goedemiddag,

Sinds 3 weken krijgt mijn hond (3 jaar en een heel moeilijke eetster) farmfood en ik ben er erg tevreden over. Eerst een week op rauw vlees en nu krijgt ze 6 dagen farmfood HE en 1 dag rauw vlees. Haar ontlasting is geweldig en dat hebben wij bij haar sinds haar puptijd niet meegemaakt. Ze is erg energiek, echt geweldig!

Ze heeft 3 jaar lang alleen ***** ***** gegeten. Kale plekken op haar zijkanten en rode uitslag met jeuk aan poten en buik. We hebben haar ruim 2,5 jaar allergiepillen tegen hooikoorts gegeven omdat we dachten dat ze dat had.

Met vriendelijke groet, een tevreden klant Mw. J. Schulte

ps. Ik vertel iedereen hoe goed het bij mijn hond werkt en dat ik zeer tevreden heb, had ik het maar eerder geweten.


Van: Nori van den Beld
Aan: info@farmfood
Onderwerp: Update van Laska

Hoi Annelie,

Laska, een gezonde hond dankzij Farm FoodWij hebben elkaar van de week gesproken. Je hebt me toen het voedingsadvies voor mijn hond Laska gegeven. Laska is nu aan haar vierde dag rauw vlees begonnen. Het gaat prima met haar. Heel af en toe een krabbeltje en af heel af en toe een krabbeltje aan haar oren. Dit mag allemaal geen naam hebben. De eerste dag vroeg de uitlaat van laska me of laska misschien niet lekker was, want ze keek zo zielig en wilde niet spelen. Ik heb hier niet echt iets van gemerkt. Ik kan niet beoordelen of ze nu meer plast en poept. Valt me niet echt op. Morgen de laatste volledige rauw dag en dan gaan we voorzichtig Farm Food mengen.

Ik hou je op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Nori van den Beld en natuurlijk de hoofdrolspeelster Laska

--

Van: Nori van den Beld
Aan: [email protected]
Onderwerp: Voortgang van Laska

Goedemorgen Annelie,

Laska is inmiddels aan haar 3 de week begonnen van de ontgiftingsfase. Ik merk aan haar nu wel wat veranderingen. Bij tijd en willen kan ze flink boeren en stinken. Gisterenavond had ze wat braakneigingen. Ze is bij tijd en weilen ook wat slomer als normaal. De farm food verdraagt ze goed. Van de week heb ik haar i.p.v 500 gr pens 600 gegeven, want haar maag en of darmen waren zo aan het rommelen. Mag dat? Als ik pens overhoud van het weekend geef ik haar nog een extra dag een volledige pens dag. Kan dat geen kwaad? Is het geen boven in het verhaal ook normaal? Maak me een beetje zorgen over haar.

Met vriendelijke groeten,

Nori van den Beld en Laska

--

Van: Nori van den Beld
Aan: [email protected]
Onderwerp: Voortgang laska

Hoi Annelie,

hier weer even een update van Laska.
Het gaat goed met laska. Ze wordt liever en krijgt een nog mooiere en zachtere vacht, dan ze al had. Het lijkt of ze tevredener is. Laska is ook wat actiever. Ze doet minder lelijk naar honden die druk zijn. Ze is wat afgevallen. Soms heeft ze meer ontlasting als normaal en soms eet ze wat gras. Bij tijd en wijlen drinkt ze ook wat meer. Laska is dus ook wat socialer geworden, al was dit geen probleem hoor. wat ik ook merk is dat ze bijna geen last meer heeft van haar anaalklieren. Alleen maar goede berichten dus.

Je hoort het wel weer.

Vriendelijke groeten,

Nori van den Beld en Laska

--

Van: Nori van den Beld
Aan: [email protected]
Onderwerp: Re: Voortgang laska

Hoi Annelie,

Dank je wel voor je antwoordt op mijn vraag.

Toevallig heeft laska vandaag tussen de middag gespuugd. Ze had gisteren gras gegeten. Normaal als ze gras eet dan blijft het binnen, maar nu moest er kennelijk gereinigd worden. Ik maak me geen zorgen want ze ziet er goed uit: natte neus, vrolijk, mooie glanzende vacht, goede eetlust en ze kijkt helder uit haar ogen. Ik krijg ontzettend veel complimentjes over Laska, dat ze er zo mooi uitziet. Dat was voorheen ook al, maar nu nog veel meer.

Je mag ons verhaal op internet zetten.

Tot de volgende update.

Vriendelijke groeten,

Nori van den Beld en Laska

 


Greetje Pilon - Garrelsweer

Hierbij wil ik u bedanken voor deze zeer goede hondebrokken van Farm Food.

Onze hond branca kreeg eerst altijd hondebrokken van de supermarkt, nooit geen problemen mee gehad, maar de supermarkt werd overgenomen, en ben daarom maar overgestapt op [------] brokken. Gek genoeg at ze daar maar weing van. Ik dacht "oke het zal wel goed voer wezen dat ze er niet veel van nodig had", tot dat ze begon uit te haren. Nou ja das ook heel gewoon 2x per jaar maar ze bleef maar aan uitharen en vreselijk te hijgen. Ze begon ook nog vreselijk te krabben en te bijten. Ik dacht aan vlooien maar ik kon het me niet voorstellen want de winter was voorbij en ze krijgt altijd iedere 4 maanden vlo druppels.

Maar ja wat moet je? ik heb maar speciale shampoo gekocht met teer erin, maar ook dat hielp niet, ze had haast geen haar meer en allemaal wondjes op haar vel. Ze was er lelijk van, vreselijk! Ik ben maar aan het zoeken gegaan op internet en toen kwam ik op jullie site terecht en heb alles gelezen. Ik heb gelijk opgezocht wie er bij ons in de buurt Farm Food verkocht, ben gelijk op de fiets gestapt en heb Farm Food Fresh pens en een grote zak Farm Food HE mee genomen.

Je moet toch wat he? een kale hond die er ziek van is is ook niks! Ik ben begonnen met 3 dagen pens en toen Farm Food brokken, en echt waar: na nog geen week tijd begon ze weer te glimmen en had geen jeuk meer en haar haar was weer zacht! En nu anderhalf maand later hebben wij weer een mooi en gezonde hond en dat danzij Farm Food!

Echt toppie! dat mag ook wel eens genoemd worden, en daarom deze brief.

Bedankt van ons allemaal en een knuffel en poot van Branca.

Met vriendelijke groeten,
   Greetje Pilon


 

Mieke Tiele - Leiden

Geachte mensen van Farm Food,

Lekkere FarmFoodVanmorgen heb ik weer een nieuwe zak Farm Food HE gekocht voor mijn schnauzers. Ik ben er erg tevreden over en voer het daarom al een hele tijd. Mijn honden doen het er (samen met versvleesvoeding) perfect op. Ik doe het voer altijd in speciale emmers, dus de zak komt leeg. Nou wilde ik u niet onthouden wat er dan met de zak van Farm Food gebeurd. Het allerlaatste kruimeltje moet eruit en de hele zak wordt aan stukken gescheurd om overal bij te kunnen. Als dat geen mooie reclame is!!!!! 

Vooral de laatste foto vind ik geweldig (013). Misschien kunt u hem wel gebruiken voor de site of op een folder. Zo lekker vindt mijn middenslag schnauzer Ymke de Farm Food.

Met Vriendelijke Groeten Mieke Tiele uit Leiden.

Kennel Vom Rudel Alosha
Middenslag schnauzers en Witte dwergschnauzers


Trudie Opperman, Nijmegen.

Hier is een emailtje over mijn Sheltie jay en de overgang op jullie brokken en vlees. Ik heb een sheltie van 3 jaar oud, als pup was hij een slechte eter naar mate hij ouder werd bleef het eten hetzelfde, at nooit hetgeen wat hij aan hoeveelheid mocht hebben en daarbij heeft hij gevoelige darmen. Voor 6 maanden terug kochten wij een Schotse Collie erbij met gevolg dat de Sheltie op aangepasde tijden moest eten anders at de Collie zijn brokken op (sloekerd). We moesten letterlijk erbij blijven en hem haast dwingen wat te eten anders at hij niet.

Wij zijn sinds kort overgestapt op farmfood brokken en vlees en je gelooft het niet: de Sheltie eet vrijwillig zonder dwang zijn brokken 2x per dag! Hij eet nog steeds niet de hoeveelheid die hij mag maar we staan verbaasd, alles gaat prima!

Als ik dit van te voren geweten had was ik veel eerder overgestapt op farmfood. Ook met zijn darmen gaat het uitstekend, ik ben zeer tevreden ook over het contact en de uitleg en begeleiding die je krijgt bij farmfood.

Perfect.

Groetjes, Trudie Opperman.


Koen Segerink, Denekamp

Goedendag,

Hier 'n mail van een tevreden hondenbaas. Sinds een paar weken is onze Bordeaux Dog Lobbes aan de Farmfood. En is sindsdien verandert van een slechte eter in een kwispelende blije eter met een mooie vacht en goede ontlasting. 

Goed spul, ga zo door !

Groeten uit Denekamp,
  Koen Segerink

 

 

 


Van: Linda Metz

Goedenavond Annelie,

Vorige week heb ik je telefonisch gesproken. Dit met betrekking tot de huid/vacht problemen van mijn jongste korthaar collie van 2,5 jaar.

Allebei mijn collies krijgen vanaf deze week pens/vlees compleet en pens. De brokken van het merk dat ik nu geef maak ik eerst op omdat het dierenarts voer is en dus erg kostbaar, waarna ik ga overstappen op Farm Food HE. Ik heb het idee dat de jeuk nu al minder is!

Mocht het nodig zijn dan zal ik Farm Food Fresh gaan geven. In de versie vlees/pens compleet van *** zitten namelijk ook gluten, dus daar zou ze ook op kunnen reageren. Ook ben ik op de langere termijn benieuwd naar de invloed op haar gedrag. Ze kan namelijk nogal brommerig zijn. Beide zijn gesteriliseerd. De oudste is 8 jaar en heeft geen last van allergie, zij is gek op KVV dus ook haar doe ik er weer een plezier mee. Straks wil ik proberen om 4 dagen KVV te geven (met pens) en 3 dagen Farm Food.

Ik heb het idee dat ze ook minder verhaart nu. De kaalgeschoren plek op de bil groeit sneller dicht met nieuw haar dan de eerste keer. Dus kortom: ik ben heel benieuwd. Het lukt mij niet echt goed om een duidelijke foto mee te sturen van de kale plekken. Maar wat mij betreft mag bovenstaand verhaal wel op de website.

Ik heb er alle vertrouwen in dat het wel goedkomt nu!

Met vriendelijke groet, Linda, Kess (driekleur) en Canna (sable met allergie)

 


Van: Michael Damen

Aan: Farm Food Hondenvoeding
Onderwerp: farmfood !

Goedemiddag Annelie,

Ik had geen geduld meer om nog een week langer ***** te voeren en kon de pappige ontlasting niet meer zien, en ben afgelopen zaterdag dus begonnen met farmfood. En hoera hoera, na 2 dagen (zaterdag en zondag) erg dunne donkere ontlasting gehad te hebben had ie deze ochtend al bijna een perfect drolletje en zojuist een heeeeeeel mooi klein drolleke :-) mooi stevig, heel weinig en mooi donker van kleur ! Ik geef hem nu 3 x daags ca. 110 g. per keer (hij weegt 21 kg, duitse staande draadhaar reu, 10 maanden) en hij eet zijn bak in seconden leeg, hij vind het gewoon lekker !

Dus alleen al om zijn ontlasting ben ik blij, zoooo weinig en zo mooi donker stevig drolleke heeft ie nog nooit gehad ! Nu hoop ik dat ie aan die 330 g. genoeg heeft en er misschien zelfs nog wat van aan zal komen. Hoe komt farmfood eigenlijk aan die donkere kleur ? en het ruikt ook zo sterk, maar ik vind het zeker niet vies ruiken, het ruikt heel geconcentreerd. Overigens had ik ook totaal geen gruis onder in de zak (heb het overgegoten in een tonnetje, past er precies in ;-)

Tot zover ben ik echt ! blij, ook voor de hond omdat zo'n pappige ontlasting voor hem ook niet prettig kan zijn, hopelijk blijft ie nu
keurige keuteltjes maken !

Hopelijk heb ik nu DE brok gevonden, het lijkt er wel op !
Groetjes,
Michael.

--

Van: Farm Food Hondenvoeding
Aan: "Michael Damen"
Onderwerp: Re: farmfood !

Beste Michael,

Super om te horen dat het zo goed met uw hond gaat. Mogen wij uw mooie stukje op internet plaatsen met een mooie foto van uw hond erbij?

Ik heb even voor u berekend en u geeft precies genoeg. Vaak liggen de darmproblemen (diarree) bij een te schrale darmflora. Alle droogvoeders zijn door het productieproces steriel, dus de goede bacteriën worden ook vernietig. Echter zijn die bacterien in onze ervaring wel van belang voor de opbouw van de darmflora. Voor het goed opbouwen van de darmflora adviseren wij om minimaal 1 x de week vers vlees (Farm Food Fresh) te geven, want daarin zitten deze goede bacteriën die uw hond nodig heeft om darmflora op te bouwen.

Mochten er vragen zijn, dan hoor ik graag van u.


Met vriendelijke groeten,
ing. Annelie de Jonge - verkoop & advies

--

Van: Michael Damen
Aan: Farm Food Hondenvoeding
Onderwerp: RE: farmfood !

Stukje op internet plaatsen mag zeker, ben immers zeer tevreden !

Ik heb zijn hoeveelheid ietsjes opgehoogd (hij is dan ook wel erg actief, en jong...) en i.c.m. Farm Food Pens (2 x per week) begint 'ie heel langzaam wat aan te komen. (heb bij de dierenwinkel een maatbekertje opgehaald van farmfood, nu kan ik het ook wat preciezer afmeten).

Zijn ontlasting is perfect, ben ik echt blij mee.Gezonde hond met Farm Food Fresh Pens vers vlees

Hij is nog jong ook, ik hoop dat ie nu zoetjes aan aan een mooie spieropbouw begint. Zodra ons andere hondje (boomertje) door zijn voorraad ******** heen is ga ik ook die proberen over te zetten op farmfood.

Ik ben echt tevreden en blij dat ik na ******** en ***** toch nog een poging heb gewaagd met farmfood.

Dit vind ik een mooie foto van Chaim :Greet Abbink

Ervaring Farmfood Fresh.

Graag wil ik met ervaring delen met Farmfood Fresh. Het product dat ik gebruik is, op advies van Farmfood, de pens/hart compleet.

Ik ben hiertoe overgegaan omdat mijn jonge Herdershond "Kazan", die we zelf gefokt hebben, zeer regelmatig diarree had. In zijn puppytijd kreeg hij, net als alle andere pupjes, een puppybrok van een redelijk bekend merk. Ze deden het daar prima op. Vanaf ongeveer de 4e maand had mijn hond steeds vaker last van periodes waarin hij hevige diarree had. In het begin weet ik dat aan het stiekem eten van poep van andere dieren/honden of van het eten van de brokken van de andere volwassen honden. We hebben 15 honden en de meeste honden worden voor het schapenwerk gebruikt. Het was dus steeds oppassen met hem en wat hij naar binnen werkte. Zijn ontlasting was nooit echt mooi vast en heel vaak brijerig en heel licht van kleur. Bij het minste geringste verkeerde voedsel was het dun, soms zelfs waterdun waardoor hij dan weer een kuur kreeg van de dierenarts, op een dieet van kip en rijst ging of geregeld "isogel" door zijn voer. Dat alles hielp maar matig, ook verwisselen van merk brokken hielp niet.

Op een gegeven moment dacht ik aan EPI (onvoldoende pancreaswerking) dat bij Herders nog wel eens schijnt voor te komen. Na onderzoek door de dierenarts bleek dat niet het geval te zijn bij mijn hond. Hij kreeg weer opnieuw een kuur en speciale brokken van een duur merk, voor honden met overgevoelige darmen, dat alleen bij de dierenarts verkrijgbaar is. Dat werkte helemaal niet ... ondanks de medicijnen en het speciale voer bleef hij erge brijerige ontlasting houden en heel gelig van kleur, net als de kleur van de brokken. Op een gegeven moment merkte ik dat hij wat magerder werd en bij controle op de weegschaal was hij meer dan 1 kilo afgevallen. Hij was toen ongeveer 8,5 maand oud, ik was ten einde raad.

Ik had al een beetje ervaring met vers vlees voeren omdat mijn Jack Russell voedselallergie heeft en een speciale eend/rijst versie krijgt. Die heeft geen jeuk meer sinds ik dat ben gaan voeren. Ook voor mijn Herder overwoog ik vers voer maar het nadeel van alleen maar vers voer vind ik dat je dat niet makkelijk mee kunt nemen als je op vakantie gaat. Het liefst had ik mijn hond weer op de brok maar dat was nu echt geen optie daar hij zelfs op het 'beste' en 'duurste merk' diarree kreeg.

Kennissen van ons voeren al jaren Farm Food HE en zijn daar zeer tevreden over dus ben ik eens gaan kijken op de site en heb telefonisch advies gevraagd. Mijn hond had al eens eerder vers vlees van de slager gehad en was daar giga van aan de diarree gekomen ... ik was dus heel huiverig! Ik kreeg van Farm Food bijzonder goede adviezen (het staat ook op de site goed beschreven) en moest de eerste twee dagen het versvlees even in kokend water onderdompelen. De eerste 14 dagen zou "Kazan" alleen maar Farm Food Fresh krijgen als "darmflora-opbouw kuur". Zo gezegd zo gedaan, ik begon toch maar aan het experiment van Farm Food Fresh voeren. In de eerste plaats wil ik graag laten weten dat mijn hond het direct enorm lekker vond .... Hij was al gek op eten ondanks zijn diarree maar nu werd hij helemaal wild.

Op de tweede plaats wil ik graag kwijt dat ik van de ene verbazing in de andere viel .... Al na 2 dagen was zijn ontlasting vaster, de hoeveelheid veel minder en de kleur heel mooi donker. Het lijkt of hij lekkerder in zijn vel zit. Omdat hij was afgevallen kreeg hij de eerste twee weken 2 bakjes vlees per dag. Na slechts 2,5 week is hij van 18 kilo naar 22,5 kilo gegaan! Het omschakelen van het versvoer naar de Farm Food brok verloopt wat minder snel. Toen ik na die 2 weken 1 maaltijd vers verving voor brok kwam de brijerige ontlasting weer terug. Op advies van de Farmfood medewerkster schakel ik nu langzamer over, mijn hond heeft tenslotte een best vervelende voorgeschiedenis.

Goede ontlasting door Farm Food FreshNu gaat het veel beter, hij krijgt twee maaltijden versvoer per dag waar doorheen ik een handjevol brok meng. Dat gaat goed, zijn ontlasting is schitterend! (zie foto)

Naast het probleem van deze hond heb ik ook nog een kruising keeshondje die wel eens last van "buikpijn" heeft. Hij wil dan niet eten en staat vaak geforceerd in een speelhouding, met zijn kontje omhoog, voorpootjes laag op de grond. En een oude Chihuahua van 13 jaar die niet lekker meer eet en een jonge Chihuahua pup die vaak hele vreemde ontlasting had ... soms poepte die alleen maar een grote klodder slijm met bloed erin.

Omdat ik zo tevreden was met het resultaat van mijn Herder heb ik direct alle brokken van de kleine hondjes weggegeven en ben over gegaan op Farm Food HE, gemengd met de Farm Food Fresh. De oude Chihuahua eet weer als een tierelier, de kruising kees heeft geen buikpijn meer en de Chihuahua pup heeft ook geen vreemde ontlasting meer ....

Voor een ieder die darmproblemen heeft met zijn hond kan ik met gerust hart adviseren om Farm Food Fresh te gebruiken!

Greet Abbink


Astrid Mulder - Leiderdorp

Goedenmorgen,

Sammie gezond door Farm FoodIk was enkele maanden geleden ten einde raad met mijn bruine Labrador Sammie. Hij kreeg open wonden op zijn poten, werd dik en werd sloom en lag alleen te hijgen.

Na diverse dierenarts bezoeken, antibiotica kuren en Prednison kuur ben ik zelf aan het dokteren geslagen en zo kwam ik bij Farm Food Fresh terecht. Sammie eet nu 3 maanden lang iedere dag alleen maar de Rund compleet en hij is bijna 11 kilo afgevallen, ziet er super uit en de wonden aan zijn poten zijn dicht.

Ik ben echt een gelukkig mens.

Hierbij sluit ik 3 foto's in, 2 van hoe het was en 1 van hoe zijn poot er nu uitziet.

   

Met vriendelijke groeten,
   Astrid Mulder.


Greet Abbink

Hallo,

Ik had maandag telefonisch contact met een van uw medewerkers. Ik wil graag even een kleine update geven.

Mijn herdershond heeft vanaf pup al tijden dat hij aan de diarree is. Dan gaat het weer een paar weken goed en dan is het weer mis. Hij heeft veel verschillende hondenvoeren gehad en op het laatst speciaal van de dierenarts [-----] en een kuur. Ook is hij getest op pancreas insuffientie. Dat heeft hij niet maar ondanks het [-----] voer toch weer diarree.

Op aanraden van kennissen van ons ben ik op de site van Farm Food gaan kijken en heb mijn hond nu op de 14 dagen kuur van Farm Food Fresh vers vlees gezet.

Ik was er wel huiverig voor, bang dat hij door het verse vlees aan de diarree zou komen. De eerste 2 dagen heb ik kokend water eroverheen gedaan, nu krijgt hij het rauw. Ik ben afgelopen maandag begonnen en ik ben zeer verbaasd dat hij zo'n mooie ontlasting heeft. Het is donker van kleur (hij had altijd gele drabpoep) en de keutels zijn mooi hard, harder dan ze ooit geweest zijn!

Tot zover zeer positief dus. Ik hoop dat hij bij de overschakeling naar farmfood brok dezelfde vast keutels blijft houden.

Groetjes,
    Greet Abbink